אריטרופיטין

טiפיפית

New member
אריטרופיטין../images/Emo53.gif

אריטרופיטין ( בעלי חלה בסרטן ריאות לפי 10 חודשים) אריטרופיטין: אלה זריקות שאמורות להעלות את רמת ההמוגלובין ולחזוק המערכות בגוף. לפני ארבע חודשים כשבעלי היה מקבל הקרנות יום יום+כימו אחת לשבוע, האונקולוג, מנהל מח' אונקולוגית בביה"ח בלינסון נתן לבעלי מכתב לרופא המשפחה ובו הוא ציין כי בעלי חייב לקבל את הזריקות האלה קופת חולים לא אישרו את הזריקות,,ובעלי נאלץ לקבל הרבה מנות דם,,,במשך כל התקופה של הטיפולים לפני שלושה שבועות הוא סיים עוד סידרה. אחרונה של כימותרפיה. בתקופה הזו כשהוא בבית וסיים טיפולים הוא מרגיש נורא, ופעמיים אושפז בבית חולים קרוב לבית עם קשיי נשימה וחולשה נוראית,,, לפני שבוע בדיוק שאבו לו שוב נוזלים מאיזור הריאה השמאלית (שנכרתה) והציעו לו לחזור לקבל טיפול בבלינסון. אתמול שוב נסענו לבלינסון. האונקולוג ישר אמר לבעלי שהוא מאוד חיוור, בגלל המוגלובין נמוך מאוד ושוב נתן הוראה לרופאת משפחה בקופה. שיאשרו לנו את הזריקות, הוא טוען שזריקות ה- אריטרופיטין- אמורות לעזור מאוד ולייצב את המצב הגופני הירוד מאוד. למי אני אמורה לפנות כדי שיאשרו את הזריקות,,, למה משרד הבריאות לא מאשר זאת למה גבר צעיר באמצע החיים שזקוק כל-כך לחיזוק תרופתי לא מקבל זאת. אנו חסרי אונים במצב הזה וחיים בחרדות,, אני פוחדת שאחרי כל מה שהוא עבר,,, כל משא הייסורים הזה,,ירד לטמיון,,,בגלל מדיניות קשה שקיימת במשרד הבריאות בישראל. לאיזה מצב צריך להגיע אדם,,כדי לקבל טיפול רפואי הולם למה אנחנו צריכים לעבור את כל זה,,, הזריקות האלה כלולות בסל הבריאות נכון זה מאוד יקר,,מחיר כל זריקה כזו זה 4.500 ₪,,והוא אמור לקבל 8 זריקות כאלה אחת לשבוע. (זה עשוי להציל את חיו,,,וגם לתת יותר איכות חיים-מה שכבר אין לו) מי יכול לעמוד בהוצאה כזו,,אחרי שנה של מחלה קשה,,של תרופות יקרות, נסיעות והוצאות בלי סוףףף,,, כבר חשבנו שזהו סיימו הכל,,והטוב לפנינו,,ושוב יורקים לנו בפנים. שקלנו אפשרות שאחד מבני המשפחה יטוס לבלגיה,,שם ניתן לרכוש את הזריקות בעלות של 1500 ₪ לזריקה אחת..אבל הפרוצדורה מאוד מסובכת,,דורשים המון אישורים,, קופת-חולים לא משתפים פעולה,,,נו.. הם הרי לא יודו שהם לא מאשרים תרופה בגלל העלות אני לא מבינה איך במדינה כמו שלנו,,כשאדם כל חיו שילם מס בריאות מס הכנסה ביטוח לאומי שירות צבאי ושירות מילואים עד שחלה והיום כשאתה זקוק לעזרה מהם מטרטרים אותך מפה לשם ולא מאשרים כלום. את כל התקופה הקשה ממנו מכספינו ולבד,,וזה לא קל זה מרושש אותך לגמרי. אז למה לא מאשרים תתרופה הזו אני פוחדת שאדמה תקרוס תחתינו אני כועסת על "מערכת הבריאות" בישראל מתי יסתיים המאבק הזה,,אין לנו יותר משאבים וגם לא כוחות להלחם במערכת הבריאות הכושלת בישראל. "מצחיק" הפרסומות סרטן אתה לא לבד. אנחנו לא נרים ידיים

אדומה2

New member
מוכר, כל כך מוכר...

