ארטישוק לא הלך אצלינו

jen711

New member
ארטישוק לא הלך אצלינו


הכנתי ארטישוק שלם במים.
אמרו לי שאוכלים את העלים אבל לא טרחו להגיד לי שזה רק נקרא ככה ובעצם אוכלים רק את הקצה.
בכל מקרה, לא נרשמה התלהבות מהטעם או "חווית" האכילה והרוב הלך לפח.
נו טוב, לא כל ניסיון מצליח.
 

TCHM

New member
או שלא הוכן נכון או שזה ענין של טעם.

מעבר לבישול נכון רצוי להכין מטבל לטבילת הקצה האכיל ובהנחה
שהארטישוק היה טרי.
יש עוד מספר דרכים להנות מארטישוק, מה שציינת זאת השיטה
הפשוטה למרות שהיא טעימה בהחלט.
 

jen711

New member
אני מניחה שבשבילי זה עניין של טעם

לא אהבתי את הטעם של ארטישוק.
אני חושבת שגם בלי מטבל, צריך שהטעם של הירק ימצא חן בעיניי.
 

milch

New member
אמש התענגנו על 5 ארטישוקים

נכון שאין לארטישוק טעם יוצא דופן אך בהכנה קצת יותר מושקעת, התוצאה מאד מפנקת.
מעבר להיותם טריים (רק החלה העונה) רצוי שיהיו כבדים (בניגוד לחצילים) והעלים צמודים. קוצצים את הגבעול צמוד לבסיס, עם סכין משוננת קוצצים את השליש בצד השפיץ ועם מספריים קוצצים קצה של כל עלה.
בסיר של 7 ליטר מסדרים את הארטישוקים עם הצד הקצוץ שטוח כלפי מטה. מוסיפים קומקום מים רותחים (זה לא יכסה את הארטישוקים אך הבישול נעשה באדים), לימון ענק חתוך לרבעים, 2 כפיות שמן זית, 1 עלה דפנה יבש, 10 גרגירי פפ"ש, מעט מלח גס, 2-3 גבעולי טימין טרי, 2-3 שיני שום קלופות ומעוכות עם להב של סכין. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. בהסיר לחץ כ-20 דקות.
מתבל: 1/2 כוס מיונז, 1 שן שום גדולה כתושה, 1 כף חרדל דיז'ון, 1 כף שמנת חמוצה, מיץ וגרדה של 1 לימון, מעט מאד מלח ופלפל לבן, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק-דק או עירית.
 
בוקר טוב אני אוהב ארטישוק ככה ללא בישול

בוקר טוב.
אני שוטף היטב ,פותח את הברז ומניח את הארטישוק כלפי מעלה ושוטף.
אחר כך אני מנער מהמים ופשוט מתחיל להוריד עלה עלה ,את הראשונים אני זרוק ואתה השאר בעזרת השנייים את אוכל רק את החלק הלבן ,את השאר הקטנים יחד עם השיערות אני זורק ואוכל את התחתי ,לא זה טעים.
אני גם שמם כמה בסיר כאשר העלים כלפי מעלה ,מוסיף מעט מלח ,מים ומעל הכל אני פורס לימון ומניח מעל ומכסה עד שהם מקבלים צבע חקי כזה.
לאחר שמחיר זול עשיתי כבושים.
הפעם השתמשתי רק עם התחתית ,כמובן שהיה קערה עם מיץ לימון (ולא הם ישר משחירים)
פרסתי את התחתיות ,את הלימון פרסתי .
לקחת צנצנת שמתי שכבה של פרוסות ארטישוק ושכבה אחת של שכבה לימון וככה אחד אחרי השני עד פתח הצנצנת.
הוספתי פלפל חריף גרוס מעל וכוס מים עם כפית מלח עד הפתח,הוספתי בונוס כפית נוספת וסגרתי את הצנצנת (אגב אני משתמש בצנצנת פלסיטק) ונערתי את הצנצנת כך שפתתי הפלפל התערבבו הטיב.
שבועים יש מעדן אכילה.
לבריאות מאיר כרמיאל
 

רוני1955

Active member
מישהו חישב פעם?

איזה אחוז פחת יש לארטישוק? נראה לי, שמבחינת מה שבאמת אוכלים ממנו, זה המאכל היקר ביותר שיש.
 
למעלה