אריזה נכונה

Michal Plath

New member
אריזה נכונה

שלום לכולם הרגע הגיע ובשבוע הבא אני ממריאה נתקלתי בשתי בעיות באשר לאריזה א. הכנתי רשימה של ציוד לקחת והיא ממש ממש (ממש) ארוכה. אמרו לי בזמנו לצרף אותה ולקבל הערות אז כך אני עושה - אני מצרפת אותה ואשמח להערות/הארות בנושא מה מיותר ומה שכחתי. ב אני אשמח מאד לטיפים בנושא אריזה נכונה בהיותי בחורה קטנה (חן יעיד על כך) שלוקחת איתה הרבה ולא רוצה לשבור את הגב שלה.. מה לארוז איפה? איך לסדר את הדברים בתיק בצורה נוחה? אני נוסעת עם tatonka 60+10 כתיק גדול וקל גב 45L כתיק קטן (אני יודעת שזה לא מאד קטן, אבל נראה איך אסתדר איתו, מקסימום אקנה אחר בחו"ל). תודה מקרב לב לכל המומחים והעוזרים:) אנא עזרו לי להפוך את תיקי לסחיב!! מיכל

kogawa

New member
עיקרון מנחה:

דברים כבדים כמו ספרים צריכים להיות כמה שיותר גבוה. מרכז כובד גבוה גורם לפחות עומס על גב תחתון עקב פחות הטיית הגוף. למטה שימי מעיל ושק"ש שנפחם גדול ומשקלם נמוך את רצועות המותניים הדקי היטב וכן את שתי הרצועות המצמידות את חלקו העליון של התרמיל לגב. הכתפיים לא אמורות לשאת כמעט משקל. את רצועת החזה מקמי במקום נוח מבחינת מבנה החזה שלך שלא תלחץ במקום אסטרטגי, אבל משמעות הרצועה היא שיחרור הכתפים שכאמור לא צריכות להרגיש משקל.

