ארטישוק בירקות וגבינות
תוספת שונה ומעניינת לארטישוק, מתאים כמנה ראשונה לארוחת דגים וגבינות או כמנה צימחונית עיקרית. המרכיבים: 15 תחתיות ארטישוק 1 קישוא 1תפ"א 1 בצל יבש 1 גזר 2 כפות גב"צ מגורדת 2 כפות גבינה מלוחה מגורדת חופן פרחי ברוקולי חלוטים קצוצים חופן עלי מנגולד חלוטים וקצוצים חופן פטרוזיליה קצוצה חופן בצל ירוק קצוץ חופן צנוברים (רצוי) 3 ביצים 1/2 כוס קמח תופח מלח ופלפל א. מרק בטעם עוף/בצל כורכום פפריקה מתוקה וחריפה שמן שומשום אופן ההכנה: לקמח קלות את תחתיות הארטישוק ולטגנם מעט בשמן עם כורכום. לגרד על פומפיה גסה את הקישוא, תפ"א, בצל והגזר ולסחוט היטב, להוסיף את הירק הקצוץ ,הביצים, הקמח,הצנוברים והתבלינים ולערבב. להניח בתבניות עגולות (כמו של מאפינס רק גבוהות יותר)משומנות קלות, את תחתית הארטישוק ומעל למלא בתערובת הגבינות עם הירק, לפזר מעט שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש למשך כ-45 דקות 180 מעלות. * מומלץ להגיש עם רוטב פיטריות
תוספת שונה ומעניינת לארטישוק, מתאים כמנה ראשונה לארוחת דגים וגבינות או כמנה צימחונית עיקרית. המרכיבים: 15 תחתיות ארטישוק 1 קישוא 1תפ"א 1 בצל יבש 1 גזר 2 כפות גב"צ מגורדת 2 כפות גבינה מלוחה מגורדת חופן פרחי ברוקולי חלוטים קצוצים חופן עלי מנגולד חלוטים וקצוצים חופן פטרוזיליה קצוצה חופן בצל ירוק קצוץ חופן צנוברים (רצוי) 3 ביצים 1/2 כוס קמח תופח מלח ופלפל א. מרק בטעם עוף/בצל כורכום פפריקה מתוקה וחריפה שמן שומשום אופן ההכנה: לקמח קלות את תחתיות הארטישוק ולטגנם מעט בשמן עם כורכום. לגרד על פומפיה גסה את הקישוא, תפ"א, בצל והגזר ולסחוט היטב, להוסיף את הירק הקצוץ ,הביצים, הקמח,הצנוברים והתבלינים ולערבב. להניח בתבניות עגולות (כמו של מאפינס רק גבוהות יותר)משומנות קלות, את תחתית הארטישוק ומעל למלא בתערובת הגבינות עם הירק, לפזר מעט שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש למשך כ-45 דקות 180 מעלות. * מומלץ להגיש עם רוטב פיטריות