אבא שלי גם מקבל את הזריקות של הרקורמון ובהתחלה זה היה סיפור ובירוקרטיה... זה מדהים האבסורד הזה שהאנשים שהכי צריכים את התרופות הם האנשים שהכי מתזזים אותם. כאילו שלא מספיק מה שהם עוברים בלי כל הקשקושים של קופות החולים. איזו קופת חולים את? אנחנו במכבי. אם גם את, תודיעי לי ואני אנסה להשיג לך טלפון של רופא מנהלי שדווקא היה בסדר, מי היה מאמין....

katdavid

New member
שלום לך

הסיפור שלך כל כך דומה וכל כך מרתיח לזה שאצלנו שזה לא יאמן... סבתא שלי חולה בסרטן שד גרורתי (מתקדם). האונקולוג באיכילוב שלח אותה לטיפול כימותרפי אך אותו תוכל להתחיל רק כש"תשיג" את 2 התרופות הנחוצות לתחילתו. כמובו,ששוב (זו לא הפעם הראשונה) היא נתקלה במערכת הבירוקרטית החולנית של קופ"ח כללית ואמרו לה שצריך לאשר את זה ויקח זמן.... מאז היא ואנחנו מתקשרים מידי יום-יומיים למחלקת בקרת התרופות וכל פעם נאמר לנו שזה בטיפול... כמה זמן אפשר לסחוב ככה אישה כבר לא צעירה שחייבת את הטיפול הזה??? הרי ברור שכל מי שמתבקש ע"י אונקולוג להשיג את התרופות הללו צריך אותם בדחיפות,זה לא סתם תרופה אז למה כל הסיפור הזה של מערכת הבריאות??? אנחנו פשוט מיואשים,כועסים ולא יודעים מה לעשות כדי שתוכל לקבל כמה שיותר מהר את התרופות ולגשת לטיפול הכימו'... אשמח לדעת אם יש לך המלצות מה כדאי לעשות ואם בעייתכם נפתרה או בדרכה להפתר? כתבי לי כאן או במסר... תודה...

טiפיפית

New member
אין לי תשובות.

האבסורד הנוראי בכל הביוקרטיה הזו שהאנשים הזקוקים לטיפול הזה,,, אין להם בכלל כח וזמן להאבק הם רוב הזמן בטיפולים מתישים פולשניים, חודרניים וכואבים. קופות החולים,,כל ביטוחי הבריאות למינהם ובכלל כל מוסד ממשלתי,,אחד יותר גרוע מהשני מנצלים את החולשה שבה נמצאים חולי הסרטן במדינה הזו. הם יודעים שאין לנו כח להפגין ולעשות שביתות ולגרור אחרינו המונים ופה הם מנצלים את חולי הסרטן ובני המשפחה הקרובים. זו קטסטרופה אמיתית.

roni1151

New member
נכנסתי לכאן ממש במקרה וקראתי

את מה שכתבת. יש לי הצעה מאוד ריאלית עבורך. תבדקי עם הרופא המטפל מה המינון לכל טיפול. תתקשרי לחברה המייצרת והמשווקת את התכשיר אריטרופיטין. דברי עם מנהל המוצר או מנהל החטיבה ובקשי עזרה. בדרך כלל הם נענים ומוכרים ב-50% הנחה. בהצלחה והרבה בריאות וכוח.

טiפיפית

New member
רוני!

זה באמת ניראה מאוד ריאלי... אתה באמת חושב שהחברה או הסוכן של התרופה ימכור לי בחצי מחיר? אולי את החצי השני יהיה לנו יותר קל להשיג שזה גם הרבה מאוד כסף. אני באמת ינסה ותודה על ההצעה

bestofhealth

New member
erythropoietin לאנמיה - אזהרה!!!

