אריח אטלקי לעומת סיני?

דנה A

New member
אריח אטלקי לעומת סיני?

מה ההבדלים המהותיים בינם? האם הסיני סופג הכל, והאיטלקי כמעט ולא קיים בארץ? האם משווקים לנו אריח תוצרת סין, לאחר שמוכרים לנו אריח איטלקי?

ההבדלים הם בעיקר במחיר

כשהסיני נחשב כחיקוי ונמכר לרוב כעיצוב איטלקי ולא כאריח איטלקי בארץ מאוד נפוץ הסיני או הספרדי, כששוב הסיני הוא ה"חיקוי" אני ריצפתי בסיני, וחוץ מההפרש במחיר לא מצאתי כל רע בו הוא חזק, לא נשרט, הוא לא סופג וצבעו אחיד לעומת זאת כל מי שריצף בספרדי יאמר לך שהסיני הוא האריח הגרוע, כי מן הסתם הוא השתכנע לקנות את היקר יותר ויהיו לו את כל הסיבות מדוע דווקא הספרדי הוא הטוב ביותר. הנה שירשור שהיה כאן בנידון, מקווה שיעזור

מה לגבי איכות החיתוך?

הבנתי שבאריחים הטורקים והסיניים, מוצאים בעיות רבות של אחידות בין האריחים, כי החיתוך אינו חיתוך לייזר... בעוד שבאיטלקי ובספרדי, שיקרים יותר, המצב טוב הרבה יותר...?

fireman

New member
רבות נכתב ונאמר על הריצופים הללו

וחברות שמכבדות את עצמן לא מוכרות תוצרת סינית ואת הסיבות אני משאיר לך לדמיין. מנהל באחת מהחברות הגדולות במדינת ישראל אמר ואני מצטט "אני לא מחזיק סחורה סינית כי אני לא רוצה שבעוד שנה תגיע אליי איזה לקוחה ותגיד לי שיש לה כתמים באריחים" אני חוזר לשרשור שקיבלת בקישור ברשותך.... לא בהכרח היקר הוא הטוב אבל ברוב המצבים זאת עובדה קיימת אף אחד לא יקנה חרא במחיר של זהב ואף אחד לא ימצא זהב במחיר של חרא ואני מקצין בכוונה. לי על הרצפה בבית יש שני אריחים, אחד ספרדי שייבאתי במיוחד מספרד והשני ישראלי, צבר למהדרין, תוצרת מדינת ישראל וליתר דיוק ירוחם במפעל של נגב קרמיקה. (לאמבטיות אני לא נכנס כרגע) אמנם אנחנו לא משווים שני סוגים "זהים" של אריחים, האחד מלוטש והשני מט והחיתוך לא אותו חיתוך אבל הפועלים שעבדו בבית אכלו מרורים בכדי לחתוך את האריחים הספרדיים ואת האריחים תוצרת הארץ חתכו כמו מרגרינה... הם פשוט ישבו וקיללו וזה עוד לפני שדיברנו על הלהבים של הסיגמא (המכונה שחותכת את האריחים) שהוחלפו על ימין ועל שמאל מרוב שהאריח היה קשה לחיתוך. מעבר לכך אני הגעתי אל האריח שקניתי מתצוגה של אחת החברות שהפסיקה לייבא אותו בגלל מחיר גבוה ורווח נמוך, חשוב לציין שחרשתי את מדינת ישראל מצפון לדרום (אני תושב ב"ש והגעתי גם לחיפה במהלך החיפושים) ולא מצאתי משהו שהשתווה למה שראיתי במראה ובייחוד - מדובר באריח מלוטש שהוא גם מזוגג, מה שאומר חיבור היתרונות של הקרמיקה עם היתרונות של הפורצלן. כמו האריחים מסוג זה שתוכל למצוא במדינת ישראל לא יצליח "למלא" אצבעות של כף יד אחת, אם אתה הולך בכיוון של אריח סיני מספר האריחים הסיניים שהוא גם מלוטש וגם מזוגג הוא 0 מוחלט - לא קיים. את אותו האריח לקחתי אליי הביתה והעברתי אותו את שבעת מדורי הגיהנום.... אם זה היה שיש הוא היה נעלם, מתאדה מההתעללות שהעברתי עליהם. מהשרייה ביין אדום עד לקשקושים עם טושים, טבילה בחבית של סיד בור והשקיה בחומצת מלח. האריח שרד את כל הנוזלים בהצלחה יתרה....לאחר מכן "טיפלתי" בו עם משחזת עליה מותקנת מברשת פלדה וניסיתי לשרוט אותו....לא הלך. לסיום הכנתי קצת טיט, הנחתי את האריח על הרצפה אחרי יומיים הצנחתי עליו בלוק מגובה של 3 מטרים והוא נשאר שלם. משם כבר הלכתי להזמין כרטיס טיסה לספרד וייבאתי את האריחים האלה בעצמי. אגב, טליה הבטיחה שתעשה ניסוי דומה עם האריח הסיני שהיא קנתה.....אני עדיין מחכה למסקנות. אני בטוח שהוא ייכשל כבר במבחן היין האדום אחרי שראיתי אריחים סיניים שמשחירים בגלל מים. לגבי החיתוכים, גם האריחים הסיניים עד כמה שידוע לי נחתכים בלייזר והם מדוייקים, מה שעליך לוודא זה שאתה באמת קונה סוג א' ללא הפאקים הידועים (קמירות\קעירות, עוביים לא מדוייקים וחיתוך לא מדוייק)

