ארועים נוספים של תקיפה מינית ברעננה!

ארועים נוספים של תקיפה מינית ברעננה!

על פי מידע שהועבר לי היום: בשבוע האחרון היו מס' ארועים שלמזלנו לא צלחו, הן במרכז העיר והן באיזור לב הפארק. לאור התגברות המקרים התקיימה אתמול, ביוזמת סגנית ראש העיר הגב' רונית ויינטראוב, פגישה אצל ראש העיר נחום חופרי, בעקבותיה פגש ראש העיר ביחד עם מנהלת אגף החינוך וקב"ט העיריה את ועד הורים היישובי ועדכן אותם, לאחר מכן התקיימה פגישה בין קברניטי העירייה - מנכ"ל וקב"ט - לבין מפקד מרחב שרון במשטרה. כתוצאה מהפגישה עם מפקד המרחב, וביוזמת אבי גבע קב"ט העירייה עוד ערב קודם, העיר חולקה ל- 8 חלקים ובכל חלק לרבות איזור התעשיה, מסתובבת מעתה ניידת 24 שעות ביממה, של המשטרה (2 ניידות) או סיירת הביטחון העירונית (6 ניידות). העירייה קוראת לציבור לשמור על עירנות. חשבתי שזה חשוב שהנושא יעלה גם כאן בפורום. חנה.

lulyK

New member
תודה, חנה. אפשר קצת יותר פרטים

כדי שאפשר היהי באמת לשמור על ערנות? מי? מה? איפה? ממה להזהר?

היו מס' מקרים

כולל במרכז העיר באותו איזור בו התרחש אונס הילד לפני מס' חודשים - גבר מעורטל עם קסדה חיכה לנערה צעירה. היא נחלצה ממנו בתושייה רבה. כ"כ ביום של אחת מהופעות הנוער תקף מישהו נערות (לא רענניות) באיזור לב הפארק ואף נישק אחת מהן. היה מקרה נוסף שם באיזור. זה מתחבר למקרה בבי"ס יבנה בשבת לפני כחודשיים. פשוט - לא לתת להם/ן ללכת לבד, להיות עם הילדים (בנים ובנות - להזכירכם/ן!) בטלפון הנייד כשהם/ן בדרך הביתה, לשמור על עירנות, לקחת ולהחזיר ככל שניתן. הילדים הפרטיים שלנו - בטחונם במידה רבה בידיים שלנו. ערך העצמאות בטל בשישים לטעמי מול החשש והסכנות, וודאי כעת כשאני כאמא יודעת שמסתובבים חלאות שכאלו בחוץ.

lulyK

New member
אוף.

הילדים הפרטיים שלי ממילא צמודי הורים מפאת גילם, הסיוט שלי כרגע הוא להיות מטרה בעצמי, כשאני איתם.

ATAF151

New member
לזה הסיכוי קלוש

לא שמעתי על מקרה בו אנסו אנשים כאשר אמא טיילה ביחד עם הילדים שלה.

ATAF151

New member
צריך מצלמות

לפחות שתהיינה מצלמה לכל איזור, כך שגם אם לא תתפוס את האנס בשעת מעשה, היא כן תביא ללכידתו לאחר בריחתו מהמקום.

qrst האחת

New member
ראש העיר עידכן שיוספו 20 מצלמות חדשות בעיר...

ובעקבות המקרה, העיר רעננה חולקה לשמונה איזורים ובכל איזור ממונה ניידת צמודה... וכפי שחנה ציינה - עכשיו, לאחר שיידעו אותנו - אנו צריכים להיות עירניים יותר... ועלינו לקחת את ביטחון ילדינו בידינו!!!

omnicom

New member
באיזה אופן העירייה מיידעת את הציבור?

צר לי, שבעבר בחרה העירייה להסתיר מקרים כאלו. איך מיידעים את הציבור? מדוע לא מטפלים בבתי הספר?

זה מידע חדש

אמורה להיות איגרת להורים, חשוב באמת שנעקוב ונוודא שאנו מקבלים כזו. אני יודעת שגם יצאה הודעה לעיתונות. אני בעד שקיפות מוחלטת, יע"ז אני יודעת שיש המעדיפים מידע סלקטיבי על מנת "לא להבהיל את הציבור". כאמא, אני מעדיפה שיבהילו אותי. Better safe then sorry.

ארזS

New member
אני יודע שיתקפו אותי [כרגיל] על התגובה הזאת,

אבל קודם כל שההורים ישמרו על הבנות שלהן שלא יסתובבו בלילות ברחובות [בלי קשר לשביתה]. אם ראיתי אמש בשעה 02:15 ברחוב אחוזה, בקור ובגשם, שתי ילדות בנות 12-13 מקסימום עם חולצות בטן ומכנסיים שיותר אין בהן בד מאשר יש בד, והן נעולות במגפיים שמגיעים להן עד למשולש [סליחה על הביטוי, אבל זה מה שראיתי !!!] - אני חושב שזה אומר דרשני.

מאחר וגם בנים הותקפו

אני מציעה שאכן נהיה עירניים ונשמוט תוך כדי כך קבעונות מחשבתיים כאלו ואחרים, שמילא שמשאירים אותנו מאחור - חשוב יותר: מסכנים את הבנים שלנו.

ארזS

New member
בזה את בהחלט צודקת

רק שלי בניגוד אליך ולעוד משתתפים אין כל קבעונות מחשבתיים. אני נגד השיטה שבה מוליכים סוסים עם כיסוי מצידי העיניים. אני בעד עיגולי פינות ונגד "שחור או לבן" בלבד. אשמח לקבל את תגובתך העניינית לתוכן הדברים שבתגובתי הקודמת. מה דעתך האישית על בנות שמסתובבות בלילות ברחובות כפי שתארתי ?

ארזS

New member
מה הבעייה כעת ?

לי יש בעייה עם הנוסח של תגובתך. מה עכשיו עשיתי לא בסדר ?

ראש העיר בישיבת ועד הורים ברטוב

אמש ביקר ראש העיר בישיבת ועד הורים בית ספרי בברטוב. מטרת הביקור היתה לעדכן את ההורים בנעשה בנדון ולבקש את עירנות ההורים ושיתוף פעולה מצידם, באמצעות פיקוח ובקרה מוגברים על הילדים (להיות איתם בקשר, להוביל ולהחזיר ככל הניתן, לדאוג שיסתובבו בקבוצות, וכיו"ב). השיחה התקבלה בהערכה ע"י ההורים. הובעה דאגה, אכן, מ"אדישות" של חלק מההורים בביה"ס, המאפשרים לילדיהם להסתובב לבד לאחר רדת החשיכה. אני מזהירה מכאן - הורים - קחו את העניין הזה בידיים. לא נוח, אבל Better safe then sorry.

ATAF151

New member
האם ניצלת את ההזדמנות לדבר על שיפוץ בית הספר

האם יש לך כבר מידע האם תשופץ החטיבה הצעירה בקיץ הקרוב?

למעלה