ארוע מד"א בלטרון/פארק קנדה

ארוע מד"א בלטרון/פארק קנדה

כמי שנכח בארוע מתחילתו ועד סופו (19 שעות אבטחה ארוכוווווווווות...)וכמי שהפיק בעבר אירועים קצת יותר קטנים הרשו לי להסיר את הכובע בפני הנהלת מד"א ומפיקי האירוע הפעם. אנחנו כולנו רגילים להשמיץ , להעביר ביקורת ולמצוא פסול בכל פעם שמתארגן אירוע ו/או אבטחה גדולה ולהתקנא בכושר הארגון של משטרת ישראל וצה"ל. הפעם התעלו מפיקי האירוע על עצמם. סדר מופתי ארגון מתוקתק הכל דפק לפי שעון ועמידה מפתיעה בלו"ז ארוך ומייגע שמספיקה תקלה אחת וכולו משתנה. האירוע החל בפארק קנדה כשביער התכנסו 700 חניכים, מדריכים ופארמדיקים צבאיים לעתיד ותרגלו בכ-10 תחנות אירועי חירום רבי נפגעים שונים. ציוד בשפע , כולו במצב סביר ולמעלה מזה (בשונה מציוד ההדרכה הנמצא בתחנות - לתשומת לב אגף הדרכה...) תוך הקפדה על פרטים, טיפול נכון ותוך נסיון לדמות ככל האפשר אירוע אמת אפילו כולל צעקות הפצועים . בשעה שנקבעה חולקו חרוחות בוקר בשפע בל יתואר ובאיכות מעולה לחניכים. היה שם כל כך הרבה אוכל שכל האוכל שנשאר (מאות מנות !!) הועבר כתרומה לארגון המחלק מזון לנצרכים ושוב הוכיח מד"א (אלי יפה , מי אם לא...) שהוא ארגון הומניטרי ולא רק ארגון להענקת עזרה ראשונה. ארוחת הצהריים שהגיעה למאות אנשים היתה חמה וטעימה ואנחנו מדברים על תנאי שטח !!!הייתי בין האחרונים שעזבו את היער ושוב הופתעתי לטובה - מד"א השאיר אחריו יער נקי ומאורגן ללא פגיעה בסביבה ואפילו שזה נראה פשוט - לנהל מאות ילדים ועשרות מבוגרים באופן תרבותי - לא פשוט ודורש חשיבה מראש.האירוע עבר ללטרון ושוב נהניתי לראות את הארגון למופת , איך כל בעל תפקיד לוקח ברצינות את המוטל עליו ומבצע אותו על הצד הטוב ביותר. תצוגת מד"א היתה מענינת , מאתגרת ומלהיבה והציגה את ציוד ההצלה של הארגון בצורה טובה. בצד חולקו לאורחים עוגות ושתיה. התרגיל עצמו שנערך על הבמה היה מדהים . מאות אנשים שפעלו במעין "ברדק" ובעצם עבדו לפי תו"ל מסודר עד כדי כך שאני בטוח שבאירוע אמת , אותם אנשים יפעלו מתוך אינסטיקט בדרך שבה למדו לפעול בקורס התאר"ן בכלל ובתרגיל הגדול בפרט. זכינו למופע מרהיב של זיקוקי דינור. אם היה רגע של בלבול זה היה הרגע בו התבקשו ההורים לעלות על הבמה והחל טירוף של ריצה של משפחות לילדיהם שממש היה חשש להפגעוות של כמה מהם. למזלנו - נגמר ללא פגע. במהלך האירוע הענק טיפלנו בכ-11 מקרים של התייבשות, התעלפות, נקע פה ונקע שם ומספר בודד של חניכים שפונו לקפלן. אני חושב שפה המקום להודות ולשבח ולטפוח על הכתף לעשרות האנשים שאת חלקם אני לא מכיר ופשוט "קרעו את התחת" (סליחה על הביטוי ) מאחורי הקלעים בשבועות האחרונים כדי לאפשר אירוע בסדר גודל כזה ובצורה מדהימה ומוצלחת שכזו. אני בטוח שעלותו של האירוע חייבה החלטות מתאימות ואמיצות החל מרמת מנכ"ל מד"א ולאורך כל שדירת המנהלים שהיו צריכים לבדוק , לשקול ולאשר את האירועים הפרטניים ביום הזה. אז כל שנותר לי הוא פשוט לאמר "כל הכבוד" ולהיות גאה שגם אני נמנה על ארגון אדיר זה.

טוב...את זה בחיים עוד לא שמעתי

"להתקנא בכושר הארגון של משטרת ישראל וצה"ל"...אין לשניהם שום כושר ארגון שהוא! בד"כ באירועים של מד"א אני יוצא באותה הרגשה שאתה יצאת עכשיו, וזה בלי השוואה לארגונים הרשומים הנ"ל...אין בכלל שום השוואה כי המשטרה וצה"ל במצב קשה

אכן היה מעולה

אם כי פרק הנאומים היה מייגע וארוך ומלא "ליקוקים"...אלי בין מלקק לשרת החינוך, המנחה (מי זה בכלל ???) מלקק לאלי בין וכדומה

miyamoto

New member
היה נהדר!

אני שיחקתי חובש בתרגיל והיה כיף כל כך, לא נותר לי אלא להיות אסיר תודה על הארגון היוצא מן הכלל של האירוע ולארגון מד"א בכלל. אני אעלה תמונות נוספות בזמן הקרוב.

למעלה