fireman

New member
קרוב ל50 יורו למ"ר

על הרצפה במדינת ישראל כולל הובלה (ימית + 2 קרקעיות) ומיסים

nanad

New member
ומה אתה אומר על האריח הישראלי שלך?

איך התרשמת מהאיכות שלו? (יש להם דברים יפים בעיני ויחסית לא מאוד יקרים).

fireman

New member
אני מרוצה, הוא מתאים לסביבה בה

הוא נמצא - חדרי השינה.... עמידים בשחיקה ונראים מצויין. אבל מבחינת ה"לוק" זה לא אריח שהייתי מרצף איתו את השטחים ה"ציבוריים" אצלי בבית. אבל בשורה התחתונה מדובר במוצר איכותי.

קשה לי עם ההתבטאויות שלך ../images/Emo4.gif

בטוחה שיש דרך יותר נחמדה ויותר ראויה למנהל פורום להתבטא מבלי להשמיע את המילה חרא וזו לא הפעם הראשונה... כשאמרת איכסה על דבר שהוא לא לטעמך התעלמתי, אבל הפעם זה גובל בגועל איך אתה יכול לקרוא, גם אם במסווה של "פתגם" למוצר בו אני בחרתי חרא? גם בשרשור הקודם על המרצפות הסברתי לך שאתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהסיני הוא ספוג ורק בגלל שבעל עסק אחד סיפר לך על צרות איתו- למרות שהוא בעצמו לא מוכר את האריח אתה יוצא בהכרזות כאלו לעניות דעתי זהו מתן מידע שגוי, ועוד כזה שמגיע ממנהל פורום .... אין לי זמן להסביר לך את תורת ניהול העסקים שלמדתי, אבל בכל אופן תעשה חשבון שאם אריח נמכר ב 10 יורו ועליו יש 20% רווח לעומת אריח שנמכר ב 50 יורו ועליו יש רק 10% רווח, איזה אריח יעדיף איש המכירות שתקנה? עוד משהו, אתה בן 24, בונה את בית הוריך בוא ואספר לך- כשתבנה את ביתך שלך כשתצטרך להוציא מכספך שלך, כסף שהזעת עליו, השיקולים שלך יהיו שונים, כרגע גם אם אכפת לך מאוד מחשבון הבנק של הוריך זה עדיין לא אותו הדבר, וכשמישהו שואל בעצת הפורם לגבי המוצר היותר זול- הוא יודע שאם יעשה את ההחלטות הנכונות- המשמעות של הדבר היא שינוכו לו כמה שנים של משתכנתא, ולכן לא כדאי להטעות, בטח שלא מנהל הפורום בטענה כי מדובר במוצר חרא (אויש איזו מילה מגעילה לתאר בה דברים)

