אריה - אני רציני.

אלי.

New member
אריה - אני רציני.

בהמשך ל- האם פרס ידע או לא ידע: מיד אחרי ה-6/2 נתפרסמה כתבה של רון מייברג (צר לי, אני לא כ``כ זוכר איפה), ובה תקציר כתבותיו (בעיקר ב``חדשות``, ע``ה) על, עם ובנוגע למנצח הבחירות, כולל כמובן שנת 1982. שם בפירוש נכתב שבראיון של מייברג עם מר פרס אמר הנ``ל שבגין יידע אותו לפני פתיחת המלחמה לגבי שלושת השלבים של המלחמה, כשהשלב השלישי הוא חבירה לנוצרים בביירות. מכיוון שמייברג אינו חשוד בעיני כימני, וגם אינו מעיד על עצמו ככזה, ומכיוון שמר פרס לא הכחיש, ככל הידוע לי, את הכתבה הזו - לא נותר לי אלא להאמין בכתוב. חוץ מזה, בל נשכח את ה-``להדק`` של רבין. לא נראה לי שהנ``ל היה מתבטא כך באם היה חושב שהאופוזיציה רומתה בקשר ליעדי המלחמה ההיא.

ariegur

New member
מודה ותוודה -

סיפור זה של הראיון עם מיברג נעלם ממני לחלוטין - אבל לגבי הצבא, כנראה שהם לא ידעו, לפחות לפי עדותו של אמיר דרורי שהיה אז מפקד מרחב צפון וטען שלו היה יודע מראש שהכוונה להגיע לבירות היה מפעיל את אותה תוכנית מגירה. אריה

אלי.

New member
כנראה שאכן הצבא לא ידע

אם כי רפול ידע, מן הסתם, ואולי עוד כמה אלופי מטה (ראש אמן, ראש אג``מ). טוב, לא אמרתי שהכל ורוד ותקין ... בכל אופן, עם כל מה שאמרנו - מה ההבדל בין מה שהיה ``תכנית מגירה`` ובין מה שבוצע לבסוף ? בסה``כ לא נראה שההבדל כל כך גדול.

ariegur

New member
ההבדל לפי דיברי אלוף הפיקוד דאז

שהצבא היה פותח במהלך הראשון עם הנחתת כוחות דרך הים, בפועל זה בוצע בשלב יחסית מאוחר ורק כשהצבא נגרר למהלך ולא הפתיע איתו. אריה

ariegur

New member
ועוד שכחתי,

פתיחה המלחמה בהנחתת כוחות מהים ויצירת תנועת המלקחיים דרום צפון - צפון דרום היתה מונעת מהמחבלים אפשרות בריחה - שכן הם ישבו בדרום לבנון. הביצוע המאוחר של התוכנית גרם למעשה לכך שחלק גדול מהמחבלים ברחו צפונה עם פרוץ המלחמה. אריה

אלי.

New member
מקובל עלי.

אבל בהתחשב בזה שחלקנו מנסים לא להיות ברברים, ושאין לנו עניין בהרג מחבלים רק לשם הרג, ושמטרתה העיקרית של המלחמה היתה רק לנקות את דרום לבנון ממחבלים - אז ההבדל לא משמעותי. החלק שברח הגיע לתוניס, והשאר הסטוריה. מעבר לזה, זה שאלוף פיקוד צפון לא ידע מה שראש האופוזיציה ידע שהוא (האלוף) הולך לבצע - תמוה וחמור.

ariegur

New member
המחבלים ותוניס

אותו גרעין מחבלים שברח לתוניס (ולמעשה אנחנו איפשרנו להם לצאת מלבנון במסגרת הסכם) עשה צרות צרורות. זוכר את הפעולות שם גם של קומנדו וגם ההפצצה המפורסמת של חייל האויר שם ? בנוסף, אותו גרעין ועראפת בראשו, הם למעשה חבורת הפושעים ששולטת עכשיו בשטחים. פעם אחת - לא לכדנו אותם במלחמת לבנון. פעם שנייה - איפשרנו להם להגיע לתוניס. פעם שלישית - הבאנו אותם לאחר כבוד בחזרה לכאן. ובכל זה מעורבים גם שמאל וגם ימין - כך שלא ברור למה לצד אחד של המפה הפוליטית צריכות להיות טענות לצד השני ... אריה

למעלה