אמש התענגנו על 5 ארטישוקים
נכון שאין לארטישוק טעם יוצא דופן אך בהכנה קצת יותר מושקעת, התוצאה מאד מפנקת.
מעבר להיותם טריים (רק החלה העונה) רצוי שיהיו כבדים (בניגוד לחצילים) והעלים צמודים. קוצצים את הגבעול צמוד לבסיס, עם סכין משוננת קוצצים את השליש בצד השפיץ ועם מספריים קוצצים קצה של כל עלה.
בסיר של 7 ליטר מסדרים את הארטישוקים עם הצד הקצוץ שטוח כלפי מטה. מוסיפים קומקום מים רותחים (זה לא יכסה את הארטישוקים אך הבישול נעשה באדים), לימון ענק חתוך לרבעים, 2 כפיות שמן זית, 1 עלה דפנה יבש, 10 גרגירי פפ"ש, מעט מלח גס, 2-3 גבעולי טימין טרי, 2-3 שיני שום קלופות ומעוכות עם להב של סכין. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. בהסיר לחץ כ-20 דקות.
מתבל: 1/2 כוס מיונז, 1 שן שום גדולה כתושה, 1 כף חרדל דיז'ון, 1 כף שמנת חמוצה, מיץ וגרדה של 1 לימון, מעט מאד מלח ופלפל לבן, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק-דק או עירית.