יגאל עמיר רוצח שפל ומנוול
אבל.... לטעמי דינו ככל רוצח שפל ומנוול אחר. כמו שאמרתי לפני איזה שבוע לא מגיע ממתקים לאף אחד, לא מהמדינה ולא בשקם. לא מהאימא ולא מהשכן. לא חופשות ולא להתחתן. לא להתחתן ולא להתרבות. אם מדינת ישראל מחליטה שצריך לשחרר רוצחים אידיאולוגיים אז צריך לשחרר רוצחים אידיאולוגיים, ולא רק כאלו שאינם יהודים, זו אפליה על בסיס גזע. ושוב - מבחינתי שירקבו כולם בכלא או אפילו שיתנו להם עונש מוות. אגב, בלי קשר - כשרבין נרצח אני עוד הייתי ב"נוער עבודה" אז אי אפשר להאשים אותי שאני חובב גדול של האיש עמיר, שחבל שהשב"כ לא חיסל אותו במקום. אבל אם לפלסטיני רוצח נותנים להתרבות אז גם לעמיר. אם לערבי רוצח נותנים חופש אז גם לעמיר וכך גם הלאה. וזה לא ימין קיצוני. זה אירגון לזכויות אדם. בדיוק כמו אירגוני זכויות אדם שקוראים לשחרר ערבים רוצחים. הלוואי מדינת ישראל תחליט לחוקק עונש מוות לרוצחים ואז לא נידרש לדילמות אלו. מי שלוקח חיים צריך לצאת מנק' הנחה שחייו ילקחו ב"תמורה". אלימות צומחת מקיצוניות בשני הכיוונים (שמאל קיצוני / ימין פלסטיני קיצוני וגם אצלנו היהודים יש אנשים סהרוריים). קיצר הלוואי ימותו כל הרוצחים בכלא ושלא יצאו לאוויר העולם, כך הם לא יסכנו לא אותי ולא אותכם. הקיצוניים מכל הכיוונים מסוכנים. אבל אי אפשר להבדיל בין דם לדם. ברוך השם אני לא מכיר אף אחד שנרצח, אך בטוח יש כאן מישהו כזה - איך היית מרגיש אם ממשלת ישראל הייתה אומרת לך "דמו של יקירך אינו אדום כמו דם הפוליטיקאים"? היית מזדעק לשמיים, אך בעצם זה מה שאומרים כשאומרים שדינו של עמיר שונה מדין רוצחים אחרים.