fireman

New member
סערה בכוס מים

לקחת יותר מידי ללב פתגם תמים. מטרתי לא הייתה לפגוע בך או בגולש אחר שקנה מוצר מסויים אלא להביע עמדה. אם אכן נפגעת מדבריי אבקש את סליחתך. את מה שאני מכיר ואני יודע אני אומר לך מהיכרות עם יותר מבעל עסק אחד בתחום, עדיין השקל שלך נמצא בכיס שלך והשקל שלי נמצא בכיס שלי, כל אחד יקנה בו מה שהוא רוצה. לגבי מתן מידע שגוי....כמו שכבר הצעתי, אתם מוזמנים לנסות, אני ניסיתי, בינתיים מלבד התמרמרות אף אחד לא הציג עובדות בכדי להוכיח לי שאני טועה. מה גם שהפורום איננו פורום מקצועי והיעוץ הניתן בו צריך להלקח בערבון מוגבל כמו כל מידע אחר שתקבלי במרבית הפורומים במערכת הפורומים של תפוז, אני לא איש מקצוע והפורום עדיין לא מסומן כפורום מומחה. לגבי תורת ניהול העסקים.... אותו בעל עסק שייבא את האריח הזה, בכדי להרוויח ולאפשר לעצמו טווח מיקוח סימן מחיר מדף של 530 ש"ח למ"ר.... עם מחיר מדף כזה אפשר לספור על אצבעות כף יד אחת את כמות הרוכשים מידי שנה. לי עלה להביא את האריח יותר זול ממה שעלה לו להביא את האריח וישארו הסיבות שמורות עימי (ולא, לא הברחתי אריחים במזוודה). כאשר בעל עסק צריך להביא מוצר, למכור אותו בכמות מסויימת ולהרוויח עליו ולכסות את הוצאותיו השוטפות האריח הזה לא משתלם לו ביבוא אם הוא מוכר 500 מ"ר בשנה בגלל המחיר המטורף. עדיף לו לייבא 5000 מ"ר מאריח אחר זול יותר, למכור את כל ה5000 מ"ר בחודש ולהביא שוב. הוא מגלגל את הכסף 12 פעמים בשנה ומרוויח הרבה יותר. זה כמו לייבא מכוניות של פורשה ולצפות למכור אותן בקצב שנמכרות מכוניות מתוצרת מאזדה. לגבי הכסף, מאיפה יצא או לא יצא....הכסף של ההורים שלי יקר לי בדיוק כמו שהוא יקר להם, אגב, את בחירת המוצרים לא אני עשיתי, בשום מקרה, לא בריצופים, לא בחיפויים, לא במטבח ולא במדרגות אלא אלו שמחזיקים את השקל בכיסם. אני דאגתי שהחומרים שהם קנו בסופו של דבר יהפכו לבית.

שום סערה פשוט

לא נאה ולא יפה להתבטא באופן שכזה במיוחד לא כשזה בא ממנהל פורום כל ביקורת וכל דעה יכולה להתקבל בברכה או בבוז- השאלה איך מבטאים את את אותה הביקורת לגבי ניסיונות באריח אחזור ואספר לך על כך שהניסיון שאני עשיתי עם האריח הוא הלכה למעשה מה שקרה בשטח- כל הליכלוך של הבניין שהועמס על הריצוף כל כוסות הקפה שהושארו עליו גרירות של חפצים וכו שלא נותר להם כל זכר אחרי ההתעללות של העובדים בשטח, אני לא צריכה להשרות אריח בגיגית יין על מנת להבין שהוא לא סופג ועוד משהו, נכון שהפורום הזה איננו פורום מקצועי, אבל מה לעשות אנשים מקבלים מכאן עיצות שלא יסולאו בפז ומי ששואל על המוצר היותר זול, שואל כי רוצה לדעת אם שווה לחסוך באותו תחום, מי שמראש יודע מה הוא רוצה לא ישאל ולא יכתת רגליים. אתה יכול לספר על ניסיונך עם הספרדי, אבל היות ולא התנסית בסיני אתה לא יכול להביע דיעה נגדו, גם לא אותו בעל (או בעלי) עסק שלא מחזיקים בו, ובכלל מבעלי עסק קשה לי לקבל עיצות כי יש בהן תמיד קורטוב של אינטרס העסק.

