אריות בגרויות וקנקנים

נעל

New member
אריות בגרויות וקנקנים

מכירים את זה שלפעמים אתם מתבלבלים וחושבים שמשהו אמור להיות קשה ולכן מעל לרמתכם? התוצאה היא שאתם בעצם מכריחים את עצמכם לא להבין חומר פשוט מאוד, רק בגלל רושם מוטעה. אתם מכשילים את עצמכם. אתמול זה קרה בכיתת המתמטיקה של נעל, למשל. כיתה שלמה (מלבד כמה בודדים ;-)) של ילדי-5 יחידות-מוכשרים-ונבונים החליטו שהשיעור הראשון, הבסיסי והדבילי על סדרה חשבונית הוא דבר שצריך לא להבין לפחות ב-3 הפעמים הראשונות שמסבירים להם את זה. האמת היא שזה היה חומר שכל אחד למד כבר מזמן, עוד בבי``ס יסודי. הבגרויות גם כן נותנות רושם מוטעה בגלל כמות החומר והשנים שצריך, כביכול, ללמוד לקראתן. הרי ידוע שאפשר להשלים את כל החומר ממש לקראת הבגרות (וכאן אין הכוונה ליום-יומיים שלפני הבגרות אלא יותר כמו חודש-חודשיים, כל אחד והמרתון שלו) ועדיין לקבל ציון לא רע (הרי למה צריך באמת לקבל ממוצע 99.5 בבגרות (לפני בונוסים)? הבגרויות הן לא מדד לחכמה, אינטלקטואליות ותרבותיות, נימוסים, מורל, כשרון וכן הלאה. מספיק 90-95, לא?). למען האמת, אפשר להחיל את התאוריה הזאת על כל כך הרבה דברים בחיים, בהם אנחנו פשוט מכשילים את עצמנו בגלל איזה פאק קטן במח. נעל, שמתחילה להשמע כמו ``נעליים אומנותה`` ;-)

בלה בלה

New member
נשמע מוכר...

גם לי זה קרה היום בשיעור מתמטיקה (של ילדי-5 יחידות-מוכשרים-ונבונים..), פשוט כולם חשבו שתרגילים מסויימים נורא מסובכים ובכלל לא ניסו לפתור אותם כשבעצם בסופו של דבר לא היתה שום בעיה לפתור אותם.. זה קורה לי די הרבה שמשהו נראה מסובך- אבל בעצם הוא לא (כמו מבחנים שבטוחים שהם יהיו קשים בטירוף אבל בסוף מתגלה שהם משחק ילדים) גם אותם בגרויות, עדיין לא עשיתי אף אחת אבל כבר יש להם שם כזה מפחיד וגדול.. כשאני חושבת על זה כל כך הרבה אנשים כבר עשו אותם בהצלחה, למה לא אני? הרי יש לי את הפוטנציאל והיכולת (גם אני מתחילה להשמע כמו חייו אומנותו, אולי זאת מגפה בפורום?) רק צריך להוסיף קצת רצון.. אני לא חושבת שזה שאני מפחיתה ביכולת שלי גורם לי להכשיל את עצמי, אבל אולי זה בעצם מה שקורה בלי שאני שמה לב? (אולי באמת צריך יותר לשים-לב ולא להכשיל את עצמנו בלי להיות מודעים לזה אפילו..) ואם כבר מדברים, אתם חושבים שזה עובד גם בדרך ההפוכה- האם אנשים שחושבים שהם יותר מוצלחים ממה שהם באמת מעלים את ההישגים שלהם בעקבות השכנוע העצמי? טוב, אני כבר מבולבלת מעצמי.. יום טוב בלה בלה :)

