ארינאה

אלעד ר

New member
ארינאה

עוד מישהו שם-לב שמוכרים עכשיו בחנויות את "ארינאה" גליון 1?

cyber force

New member
ביקורת על ארינאה

מקווה שמה שאני ירשום עדיין לא רשמו בגלל שאני עסוק נורא יש לי מבחן גדול עוד יומיים אז לא היה לי זמן להסתכל על הכל.. ........................................................ אני אולי חדש בעולם הקומיקס אבל ארינאה לדעתי החוברת הכי טובה שהזדמן לי לקרוא. מאוד אהבתי שמדגישים על כל פרט ופרט בכל תמונה ותמונה ומאוד אהבתי את העלילה שקלילה ומצחיקה כאחד! יש כלכך הרבה פרטים בחוברת שאפילו שאני קורא אותה בפעם החמישית או השישית..היום... אני מוצא עוד פרט ועוד פרט שלא שמתי לב אליו!! ותודה לאל שיש קצת דם (ולא כמו בספיידרמן שבעים שנה אותם אויבים אותם גיבורים ואף אחד עוד לא מת!). רק תמונה אחת לא אהבתי שעליה אני ידבר עם אביב בעצמי כבר.... ובקשר לזה שהוא דומה לטולקין הרשה לי להסביר קצת על טולקין.. טולקין למד ספרות ולמד שפות קדומות וכשהתחיל לכתוב את הספרים שלו הוא עבר על כל נושא ונושא ונותן הרגשה לקורא שיש כזה מקום והכל אמיתי הוא כתב מלא חומר שלא פורסם או לא תורגם לעיברית אולם הגמד הקוסמת האלף והלוחם זה משהו נדוש אבל תרשה לי להזכיר שאם פעם שיחקת מבוכים ודרקונים תמיד יהיה קוסם או כוהן לוחם וגמד(וכולם כמעט ממוצא אלפים משום מה).... ועוד משהו קטן לא שמתי לב שיש עוד קומיקס מדע בדיוני חוץ מעיבוד לספר ההוביט של טולקין אבל לא יצא לי לקרוא --------------------------------------------------------------------- לדעתי החוברת צריכה לקבל 10 מתוך 10!!!! וגם על היוזמה כמובן!

אלעד ר

New member
שרשור משולש של "ארינאה"

יש כבר 3 הודעות שונות על "ארינאה".. טוב, אז אני אשרשר לכאן. היום קניתי את החוברת ושמתי לב גם לדמיון לעולם של טולקין. אבל יש המון ספרי פנטזיה שנכתבים, שמבוססים ומקבלים השראה מהעולם של טולקין. סאגת שר הטבעות היא כמו מעין תנ"ך לסופרי פנטזיה. את הציורים אהבתי, ואני חושב שיהיה מאוד יפה אם תוסיפו ציורי נוף, זה יתן יותר תחושה של האיזור והעולם שההרפתקאה לוקחת בו מקום, וייתן גם תחושה של מרחב. הצביעה יפה, אמנם אני מודה שדרוש קצת שיפור כדי שהקומיקס ייראה קצת יותר מקצועי. וסך-הכל יש פוטנציאל, סוף סוף יש יוזמה ישראלית לפנות אל הקהל הרחב יותר ויש יכולת להגיע כך לכל איש. כל אחד שייכנס לחנות ספרים יוכל לשים לב לזה, ואולי יתעניין ויקנה. אני מבטיח לתמוך ביוזמה, ואני חושב שאני ארצה להמשיך לקרוא מה קורה בהמשך.

effigy

New member
משהו שהרגיז אותי בהודעתך

ספיידרמן קודם כל קיים "רק" 40 שנה... שנית מז"א לא מתו בו אף אחד... דוד בן וגוון סטייסי... ובלי לזלזל באביב או בערן המעט דם שהיה בארינאה לא ממש משתווה לדם שאני ראיתי בחוברות אחרות

cyber force

New member
ובכן

סליחה יותר נכון כמו חמישים שנה!!!ואחרי שקראתי שספיידרמן מת וקם סתם כחה לתחייה נעלבתי עמוקות ואני בקושי קורא אותו!!!!ולא זכור לי שהיה דם בספיידרמן מוות כן היה!אבל לא דם וכל הדם שהיה בחוברת ארינאה מכפיל את ספיידרמן אולי זה לא כמו ספון אבל אחרי הכל זה אמור גם להתאים גם לילדים קצת יותר קטנים ממך!ואם כל הכבוד לספיידי שיתקעו בו כדור בראש וגמרנו!

The Flash

New member
אתם הורגים אותי!

למה תמיד מי שמתו זה "הדוד בן וגוון סטייסי" מה עם הארי?? מה עם קפטן סטייסי?? god damit! what about the radioactive spider!!!!

Humus_Chipsalat

New member
אפרופו ציורי נוף !