אני לא חושב שזה תלוי במוצא האריח

אלא באיכות, אגב, יש המון אריחים מתורכיה בארץ, הטובים יותר נחשבים דווקא לספרדים. אבל לדעתיגם לתורכים יש פירמות טובות יותר, אצל סוחר הגון המחיר יצביע כמעט תמיד על האיכות ובכל מקרה תמיד אפשר לקזז די הרבה במחיר לפני הקניה כתלות בכמות שאתם רוכשים ובסבלנו לסקר שווקים,

דנה A

New member
תודה לתגובותיכם

היינו בסיבוב קטן נוסף באזור בני ברק ודיזיין סנטר הפעם שאלתי ישירות האם האריח סיני/איטלקי/ספרדי וכולם ענו לי בעקבות קריאה ברשת נלחצתי קצת מהנושא הזה, במיוחד ממשהי שכתבה על כתמים אבל פה אני רואה שנכתב אחרת שאלתי בחנויות לגבי ארץ המוצא - וההבדלים סיפרו לי שאין הבדל, גם הוסיפו שאת המידות הגדולות במיוחד 80*80 ומטר*מטר מייצרים רק בסין זה היה בחלמיש, ורוב האריחים, לא כולם! הם מסין. הייתי גם בחזי בנק ושם מאחורי כל אריח מצויינת ארץ היצור, הסבר נוסף שקיבלתי על אריחים סיניים היה שהשוליים נוטות להישבר יותר (על זה טליה תוכל לענות) גם בדירה הקודמת שלי בקצוות של הקרמיקה (לפני עידן הפורצלן) היו הרבה אריחים שפינתן נפגעה. לפחות נרגעתי בנושא של מכירה של אריח מ X כאריח מ Y... תודה לכל תשובותיכם דנה

השוליים לא נשברו

והאמת שהאריחים שכן נשברו בשוליים היו אריחים איטלקיים של חיפוי המקלחת היה ככ מעצבן עד שמרוב תסכול, החלטתי שאת חדר הכביסה במקום להסתבך עם עוד סוג של אריח, נחפה את הקירות עם אותו אריח של הרצפה דהיינו הסיני אני אולי נשמעת כמו הסנגורית של התוצרת הסינית אבל פשוט אהבתי את התוצאה, את החסינות של החומר החזק הזה וכמובן את המחיר

דנה A

New member
הפתעות לכל אורך הדרך../images/Emo13.gif

נשמע ככ' מתסכל, בדירה שהיתה לי לא היה לי ככ' חשוב ולא נתתי את דעתי על כך אני משערת שאם אשלם ככ' הרבה כסף בבית שאני בונה.. אין ספק שהתסכול יהיה גדול את לא נשמעת סנגורית, את נשמעת כמו לקוחה מרוצה
וזה החשוב ביותר!

מדהים ההבדל בין

בית מוכן לבין בית שבונים בעצמנו (גם אם זה עי קבלן מפתח) בבית שבונים בעצמנו רואים את כל הדפקטים משום מה, אולי בגלל שאנחנו מרגישים אחריות, כי אנחנו בחרנו את החומר ולרוב את בעל המקצוע שיבצע את העבודה. אבל גם מתגאים בו הרבה יותר- בגלל אותן הסיבות בדיוק

דנה A

New member
בבית שאנחנו בונים

אנחנו בודקים כל פינה, גם בזמן התכנון, המחשבה על כל חלק, חדר ואזור אנחנו חלק מהבניה וכל שלב מורגש אצלנו בכל הרבדים גם בחירת החומר, כל חומר לבית, זה חצי דוקטורט אז כל חלק בבית זה חלק מאיתנו, חיבור חזק קודם היתה לי דירה, אמנם נרכשה "על הנייר" אך לא הרגשתי מעורבת בכלום גם את הריצוף לקח לי כמה דקות לבחור.. היום..? וואו אני חושבת שלייצר את הריצוף לבד היה לוקח לי פחות זמן ממה שארוך לי החיפוש

fireman

New member
לא משנה מאיזו ארץ מוצא תקני

רק אל תקני אריחים של 80X80. הם קשים מאוד בביצוע ולרוב עבודת ההנחה שלהם איננה איכותית בגלל שטח הפנים הגדול של האריח, מה גם שהבלאי באריחים בגודל כזה הוא אדיר. לעניות דעתי לא לרצף באריח של יותר מ60X60

למעלה