נעל

New member
וואו, כמה מגיפות

וקדחות יש לנו כאן. מגפת הרושם המוטעה קיימת גם בצד השני. הרי מי שבטוח יותר מדי בעצמו עלול להתקע עם טופס קשה מדי, בין אם משרד החינוך חתום על הזכויות למטה, או החיים (הייתם מאמינים שיש זכויות יוצרים על הבדיחות הממוחזרות האלה בבגרות??). אבל, מי שבטוח בעצמו ולא נלחץ כשהוא מקבל טופס כזה מהבוחן, בד``כ מתמקם על הצד הטוב יותר. הרי גם סיכונים והגרלות (עם אלימינציה בסיסית של התשובה האחת המופרכת לגמרי) יכולים להביא לציון גבוה בבגרות (מזכיר לנעל שיחה ששמעה באוטובוס בדרך מהבגרות בלשון, של כמה שמיניסטים שמשום מה עשו את הבגרות בי``ב. הם השוו תשובות והיה שם אחד שניחש חצי מבחן ו``קיבל`` (לפי ההערכות שלו עם החברים) 80+). ומגפת הפורום, טוב היא די ברורה. הרבה מהאנשים כאן הוזמנו באופן אישי (לפחות הגרעין המזדקן של הפורום), עפ``י האינפו ב-ICQ בד``כ (הרי כולכם בטח מכירים את ההודעה-ספק-פלאייר שנעל הכינה והפיצה בעזרתה של מנלטארמה). רובכם כתבתם דברים דומים, או לפחות נעל חשבה שתתאימו. כך שכולכם יפים, חכמים, גבוהים, נחמדים, עם חוש הומור, שיער כחול ועיניים בלונדיניות, וכולם לא מפחדים לומר את זה. מושלמים שלי, ראיתם איזו שדכנית? נעל ;-)

הנה הנעל חשפה את כולכם! חה חה...

סתם. אז עכשיו שכבר קיבלתי על דעת כולם את הכינוי ``חושב את עצמו``, ואני כבר מתחיל לחלום חלומות בלהות על מה שיעשו לי ב``ערב במה`` נוסח פורום תיכוניסטים, אני רוצה להגיד ביי. לא ``שלום ולא להתראות, ולא תראו יותר את הכינוי שלי פה``, אלא יותר כמו ``שלום, דיברתי מספיק על עצמי, ועכשיו שאתם מכירים אותי יותר טוב מאמא שלי אני חוזר לי למחבוא מאחורי התגובות האנונימיות שלי``. אני בעצם מפנה את הבמה לכל מי (מהתאומים הגנטים שלי שהובאו לכאן אחרי סלקציה מחמירה -סליחה על הקונוטציה- ע``י האל של הפורום בכבודו ובעצמו, והמלאכית היפהפיה שלו מנלטראמה), כך שעכשיו תוכלו לדבר על עצמכם בחפשיות תחת הססמא: ``מה לעשות, נדבקתי במגפת ``חייו אומנותו``. אז לכל מי שאוהב את עצמו (ובעיקר לנעל, שאני אשכרה מקנא בה ומוריד את הכובע על הקמת פורום כזה פורה וענייני מכל הבחינות), אל תתלהבו. תכתבו דברים עם טעם טוב, אל תתרכזו תמיד בעצמכם בדברים שאתם כותבים. לאומת זאת אני מאמין שכשאדם מאמין שהולך לו, ושהוא מזליסט, העולם מאיר לו פנים, זה קצת כמו ``תחשוב שאתה יפה, וככה תקרין את זה החוצה למרות שאתה מכוער כמו דלעת.`` מבינים? תחשבו שאתם יודעים את החומר, והכי חשוב תזכרו! בלי פאניקה! ``יש...`` -אוי סתום את הפה שלך יא מושפע! (זה כלפי עצמי). צאו לעולם בחיוך רחב! :) Life Is Art... and not a seekness for gods sake

משהו קטן אך משמעותי מאוד

את כל ההודעות הארוכות (והנכונות) בדיון הזה ניתן לסכם במשפט חכם אחד שאיש חכם אחד אמר פעם: ``הפחד העמוק ביותר שלנו הוא לא שמא אנחנו חלשים מדי. הפחד העמוק ביותר שלנו הוא שאנחנו בעלי עוצמה שמעל לכל שיעור.`` נלסון מנדלה. תישנו על זה לילה, זה כל כך נכון שזה מפחיד. דולצי.

MajoR_ToM

New member
הא ?

אני רוצה להבין רק מי זה הגרעין המיזדקן ? אני באתי מהמלצתו של פלויד שמשום מה נעדר מהפורום זמן מה .. תיקרא לי דביל , אבל לא הבנתי לאיפה חתרת אם הקטע של המושלמים ... ואתה צודק בדבר אחד .. בגרויות לא קובעות כלום בקשר לבנאדם - זה רק אומר שהוא יודע לחרוש .. ראיתי אנשים כל כך טיפשים שאני מיתפלא שהם יכולים לינשום וללכת בו זמנית , אם ציונים כמו 90 במתמטיקה .. CE SARA דרך הגב מישהו פה קרא את ``החטא ועונשו`` או ``תמונתו של דוריאן גריי ``?

למעלה