אריה אימץ חתול!

אריה אימץ חתול!

בוקר טוב,

אריה, החתול המהמם שלי, אימץ גור פצפון :)

ניסיתי כבר להתקרב אליו וללטף אותו וגם לתפוס אותו כדי שייאלץ לקבל ליטוף ולראות שאני לא מפלצת, כמובן שזה היה רעיון גרוע... אני תוהה מה לעשות כדי לגרום לו לאהוב אותנו. הוא מסתובב אצלנו בבית כבר יותר משבוע, בשלב כזה או אחר אני חייבת שהוא יתחבר איתנו.
ראוי לציין שהחתולות האחרות מניאקיות אליו, ושיש לנו שני כלבים גדולים ונוראיים, שבכל הזדמנות של מפגש (כשהם הצליחו להשתחל לחדר בו החתולים רובצים, או כשהכלבים יצאו למרפסת והגור בדיוק היה שם) ניסו להתנפל...

אני כבר לא זוכרת מה בדיוק היה התהליך של הרגלת החתולות האחרות אל הכלבים ולהיפך. לא שזה עבד כל כך, בכל מקרה.

עצות?

אהה ועוד שאלות:
יש דרך לגרום לו להבין שבגינה לא עושים קקי אלא רק בחוץ? החתולות האחרות לא עושות את זה, רק הקטן, והכלבים אוכלים את זה \:

החל מאיזה גיל מתחילות לתת חומר נגד פרעושים?

הייתן ממליצות ללכוד אותו ולקחת למרפאה כבר עכשיו, או לחכות עד שיתרגל אלינו?

אשרה.

Yukita

Active member
מנהל
התמונה אכן חמודה ביותר

באשר לשאלות ששאלת, כל הנושא של האינטרקציה עם האחרים הוא משהו שקשה לענות עליו. נראה שאריה נטל חסות על הגור ואם כך - הוא כבר במצב די טוב.
&nbsp
באשר לעניין קקי בגינה - יש קשר גם לגיל ולגודל הטריטוריה. גור צעיר מתרחק פחות. יש לציין שבעקרון אין שום דרך ללמד חתולים לא לעשות צרכים דווקא בתוך הגינה שבה הם גם גרים, מלבד להפוך את הגינה שלא נעים להם לשהות בו באופן כללי, כך שאם האחרים בוחרים מרצונם לא לעשות שם זה די עניין של מזל (בשבילכם, מן הסתם השכנים שלכם לא מרגישים כמוכם בנושא הזה). גור צעיר לא יתרחק באותה מידה לצורך העניין, אבל אולי עם הזמן כן ירצה להרחיק כמו האחרים. לדעתי לא כדאי להתערב בשלב הזה.
&nbsp
טיפול בפרעושים - הגור לא נראה צעיר עד כדי כך, אבל העצה הכי טובה היא לקחת לוטרינר להערכה כללית ומבט כללי על בריאותו (וחיסונים?) - ולקבל עצה ישירה מהוטרינר לגבי האם הגור די בוגר לצורך אמפולות נגד פרעושים. אם אינו די בוגר, ניתן בינתיים להשתמש בספריי פרונטליין (לא בריסוס ישיר על החתול! מרססים על מטלית ומעבירים את המטלית על הפרווה. משמש גם במקרים עם גורים צעירים יותר וחתולות מניקות, אם כי תמיד צריך לקרוא מה כתוב על האריזה ולוודא שזה אכן בטוח לשימוש).

תודה על התגובה :)

אבל איך אקח אותו לוטרינר אם הוא לא מוכן להתקרב אליי?...

במקרה יש לי מלכודת חתולים בשביל חתולות רחוב, אבל למה לי לעשות את זה למישהו שאני שואפת שיאהב אותי בהמשך? מה גם שאני לא יודעת אם המשקל שלו בכלל ישפיע על הקפיץ...

dimitrygo

Active member
מנהל
אני חושב שכדאי שהוא יתרגל אליכם אבל זה עשוי לקחת זמן

אני כבר התייאשתי להבין מה גורם להם להתרגל ולהתחבר אלינו. יש לי חתולים בוגרים שהגיעו לחצר ולרחוב והתרגלו אליי מאוד מהר ומחפשים קרבה וליטופים. ויש גורים שהגיעו בגיל צעיר מאוד וגדלו פה ועדיין לא נותנים לי לגעת בהם.

למעלה