יש בחוברת... תמונת נוף מ-ר-ה-י-ב-ה של אביב הדגולה... הם נמצאים בתוך הקניון, והירידה לפרטים - מראה ש... They mean business ^_^ אכן - גם אני בסופו של דבר רכשתי חוברת ^_^

illustrator

New member
החל מהיום...

הראשון לאוקטובר, ניתן למצוא את ארינאה 1 בסניפים של סטימצקי וספרי ברחבי הארץ, ובחנויות הספרים המובחרות. למי שפספס....

cyber force

New member
ובכן

סליחה יותר נכון כמו חמישים שנה!!!ואחרי שקראתי שספיידרמן מת וקם סתם כחה לתחייה נעלבתי עמוקות ואני בקושי קורא אותו!!!!ולא זכור לי שהיה דם בספיידרמן מוות כן היה!אבל לא דם וכל הדם שהיה בחוברת ארינאה מכפיל את ספיידרמן אולי זה לא כמו ספון אבל אחרי הכל זה אמור גם להתאים גם לילדים קצת יותר קטנים ממך!ואם כל הכבוד לספיידי שיתקעו בו כדור בראש וגמרנו!

toonamir

New member
שמחתי לשמוע את אח שלי אומר

"אמיר...ראיתי היום את החוברת הישראלית בחנות העיתונים ליד הפלאפל!" נקווה שהחוברת תצליח. אגב, לא מפריע לי שאין דם ב"ארינאה", דם דוחה אותי. סוג האלימות שמחברת את המוח למחשבה על מוות לא משעשעת אותי, אבל שהעיקר הוא תנועה=אקשן, כירואגרפיה, בלאגן, פיצוצים...את זה אני אוהב. אני חייב לצין שהעמוד בו האלפית מפילה את העטלפים ע"י לחש קסם הוא העמוד האהוב עליי. המון תנועה, קומפוזיציה ותזמון טוב. חוצמיזה, אני אוהב את העמודים בו ציירתם את עצמכם כשני פרוותיים. אני יותר נקשר לקומיקס מצחיק. בעמוד האחרון- הצגת הדמויות יש ציורים מלאי תנועה אפילו יותר מתוכן החוברת. אני אוהב את הפתיחות לתת אפשרות לאמנים נוספים, ואני מזדהה עם ההרגשה המועברת בכריכה האחורית. ועכשיו, לביקורת הבונה, שציינתם שאתם פתוחים לה, מה שהיפריע לי בחוברת: קודם כל, הכריכה. לדעתי היה כדאי לצייר כריכה החושפת את הדמויות המרכזיות בסיפור בתנועה כדי ליצור התלהבות, כך שיותר אנשים יתענינו בחוברת כבר על ההתחלה. משהו כמו הפוסטר באייקון. הבחור הזקן על הכריכה לא כזה מגנט. לפי דעתי, בעמוד האקספוזיציה בעל הלוגו "ארינאה" כדאי לרשום מה התפקיד הספציפי של כל אחד מכם ביצירת החוברת. הקומפוזיציה מבלבלת לעיתים: לדוגמא בעמוד בו האיש בחלוק החום משוחח עם המלך, גמד ואלפית. לקח לי הרבה זמן להבין את הקשר בין הקומה העליונה לתחתונה של השיחה. אני הייתי ממליץ על פאנל אחד של מבט עילי נטויי, כך יהיה מובן וקליט יותר. ונעבור לפרטים הקטנים: הרקע לעיתים לא מושקע די הצורך,גם אני נוהג להתמקד בדמויות, אבל כמו שאמרו לפניי, לרקע יש תפקיד חשוב ביצירת האווירה בסיפורי פנטזיה. לדוגמא, נהר הריאקס מציור באופן לא טבעי, גמו כביש סלול. למרות שהאבנים טובות. התמונות בחדר המולכה נראות יותר כמו פוסטרים משום שהם לא ממוסגרות. השולחן בחדרו של דארין בעל נוכחות גדולה מידי. ישנן סצינות קרב הדורשות שיפור, לדוגמא,במקום ציור הקרניים הירוקות כחיצים, הייתי מצייר את החלק הנע קדימה ככדור בעל נפח ומסה, את החלק האחורי כזנב דהויי. זהו, סוף הביקורת, סך הכל העבודה מאוד מאוד מוצלחת יחסית לחוברת הקומיקס הפנטזיה הישראלית הראשונה. בטח מאוד כיף לכם להרים את הפרוייקט הזה ליד ולהגיד "אההה...לא היה ק.א.ל!" עלו והצליחו, אמיר.

