אריתמטיקה בראי עקום (לשמן ולרזה).

אריתמטיקה בראי עקום (לשמן ולרזה).

מטה גרמן מפרסם נתונים על סקר שביצע באמצעות מכון פרטי. 46 אחוז לגרמן, 21 אחוז לשאר המועמדים. 46+21..... 46+21.... 46+21... בחשבון שלי יוצא 67. והיכן נעלמו כל ה 33 האחוז - הנותרים, בהמשך מסתבר שאלה נשאלים שלא החליטו ונשאלים שהחליטו שלא להצביע . כל סטטיסטיקאי מתחיל יאמר כי בקירוּב סביר ניתן להניח שהנשאלים שעדיין לא החליטו יתפלגו כמו הנשאלים שהחליטו כבר, ואלה שאינם מצביעים לא נספרים כלל - ומסתבר שנתונים אלמנטריים אלה לא נלקחו כלל בחשבון בהצגת הנתונים ע"י המטה (אני בטוח מאידך, שהמכון שביצע את הסקר הציג אותם מאד נכון). אני מאד מקווה שאלה המחשבים את העלייה בזכאות לבגרות, ואת הירידה בתאונות דרכים, לא משחקים במספרים על מנת להתאימם למטרות פוליטות, בדומה להצגת הנתונים על הסקר. נ.ב - אם היו תוצאות הסקר מחושבות כמו שצריך, הדבר היה מיטיב עם מצבה של גרמן בסקר, אך לדברי יריב, באותה כתבה, הצגת מספרים טובים אינם האינטרס כעת. חבריא, אנחנו לא עדר של טפשים. תלכו ללמוד באוניברסיטה, עם שיעורי תגבור במכון יושר (חובה לפחות פעם ביום), ותחזרו בעוד 5 שנים.

Tami me

New member
טריק זול

שיטה מוכרת להציג נתונים מפוברקים כדי להרפות את ידי היריבים כבר ראינו כי גרמן היסטרית וזורקת המון כסף בפירסומות ברשת הארצית. כשהכסף הולך לאזול בן אליעזר שולף שפן חדש - יעני תבוסה לכל האחרים. ז"א חבל על המאמצים שלכם ועל הכסף, תארזו את המזוודות. אני מקווה שלא יפלו לפח של המקלל הערמומי. כבר סיפרתי לכם כי יחצנות זו אומנות השקר. וסקרים מוכתבים וקנויים זה אחד מהטריקים השפלים שלהם. כדאי שהאחרים יארגנו בעמצם סקר (לשם שינוי במוסד אמין) כדי להוכיח שזו רק מזימה שפלה דרך אגב איפה מופיעה כתבה זו? לילה טוב אל תשכחו להחזיר את השעון.

EmperorMollari

New member
כלל לא ברורה נקודתך

אילו היה מטה גרמן מפרסם את התוצאות עם פילוח המתלבטים, מה שאכן נותן תמונת מצב חזקה עוד יותר לגרמן, הייתם טוענים שניפחו את המספרים ושבעצם יש לה רק 46%. כשנותנים את הנתונים כמו שהם, אתם טוענים שבעצם מסתירים את העובדה שהיא יותר חזקה כדי לא להרדים את השטח. אתם כבר כ"כ נואשים שאתם מחפשים מתחת לבלטות איפה אפשר למצוא טענות נגד גרמן. ולעניין הסקר, ראשית, לא ידוע לי שמטה גרמן פירסם באופן רשמי תוצאות של סקר כלשהו. ייתכן שהנתונים הודלפו, במתכוון או שלא במתכוון. מכל מקום, המטה לא פרסם זאת באופן רשמי ולכן אין לך מה לבוא בטענות נגד המטה לגבי האופן שבו פורסמו הנתונים. שנית, אתה אכן צודק שהמתלבטים מתחלקים לאלה שלא יגיעו כלל להצביע ואלה שיתפלגו לפי החלוקה הקיימת. אם לוקחים זאת בחשבון, וכן לוקחים בחשבון את אלה שכלל אינם מתכוונים להצביע, מתקבלת תמונה לפיה רוב מוחלט מתושבי הרצליה מרוצים מראש העיר שלהם. כמו-כן, ברור שאין למתמודדים מה לסמוך על סיבוב שני, או על איחוד לפני סיבוב ראשון, כי כל כוחם גם יחד לא מתקרב לחצי מהתמיכה שלה זוכה יעל גרמן. לכן, קפלו את החפצים, רדו מהעץ ותנו להרצליינים לתמוך בראש העיר שהם אוהבים.

