אריחי פורצלן/קרמיקה

• פותח הנושא shmar
  • פורסם בתאריך

shmar

New member
אריחי פורצלן/קרמיקה

שלום, אני מעוניין להדביק אריחים בתוך הבית על רצפה קיימת.ידוע שאריחי פורצלן חזקים יותר מאריחי קרמיקה. אני מעוניין באריחים מזוגגים - בגלל המראה שלהם. אבל תוך כדי חיפוש, נאמר לי שהחלק העליון באריחי פורצלן מזוגג זהה בדיוק לחלק העליון של הקרמיקה (דרגת שחיקה 4) ומה ששונה זה ה"ביסקוויט" דהיינו היסוד של האריח. שאלותי : 1. האם ההנחה הנ"ל שהחלק העליון של 2 סוגי האריחים זהים - נכונה ? 2. אם נכון הדבר, האם ניתן ללמוד מכך שהחוזק העליון (החשוף) של 2 סוגי האריחים - זהה ? לדוגמה - כאשר חפץ מסויים נופל גם על אריח פורצלן מזוגג וגם על אריח קרמיקה מדרגת שחיקה 4 - האם יגרם לשני האריחים אותו נזק כי החלק העליון של שניהם זהה? תודה שמעון

לפי מה שהבנתי...

הפורצלן אמור להיות יותר חזק. אבל הנקודה היא שמאחר והקרמיקה היא לא באותו הצבע לכל עובייה, אז אם נישבר הציפוי רואים מלמטה צבע כהה, חום אפור כזה. מאחר ואריח הגרניט פורצלן הוא באותו הצבע לכל עוביו, גם אם נישברת חתיכה קטנה לא רואים את זה.

איש אחד1

New member
אריחי פורצלן

אריחי פורצלן "מבושלים" בחום גבוהה יותר ולכן קשים יותר , הזיגוג שלהם חזק יותר , וזה מניסיון עשיר . את ההבדל בקושי רואים גם בכלים המשמשים לחיתוך שהם שונים מהכלים הסטנדרטיים של הקרמיקה . דבר נוסף שיש לקחת בחשבון אריחי הגרניט פורצלן למניהם באים עם קימור קל וזה יוצר בעיה גדולה מאוד בהדבקה על רצפה קיימת . אריחי פורצלן מומלץ שיודבקו על מצע של טיט ולא בהדבקה ! . בעיקרון ,את אריחי הפורצלן צריך לבדוק לפני שמדביקים ולודא עד כמה הקימור קריטי אם בכלל . הדבקה של אריח קמור גורמת לכך שהדבק לא מכסה את כל השטח וכל מכה עליו גורמת לשבירתו ללא אופציה לתיקון .

למעלה