אריקה לנדאו

emma112

New member
אריקה לנדאו

היי אנשי הפורום,

ביום שלישי בני צפוי לעבור אבחון לקראת השתתפות בחוגים של אריקה לנדאו לגילאי גן חובה.
כמה שאלות:
1. מה כדאי לי להגיד לו לפני המפגש עם הפסיכולוגית החינוכית? כמובן שאני ממש לא רוצה לשים עליו כל סוג של לחץ, ומצד שני כן מרגישה צורך להסביר לו לאן הוא הולך (מפגש עם אישה זרה, שתשאל אותו שאלות וכו'). מה הייתם ממליצים?
2. הבנתי שלא ניתן לקבל את תוצאות האבחון, למרות עלות של 260 שקלים. האם הבנתי נכון? בהנחה שיעבור את האבחון בהצלחה, האם אוכל בכל זאת לקבל מסמך כלשהו שיוכל אולי לחסוך ממנו אבחונים נוספים לקראת השנה הבאה?

תודה רבה!

פולספגן

New member
את מצפה לקבל אבחון שעלותו 260 ש"ח לעומת אבחונים שעולים

מעל אלף ש"ח?
האבחון שלהוא נקודתי לחוגים שלה במיוחד לגיל שאת מדברת עליו ותו לו.

emma112

New member
למה לא?

א. 260 שקלים הוא לא סכום זניח בעייני
ב. אשמח לקבל את תוצאות האבחון, בין אם שילמתי עליו 260 שקלים ובין אם שילמתי עליו 1000 שקלים.
מדובר באבחון שנעשה בשפ"ח המקומי, על ידי פסיכולוגית חינוכית ואמור להיות מקצועי. אז התשובה היא חיובית. כן, אני מצפה לקבל את תוצאות האבחון.

פולספגן

New member
כי משך הזמן של האבחון של ה-260 ש"ח הוא לא כמו של אבחון מקיף

לכן, התשלום הוא בהתאם.

tomi32

New member
אני ביקשתי ושלחו לי

אבל המסמך לא ברור לחלוטין (ציונים לפי שיטה פנימית שלהם) וכדי לקבל תרגום היה צורך לקבוע פגישה עם הפסיכולוגית שלהם, אז ויתרתי כי זה לא נראה לי מספיק חשוב.
בכל מקרה, המבחן הזה לא יכול לחסוך שו אבחון נעשה במסגרת מערכת החינוך.

בקשר לשאלה הראשונה שלך, את מכירה את הבן שלך ואת רמת הלחץ/ביישנות שלו. הבן שלי נבחן בכיתה א' ומאד אהב אז לדבר עם מבוגרים ולהראות את ידיעותיו. חברה שלו שהיום לומדת איתו ביום שליפה, ביישנית יותר, לא עברה את השלב הזה.

tomi32

New member
ועוד

אני נכסתי עם הבן שלי לחדר של הריאיון. אם זה חשוב לך, הייתי מוודא מראש שכך נעשה גם עתה, ואומר את זה לילד. ראה לי מסר מרגיע.

אבחון לחוג בגן חובה?! לאן הגענו?!!

אני בהלם מזה שיש הורים שמשתפים עם זה פעולה.
בהמשך אני צופה שתהיי מסחטת כספים נהדרת לכל מי שנותן חוגי העשרה למיניהם
תוך ליטוף האגו ההורי.

tomi32

New member
ההורים אשמים?

יש ילדים מחוננים בגן חובה שיש להם צרכים שמערכת החינוך לא ממלאת וההורים לא מסוגלים מסיבות שונות למלא. אז את מאשימה אותם שהם פונים לגורם חיצוני כדי למלא את הצרכים של בנם?
אגב, ככל שיעברו השנים, מערכת החינוך נותנת לילדים האלו יותר מענה, ולכן הנבואה שלך שמדובר ב"מסחטת כספים" כנראה תתבדה.

"צרכים שמערכת החינוך לא ממלאת"? הצחקת אותי.

מה למשל?
"לפתח את הצד המתמטי"? "לפתח את החשיבה הלוגית"?
שטויות במיץ של הורים הזויים. מדובר בגן חובה.
נראה אותם דואגים באותה מידה להזמין לילד חבר או לשלוח אותו לחוג ספורט.
ואכן, מערכת החינוך נותנת יותר מענה בהמשך ולכן הלחץ הזה מיותר לחלוטין בעיני.

tomi32

New member
בגן חובה לא צריך לפתח כלום. צריך לספק סקרנות.

וכן, יש ילדים בני 6 שזקוקים מאד לסיפוק סקרנות באופן שההורים שלהם לא יכולים לספק ויש הורים שזה אכן קשה להם יותר מלהזמין חבר ולשלם על חוג ספורט (זה באמת קשה למישהו חוץ מהעניין הכספי?).
לא הבנתי גם למה אם ניתן מענה מסויים בגיל מבוגר יותר, אז צריך לא לספק את הצורך בגיל הצעיר.

מסכימה איתך לגמרי.

לא ברור לי למה זה מגיע למצב של מבחן מיון לחוג (ועוד בתשלום!),
למה "סיפוק סקרנות" הוא משהו שצריך חוג עם כל מיני כותרות מפוצצות בשבילו.
מה זאת אומרת, באופן שההורים לא יכולים לספק? בגן חובה?

tomi32

New member
למה ילדים הולכים לחוגים בגיל 6?

מעטים החוגים שמספקים משהו שאי אפשר לבנות בבית ובכל זאת החוגים פורחים (ודווקא בגילאים המבוגרים יותר, חלק מהילדים הולכים לפחות חוגים). יש הורים שאין להם את הידע או לא יודעים איך להביא אותו לילד כך שיהיה מעניין. יש גם משהו מפרה באינטרקציה החברתית, כשהילד נמצא עם ילדים שדומים לו בתחומי העניין (ובגן חובה כבר יש הבדל גדול בין ילדים מחוננים לאחרים מבחינת תחומי עניין).
אגב, אני ויתרתי על אריקה לנדאו בגן חובה מסיבות דומות לאלו שכתבת למעלה והבן שלי הלך לשם במחצית השניה של כיתה א', כשהוא כבר גדול יותר, ולא היה אכפת לי שיחווה את המבחן כי רציתי שיכיר את ההרגשה לקראת מבחני המחוננים שנה לאחר מכן.
אגב נוסף, מעניין כמה ילדים נכשלים במבחנים האלו, והאם המכון לא מקבל ילדים, גם במחיר קבוצות שאינן מלאות.

למעלה