אריאלה אני גם רוצה עזרה

• פותח הנושא DCS
  • פורסם בתאריך

DCS

New member
אריאלה אני גם רוצה עזרה

מכיוון שאת הופכת עולמות לחפש מתכונים ויש לך קשרים בעולם הפרסי. אז הנה בקשה משאלה (ובעצם למי שמכיר). יש לחם שהכינו בפרס. הלחם הוכן בתוך טאבון על מצא של חלוקי נחל קטנים. הלחם הוא כ2-4 ס"מ עובי ברוחב של 20-40 ס"מ ויכול להגיע ל80-100 ס"מ. השם שלו בפרסית זה נון-א-סאנגק. נון = לחם סאנגק = אבן. מנסה לחפש את המתכון המון זמן ואין.אני יודע שמודבר רק כנראה בקמח מים ודברים בסיסיים של לחם. אבל , אמרו לי שהטעם הוא מיוחד. ולפרסים הנה קישור מעניין על עוד מישהו שחיפש את הלחם ועשה לחם פרסי אחר. אז מי שמכיר זה המקום לספר יום טוב

תראה, אנ ילא מכירה אבל אשאל.

צורת ההכנה מזכירה לי מאוד את הכנת הפרנה המרוקאי, ולחצי, חברי המדהים יש מתכון מעולה לזה, הנה כאן המתכון בל נשכח שכל המאכלים של כל עדות המזרח דומים עד זהים, רק השמות שונים, ככה שאולי מדובר באותו מתכון. כנס לצחי וראה אם בזה מדובר, ואני מבטיחה לשאול את החבורה... קשרים, אין לי בדיוק בעולם הפרסי, אני רק משגעת לכולם ת'שכל כשאני לא יודעת משהו, וכנראה שעונים לי די מהר, כדי שלא אמשיך לטרף אותם...
מבטיחה לבדוק הלאה. חיבוק ענקי.

DCS

New member
מצאתי

סרטונים ביוטיוב (שכחתי שהוא קיים)של הלחם ומשם הגעתי לסוגי מתכונים. בכל מקרה תודה. ואם הניסוי יצליח נעלה סדנא

טוב,זה לא פרנה...

זה סופר- מגה -אקסטרה לארג' פיתה... אבל נראה , בערב אערוך משאל טלפוני בקרב כל האחמדיניג'אדיות האהובות שלי, ונראה...
דווח לנו אתה אם עלית על המתכון.

DCS

New member
אכן האבידה נמצאה

שנים שלא מצאתי ופתאום היום שביקשתי - מצאתי.

el Cantante

New member
מזה הלחם הזה../images/Emo12.gif

עכשיו אני מבין למה הפרסים מפתחים פצצת אטום... אחרת איך יפרסו דבר כזה!?!?!?!?

el Cantante

New member
וואי תקשיבי...../images/Emo178.gif

האיש הזה בתמונה יכול להיות אוכל מהיר חסכוני וקל להרבה אנשים רעבים בסומליה... (במיוחד לקניבלים)

מיצלי2

New member
geez, איזה וואייבוס ../images/Emo221.gif../images/Emo221.gif../images/Emo70.gif../images/Emo12.gif

למעלה