The Cat Woman

New member
תשובה היישר מהחום של ארגנטינה

האמת- גם אני שאלתי את אותן שאלות לפני שטסתי וחבר'ה פה אמרו לי שאני מגזימה בכמויות. אז תרשי לי להגיד לך שפה אפילו היו חסרים לי דברים! לא שיש לי השגות כלשהן או טענות. בסך הכל כל אחד מייעץ מהניסיון שלו ומהצרכים שלו. המליצו לי לא לקחת בגדים קצרים כי קר כאן- חדשות! חם פה מוות!!! עד שמגיעים דרומה מאל בולסון אין טיפת קור! כרגע אפילו בבארילוצ'ה ממש חם במשך היום. יש לי פה 2 גופיות קצרות ו2 טישירטים. נסעתי רק עם 2 גופיות שלא הספיקו לי בכלל כי נחתתי לתוך החום המזוויע והלחות של סנטיאגו ונאלצתי לכבס וללבוש כל הזמן אותו הדבר גם כפיג'מה. נורא לא נוח ומעיק. בקיצור- שימי לב שהבגדים שאת לוקחת בלי קשר לכמויות יהיו רב שימושיים. שתוכלי לשים אותם גם כפיג'מות וגם ליציאה וגם לסתם הליכה סתמית בעיר! קחי איתך ביגוד טרמי. חולצה אחת ו2 זוגות גרביים (לטרקים שארוכים מ4 ימים אם יש לך כוונה לעשות). קחי מכנסיים שיכולים לשמש גם לטרקים וגם לסתם התהלכויות בעיר. קחי זוג מכנסי ג'ינס כי כן מבלים פה! בנים יכולים להרשות לעצמם לצאת עם דגמח של נורת' פייס... אנחנו סתם מרגישות בזה מכוער. לי יש שני זוגות מכנסיים כאלה- אחד מתפרק של נורת' פייס שמשמש אותי נפלא גם כמכנס קצר וחוסך לי סחיבה של מכנס נוסף ואחד סתם דגמ"ח פשוט של פוקס... מעבר לזה יש לי פה מכנס 3/4 שאני הולכת לישון איתו וגם יכולה לצאת איתו יש לי מכנס טריינינג ארוך שאני לוקחת לטרקים קפואים ללילה. יש לי 2 זוגות מכנסי טייטס. עזבי אותך מגעטקס זה מכוער מוות וגם אין לזה שימוש חוץ מלבישה מתחת לבגדים. לטייטס יש שימוש נוסף עבורי- אני לובשת עם טוניקה שקניתי פה (כי לא היתה לי חולצה קצרה לצאת איתה!) או שאני שמה עליהם מכנס קצר כשקצת קריר ואז זה כאילו מגניב כזה (אבל רק כאילו) יש לי פה 2 חולצות שרוול ארוך דקות שאני יכולה ללבוש לבד מתחת לפליז או להשתמש בהן כגופיות. בטרקים אני לובשת אחת בלילה ואם ממש קר אני לוקחת איתי גם חולצת טריינינג (אני מהקופאות האלה שנהיות כחולות ורועדות) נעליים- קחי איתך כפכפים למקלחת כי השורש נהרסות במים. רצוי ומומלץ סנדלי שורש אבל לא חובה. נעליים לטרקים- שיהיו איכותיות וטובות ושיוכלו לעמוד ולעזור לך לעמוד במזגי אוויר ותנאי שטח קשים. קני שק כיווץ (אלה שעמידים למים) הבגדים שלי נכנסים בחצי מהגודל שהיו אמורים להיכנס ללא השק מה שמאפשר לי לא להתעצבן שאין לי מקום בתיק ולדחוף דברים בין התיק לשק השחור. ככמעט לאף אחד כאן אין את זה וחבל כי באמת שזה עוזר המון! האמת- זה גם מפיג את החששות שאם תזרקי את זה איפשהו לבגדים שלך לא יקרה שומדבר... או שאם תקחי את זה איתך לטרק- עדיין הדברים יהיו שמורים ומוגנים. תחתונים- יש לי פה 9 זוגות ואני מסתדרת איתם מצוין. יש כאלה שלקחו פחות ולדעתי זה סתם מלחיץ לחזור מטרק ולגלות שאין לך תחתונים נקיים ללבוש... או גרביים... גרביים- לקחתי 2 דקות קצרות ועוד איזה 4 ארוכות עד הברך או אחרי הברך- זה עוזר לחמם כשקר. מה עוד? זהו. נשאר לך שקש - אם את עושה טרקים. שאת זה אני ממש לא ממליצה להשכיר. מגבת- אני ממליצה על מגבת לטיולים- מתכווצת לגודל מצחיק סופגת פי 200 ומתייבשת נורא מהר! תמורה מעולה לכסף. מצעים- כמעט ולא תיתקלי במקרים שאת זקוקה להם. לי יש כיסוי לשקש שקיבלתי פעם במתנה - עדיין לא מצאתי את עצמי משתמשת בו אבל אני די בוטחה שזה יקרה בבוליביה. בענייני נשים- יש כאן הכל. יש תחתוניות ופדים וטמפונים! כן גם של אולווייס/ אולדייס/ OB/ טמפקס! אין צורך לסחוב כמויות של תחתוניות אלא אם את רגילה ממש לסוג מסוים וחייבת אותו. אני למשל הבאתי סטוק של טמפונים כי כאן אין את הסוג שאני משתמשת בו (פלייטקס). גלולות וכדורים בכלל- עדיף שתקחי מהארץ למרות שאם תכתבי במדיוק את הרכיבים אני בטוחה שיש פה דברים זהים. אבל תמיד עדיף שלא להיקלע למצבים כאלה! חומר דוחה יתושים זה חובה- תבקשי אוטן בחנויות מטיילים! למרות שיש פה תכשירים מצוינים. קרם הגנה- יש פה של NIVEA אין את מה שאנחנו מכירים מהארץ ו15 זה מספיק טוב. וזה חובה. וואו חפרתי קשות אבל זה רק כי ממש עצבן אותי ששמעתי לעצות של אנשים ונפלתי כמו מפגרת. אל תקשיבי לגברים! לא כי הם אהבלים או משהו- פשוט הם יתנו לך עצות של גברים לפי צרכים של גברים. לנו יש צרכים קצת שונים... עובדה. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות- את מוזמנת. אה! התיק שלי שקל בערך 14 קילו כשיצאתי מהארץ. עכשיו הוא שוקל 20 ומשהו... אבל אני עוד מעט שולחת חבילה לארץ והוא ירד משמעותית. ואני בחורה קטנה מאוד ועדיין סוחבת את זה. אל תדאגי- בסוף כולם סוחבים משקלים לא הגיוניים. זה סיוט לרגע אבל זה חלק מהכיף בסופו של דבר.

