ארועים

ארועים

שלום אני עכשיו בשלבי תכנון של הטיול שלי-תיאלנד, ויאטנם, לאוס, נפאל (לא לפי הסדר) ושאלתי- מתי (או איפה ניתן לברר) יש ארועים /טקסים מעניינים שלא כדי לפספס?

kogawa

New member
מתי תכננת לנסוע? ולכמה זמן?

מצורפים קישורים רלונטים

kogawa

New member
קצת על פסטיבלים

תאילנד: 5/12 יום הולדת של המלך - נחוג בבנגקוק פסטיבל הפרחים בתחילת פברואר בצאנג מאי מאג'א פוג'א - כל פעם בתאריך אחר בירח מלא בחודש 3 בשנת ירח סונגקראן - פסטיבל המיים 5 ימים של שיכרון חושים במיוחד בצפון נפאל: הפסטיבלים שאני מכיר כמו פסטיבל היאטי בנאמצ'ה אינם נערכים בעונת התיירות, אבל חוויה של חתונה נפאלית במערב המדינה היא חויה חד-פעמית בויאטנם (וגם בלאוס) החג המרכזי הוא פסטיבל טט (tet) הנחוג בתחילת פברואר ונערך מספר ימים והוא שילוב של טו-בשבט שלנו עם כריסטמס, אבל יותר יפה אגב, לא ברור לי למה דילגת על מדינות כמו מיאנמר וקמבודיה?

aviron

New member
פסטיבלים בתאילנד

בתאילנד כל יום יש אישהו פסטיבל באיזשהו מקום. העקרון הוא "סיבה למסיבה"... יש בתאילנד ספר עב כרס הנקרא "ספר הפסטיבלים" , שבו מצויינים ע"פ ימים - כל הפסטיבלים (והם רבים רבים רבים) שבתאילנד, ע"פ המקומות. ביחד עם זאת יש את הפסטיבלים הראשיים, הממלכתים, הארציים. הקרוב ביותר לתאריך נחיתתך בתאילנד - הינו גם אחד מהפסטיבלים המובילים בתאילנד: לוי קרטונג. פסטיבל זה, הבא לציין את סוף עונת המונסונים ותחילת עונת החורף השחון - מתקיים באחד מימי נובמבר הראשונים, בתאריך מתחלף כל שנה - בגין הסיבה שהפסטיבל נערך כשהירח מלא - והתעלות מלאות במים. זהו פסטיבל יוצא מהכלל יפה. נשים ונערות, לבושות בתלבושת המסורתית התאית, ביחד עם משפחתם, מגיעות בערב לכל מקור מים כלשהו - נהר, תעלה, אגם וכ"ד, ומשיטות סירות קטנות עשויות מעלה הבננה , כשעל סירה זו נר וקטורת דולקים - וזאת ע"מ לרצות את רוחות המים. הטקס המרכזי הממלכתי והעממי נערך בסוקותאי - הבירה הראשונה מהמאה ה- 12 של מה שקרוי כיום ממלכת תאילנד - ואז נקרא ממלכת סוקותאי. יום לאחר מכן - מרכז הפסטיבל עובר לבירת הצפון - צ'יאנגמאי. אז הנה יש לך סמוך לנחיתתך יופי של פסטיבל - אל תחמיץ אותו!!

למעלה