ארטיק

LifeOverIP

New member
ארטיק

1. לאחרונה נתקלתי במספר קיוסקים במרכז הארץ המוכרים ארטיק קרח בשקל אחד בלבד,
מישהו יודע האם יש ארטיקים (שעולים יותר, אין בעיה), שהם עם חומרי טעם/ריח/אחר טבעיים/פחות בעייתיים?

2. מדוע כאשר מכינים בבית (ע"י מים + תרכיז לתוך כוס/מתקן ולמקפיא),
המרקם יוצא שונה מעט מאשר ארטיק קרח רגיל? וכיצד ניתן לשנותו?
 

3תיתי

New member
קודם כל, אני לא חושבת

שקרטיב מתרכיז עדיף על מה שמוכרים בקיוסק. מילא היה מדובר על רסק פרי טבעי עם קצת חלב או יוגורט.
ואני סבורה, שההבדל במרקם נובע משבירת גבישי הקרח, כלומר מתחילים הקפאה וכל פעם בוחשים טוב טוב, כך שלא יווצר גוש קרח אחד.
 

צפנתי

New member
לדעתי הקפאה מהירה גורמת ליצירת הגבישים

ארטיקים טיבעיים-שמעתי טובות על אלה (לא טעמתי):

http://www.priz.co.il/gallery.html

אני מכינה ארטיקים טיבעיים (וגם שייקים) טיבעיים מפירות ומיץ תפוזים.

להכנת ארטיק שמים בכוס של בלנדר מוט בננה מאד בשלה (אפשר גם להקפיא אותם לעת הצורך) עם חצי כוס עד כוס מיץ תפוזים. אפשר תפוחים, אגסים וכל פרי שנמעך ובשל מידי.

להכנת שיק חשוב שיהיו פירות קופאים חתוכים לחתיכות יחסית קטנות (להקל על הטחינה) ומיץ תפוזים. להגיש מיד, כל עוד יש מרקם וטמפ' של "ברד". אם נמס או לא נשתה, להקפיא חלקית ולטחון שוב.לשימוש רחוק יותר-להקפיא לגמרי, להפשיר חלקית, לחתוך לכמה חתיכות לטחון שוב.

למי שזה לא מפסיק מתוק-להוסיף ממתיק או סוכר (לי זה טעים ולכן חבל לי, אבל רמת המתיקות שאני אוהבת כנראה לא מייצגת את הממוצע).
 

Guronet

New member
לפני כמה ימים נתקלתי בפוסט על הכנת ארטיקים:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2351184
 

צפנתי

New member
מעורר תאבון


תודה
 
גלידות פלדמן מוכרים ארטיק בשקל

בלי צבעי מאכל וכל השטויות שמרעילים אותנו
 
למעלה