יש כמה סוגים של קלפי טארוט? מה זה ריידר? אני יודע שיש סוגים שונים של פריסות אבל סוגים שונים של קלפים? אשמח אם תוכלי להסביר לי או להפנות אותי לספר טוב או אתר. יון
יש מאות אם לא אלפי סוגים של חבילות טארוט. החבילה הכי פשוטה לשימוש היא החבילה של ווייט ריידר היא קלילה לעבודה וקלילה להבנה. יש פריסות אין סוף ובעצם כל פריסה שאפילו אתה בוחר לעשות היא טובה ומקובלת, כמובן שישנן הפריסות המפורסמות שכולם משתמשים בהם ויש פריסות שכל פותח קלפים "המציא" לעצמו בהתאם לעבודתו. הפריסה הקלאסית נקראת הצלב הקלטי זוהי פריסה שמסבירה את המצב ע"פ 10 קלפים + קלף מייצג. קיימת גם הפריסה הקלטית רבת השורות והיא מכסה מספר נושאים בפתיחה אחת אבל "מבזבזת" קלפים. פריסת הכוכב הכפול נועדה לבדוק מערכת יחסים בין בני זוג. וישנן עוד ועוד פריסות... ספר טוב שאני השתמשתי בו הוא ספרו של גידי גלבוע שנקרא "קורס הטארוט השלם" הספר הזה מסביר על קלפי הריידר ומסביר מה קורה עם הקלף כשהוא עומד ביחס לקלפים אחרים. ישנם עוד ספרים טובים מאד ישנו הספר המדריך השלם לקלפי הטארוט בהוצאת אסטרולוג. ספר נוסף הוא ספר הטארוט השלם של אנג´לס אריין ועוד ועוד. אני ממליצה פשוט תכנס לחנות ספרים תביט בספרים והספר שהכי נראה לך הוא יהיה הכי טוב עבורך. קריאה מהנה