pako27

New member
הסברתי לך כנראה לא הקשבת בשיעור../images/Emo6.gif

אני מצרף תרשים בסוף המאמר שממחיש את עיקרון פיזור המשקל בצורה אופטימלית.......... כמו כן ניתן לרכוש אריזות וואקום (רב פעמי) אשר מצמצמות את נפח האביזרים . קיפול גרבים,תחתונים,מכנסים וחולצות בצורה קטנה... פליס קחי איתך ביד או על הגוף לטיסה (קר במטוס)..... אם לא הצלחת לארוז, סימן שלקחת יותר מדי אביזרים - צמצמי .... תרמיל יום 45 L לדעתי זה ענק (כבר לא תיק יום )............... אם את בשלבי אריזה אז שיהיה לך אחלה טיול....

Michal Plath

New member
תודה חן:)

אבל ברגע דהכנסתי את השק"ש למטה כבר אין לי מקום כמעט בשאר התיק.. איך עושים את זה?!

pako27

New member
קשה לי לראות דרך הפורום../images/Emo132.gif

אבל לא אמור להיות בעיה....זיכרי את לא הבחורה הראשונה עם תרמיל זה... בדקי מה מיותר..מה יותר מדי...אם השק"ש מקווץ דיו......היכן לדחוף את הכפכפים\סנדלים (ממש יחד עם השק"ש ? ) מה נכנס לתא "הכובע"....מה לתרמיל השני....מה נשאר מהודק בחוץ לרצועות .... אמור להיות דחוס...מצוצם...אבל הכול נכנס...

The Cat Woman

New member
כלום. אולי רק מזרון שטח.

אגב- את המזרון שווה לקנות פה. יש כאן מזרונים עם בידוד אלומיניום (כמו של מזגנים) וזה עולה גרושים. אל תשכחי שיש לך טיסה. כשתגיעי לכאן תארזי מחדש. למטוס אסור להעלות נוזלים מה שאומר שהכל יהיה בתיק הגדול מה שלא בהכרח יקרה בשוטטות היומיומית שלך כאן... אחי קשר את האוהל למוצ'ילה שלו ואני את המזרון ונחשי מה? נוצר לנו קרע בעטיפה של האוהל. מעצבן רצח! אבל רק הוכחה לכך שדברים כאלה קורים... והרבה... וכדאי לא לקשור דברים מחוץ לתיק. בכלל. אף פעם. חוץ מהמזרון כמובן שאין לו מה לחפש בתוך התיק.

The Cat Woman

New member
אריזות וואקום זה מומלץ!

בקשר לתיק- למה ענק? לא תמיד ה45 ליטרים הם באמת 45. למשל ה40 ליטר שלי הוא יותר 30 ליטר. זה תלוי במידת המשקל- כידוע לא כולם מדייקים. גרגורי למשל מדייקים להפליא אבל המשקל מפוזר גם בכיסים קטנים (למשל דגם DIVA שלהם במוצ'ילות הגדולות). ואפרופו תיקי יום- להשקיע בהם יותר מבמוצ'ילה!!! יש ימים שתמצאי עצמך הולכת רק עם התיק יום שלך... והוא חייב להיות נוח. ואגב- השק"ש שלי נמצא בתחתית התיק כי אני לא משתמשת בו כרגע (סיימתי עם הטרקים לבינתיים).

למעלה