chatenoire

New member
אחלה ביקורת

עד עכשיו שמעתי כל מיני דברים מעורפלים בעיקר, אבל נוח הרבה יותר לקרוא מה שכתבת, להבין, להפנים וגם להגיב קצת. כריכה: חשבנו על הרבה אופציות לכריכה, אבל כל אחת מהן היתה מגלה יותר מדי על מה שקורה בחוברת. בחוברות הבאות, כשהדמויות והסיפור כבר מוכרים, נתפרע קצת יותר. תפקיד ספציפי: חשבנו על זה, אבל הרגשנו שזה יהיה קצת מגוחך (כתיבה: ערן אביאני. ציור: אביב אור. אינקינג: ערן אביאני. צביעה: אביב אור וכו´). בכל מקרה, הטייטל הוא של שנינו, והאנשים שמתעניינים גילו או יגלו בלי קושי מי הוא מי. העמוד עליו אתה מדבר הוא - אודה ואתוודה - אחד הפחות אהובים עליי מבחינת לייאאוט וקומפוזיציה. סביר להניח שהייתי יכולה לעשות אותו מעניין יותר, אבל עמודי שיחה הם לא משהו שמסעיר אותי מספיק בשביל לחזור ולעשות שוב, אז יסלחו לי הקוראים, ערן ואלי הקומיקס באשר הם, כי חטאתי. נהר הריאקס אכן בעייתי, בעיקר בצביעה. התמונות בחדר המלוכה הם שטיחי קיר (tapestries), לכן דימוי הפוסטר קרוב יותר למציאות מאשר תמונה. ציור הקסם כחיצים הוא בחירה די סתמית, אבל הקסם של סת´, לאורך החוברת הראשונה ובהמשך (עוד יראו ממנו...) משתנה בצורתו ובצבעיו בהתאם למטרה ולמצב הרוח הכללי של המכשף. שמחתי לשמוע שארינאה נמצא בחנות עיתונים ליד הפלאפל, כי התכוונו ללכת לשם בעצמנו ולבדוק אם הם מקבלים חוברות מסטימצקי. יום אחד פחות להסתובב בחום זה יופי של דבר; כמה טוב שיש מרגלים בכל מקום
. תודה רבה על הבקורת - לא רק של אמיר אלא של כולם! זה חשוב מאוד לשנינו, לדעת שאנשים מעריכים את מה שאנחנו עושים ואכפת להם מספיק בשביל להעיר, לעודד ולתמוך. כל תגובה חיובית כזו מרימה את המורל ומוסיפה למוטיבציה ביצירת החוברות הבאות. תודה!!

toonamir

New member
אחלה תגובה

עוד לא פגשתי משיהי שיודעת לקבל ביקרות כל כך טוב כמוך, אביב! אגב, מתי תצא החוברת הבאה? ואיך זה שהוצאתם חוברת שלמה ללא פרסומות?

apathic

New member
אז אפשר לקנות בסטימצקי?

אני בטוח אקנה.. השבוע יוצא לי טוב. ואז גם אני אוכל לתת ביקורת.. איזה כיף... בעצם נראה לי שיש מספיק, אז עדיף שלא.

chatenoire

New member
עוד דעות זה תמיד טוב

וכן, אפשר להשיג אותה בכל סניפי סטימצקי.

toonamir

New member
נכנסתי לאתר שלכם

קודם כל, תודה רבה שפרסמתם את הציור שלי של "גודאר", מגניב ומחמיא לראות אותו שם! אגב, כשהסתקלתי בעמוד ה"גלריה- מתוך "ארינאה מספר1", חשבתי שכדאי לכם לראות את הדרך בה קייל בייקר מציג תמונות נבחרות מן הנובלה הגרפית שלו- king david כשנכנסים לאתר www.kylebaker.com מיד קופץ חלון שנקרא "hooray" שהוא עמוד חדשות, לחצו על "KING DAVID-more on the new greaphic novel" נראה לי שכדאי לכם להשתמש בשיטה הזאת, היא יותר מרתקת ומפתה. יש לי עוד כמה הערות, בחרתי לצייר ציורי "תיקון" כדי להמחיש את דעתי. שינתי את כיוון הפאנלים בעמוד מסיום, בסדר מצדכם שאני אשלח את זה?
אמיר "קסדה בראש טוב" אבני

chatenoire

New member
תשובות

זו אמנם דרך חביבה להציג פאנלים, אבל אצל קייל היקר, כל פאנל הוא יצירת אמנות בפני עצמה, מה שאני עדיין לא יכולה להגיד על עצמי. בכל מקרה, יש פה ושם דברים באתר שדורשים שיפוץ קל, ונגיע לזה אחרי מנוחה מהיסטריית הדפסה-הפצה-אייקון. אם אתה מעוניין להראות לנו את ההערות שלך, אתה מוזמן לשלוח אותן לכתובת שלנו (תבחר איזה, יש איזה ארבע), זה לא נראה לי לעניין להעלות אתזה לכאן.

row

New member
לא בכולם

היום אני הלכתי עם חברים ששלי שרצו לקנות את החוברת לסטימצקי בתחנה מרכזית החדשה בתל אביב ולא היה שם והם לא ידעו בכלל על מה אני מדבר וגם וגם חבר שלי בדק בסניף אחר של סטימצקי וגם בו לא היה (נראה לי בעזריאלי או בדיזינגוף סנטר אבל אני לא בטוח)

למעלה