שלום טופיפית, מבין לחלוטין (ומסכים) את הלב המלא שיש לך על מערכת ה"בריאות" שלנו. מצרף קישור להודעה שכתבתי בפורום אחר בנושא אריטרופויטין. ממליץ לשוחח עם הרופא המטפל על שימוש בזריקות Ferrlecit. בדר"כ משתמשים בהן למטופלים הסובלים מאנמיה כתוצאה מטיפולי דיאליזה. אם יאושר או לא, אם בסל הבריאות או לא אני לא בטוח, אולם שווה בדיקה. גובי - יועץ פורום סרטן השד באתר "דוקטורס"

טiפיפית

New member
bestofhealth

האמת הקישור שצירפת קצת מפחיד. זה לא מה שהסבירו לנו לנו הסבירו שזה אמור גם להעלות את ההמוגלובין הירוד וגם לחזק את כל המערכת החיסונית שקרסה. ודבר שני,,בעלי כבר סיים אם הטיפולים ואת ההקרנות הוא סיים לפני שלושה חודשים. ובכלל לפני הטיפולים הוא עבר ניתוח של כריתת ריאה שמאלית ואמרו לנו שניקו את כל המחלה, והטיפולים הם רק למניעה. מה שהרס אותו זה הטיפולים שהם הרבה יותר קשים מהניתוח אז מה הסכנה עכשיו ב'לקבל את הזריקות האלה אם הוא כבר לא מקבל טיפולי כימו והקרנות. הוא גם לא יקבל יותר,,זהו הוא סיים עם זה. עכשיו אני בדילמה רצינית. בכל אופן תודה על המידע ואני באמת אנסה לדלות עוד מידע לגבי ההשפעות של ה-erythropoietin תודה ושבוע טוב

נאן

New member
טיפול בברזל דרך הוריד

מקוה שהבנתי נכון כל מה שנכתב כאן ויש לי מה להגיב בנושא. התכשיר שעליו את מדברת הוא שנוי במחלוקת.ויש לו כמו לכל תרופה את הסיכונים שלו. המלחמה עם קופ"ח הרורה לי אבל מה שלא ברור לי זה. למה לא הוצע לכם לקבל ברזל דרך הוריד בעירוי? זה טיפול כואב של פעמים בשבוע בגלל שזה עירוי. למשך חודש וחצי בערך אבל שווה כי זה מעלה את המאגרי הברזל ואת הברזל מידית. מקבלים את זה ביחידה להמטולוגיה וזה לא עולה כסף! גם לי הוצעה התרופה שאתם מדברים עליה ובסופו של דבר עברתי את הטיפול בברזל בבית חולים. נאן

טiפיפית

New member
בוקר טוב נאן

נאן! עברת את הטיפול ביחידה להמטולוגיה בגלל שלא אשרו לך את התרופה היקרה? או כי העדפת את הטיפול בעירוי בגלל שהיו לך ספקות לגבי ה-אריטרופיטין. לנו לא הוצע שום טיפול אחר, מלבד הזריקות שציינתי. ואם הטיפול של ברזל אמור להעלות את רמת ההמוגלובין גם? אני פשוט לא מבינה בזה והכל ניראה לי מסובך ולמי פונים על-מנת לקבל את הטיפול הזה. נאן תודה ויום טוב

נאן

New member
היי נכנסתי לשניונת...

היי טופיפית אני עברתי את כל הסדרות של כדורי הברזל שגרמו לי לשלשולים ולהקאות ומאחר שהטיפול ההורמונלי גם גרם לי שמות במערכת העיכול. אז קבלתי זריקות לבטן .סירבתי לקבל את הטיפול שלכם כי היססתי לגביו וכי מספיק לי דקירות בבטן. את הטיפול בברזל שמעלה את רמת ההמוגלובין מקבלים בבי"ח ביחידה להמטולוגיה מקבלים בעירוי פעמים בשבועה ביין 20 דקות לשעה תלוי בקצב. תחת השגחה. יש פורום נהדר של המטולוגיה בדוקטורס.שם את יכולה להתיעץ. אני לא יודעת איך עושים קישורים כאןהיתי שולחת לך את האתר. בסופו של דבר רופא המשפחה הפנתה אותי ליחידה הזו והם שוקלים מי יכול לעמוד בזה ומה כדי. לא לותר על הזכות לראות המטולוג.ובטח דיעה נוספת. הטיפול בברזל אגב הוא פחות יקר ואותו שילמתי אני. משהו כמו 300 שח חיבת לרוץ בצעדי צב.... צרי קשר ליותר פרטים בתיבת המסרים. נאן

למעלה