נהפוך הוא

על בסיס התוצאות, אנשי המטה של גרמן יכולים לצאת לפנסיה, הם גם ימנעו בכך גירעון גדול שינבע מירידה (לדעתי משמעותית) בכמות המנדטים במועצה. דווקא על יתר המועמדים לתת גאז - יש די זמן להתגבר על הפער.

Tami me

New member
גם זו אפשרות

מצד אחד זה יכול להרפות את ידי המתחרים אבל גם את ידיה של המאיור ש"תבין" שהנצחון כבר עמוק בכיס. אני מאמינה כי במאמץ רציני של המתחרים יהיה סיבוב נוסף. מי יהיה בו? רישפי או אוריאלי. לדעתי כל הפלקטים בדואר והפירסומות בעיתונות זה קישקוש וביזבוז כסף. רק במפגשים אישיים ובחוגי בית משיגים אפקטיביות אמיתית. אני הייתי מציעה למועמדים לצאת בשבוע האחרון לרחובות (כמו אצל האמריקאים) להתערבב בין האנשים, ללחוץ ידים, לענות על שאלות ולסחוף את הציבור. אם ישארו אדישים יצטרכו להיסתפק במועצה. אם אוריאלי יכול לארגן עוד סיבוב של 1000 איש באולם זה ממש יכול לעזור לו. אני גם מאמינה כי גם אם גרמן תקח תהיה לה נציגות מאוד מצומקת במועצה. כי יש הרבה רשימות (אליהם הצטרפה גם מערב הרצליה).

"טריק זול"

הטריק הזול הוא שלכם. איכשהו הצלחתם להפוך גם את הפרסום הכי הגון ונאמן למקור שאפשר, לסוג של אשמה. אם הייתי חדשה לחלוטין בפורום וקוראת מה שכתב אהרון קיר, הייתי מאוד מתפלאת ולא מבינה. ממתי לפרסם תוצאות סקר בדיוק כפי שהן מהווה אשמה? להיפך! לו היו מפרסמים את ההתפלגות החזויה (חזויה, לא ידועה), הייתם מיד מרימים צעקה עד השמיים בטענה שמטה גרמן מסלף נתונים. אז קודם כל - אל תפנו ליעל גרמן, אלא לגלובס שבחר אילו נתונים להציג. שנית, מאחר שכפי שאמר אהרון - פרסום הגרסא הפחות מדוייקת של התוצאות תיטיב עמה - איך אתה יכול להתלונן? הרי אתה מוכיח את הנקודה ההפוכה. שיעל גרמן לא מסלפת נתונים לטובתה. להיפך, למרות שסילוף היה גורם להם להיטיב עמה, היא שומרת על יושר והגינות ומפרסמת את כל התוצאות.

eopeace

New member
כל הכבוד

בלי להתייחס למקור הנתונים (לי אישית אין מושג לאיזה כתבה אתה מתכוון), אם אלו המספרים, הרי שהתוצאות, כפי שהסברת כבר, מראות שליעל גרמן 68% בשיטת חישוב אחת או 61% לפי שיטת חישוב שניה. בכל מקרה, זה מראה על תמיכה מאסיבית. הצגת הנתונים כפי שהם לפני החישובים השונים מראה את אמיתותם. ההשלכה מתוך כך כי יש סילוף של נתונים בזכאות לבגרות או ירידה בתאונות דרכים היא פשוט דמיונית. הנתונים של הזכאות לבגרות הם ממשרד החינוך. נתוני תאונות הדרכים ניתנים לאימות במשטרה מן הסתם - אתה מוזמן לבדוק אותם בעצמך. אבל כרגיל, לא אתה ולא אף אחד אחר כאן יבדוק אותם כיוון שמאוד קל לצעוק על דברים שהם שקריים, אבל כשזה דמיוני, זה ברור שאין מה להוכיח.

הכתבה קשורה

לסקר שגרמן פירסמה, שעל פיו היא זוכה ל-46%. הכתבה פורסמה ב"קול-הרצליה" אתמול ואף מופיעה בלוקאל. ודעתי האישית, שטיות במיץ עגבניות, היא לא תקבל לא יותר מ-30% בסיבוב הראשון.

הכתבה קשורה

לסקר שגרמן פירסמה, שעל פיו היא זוכה ל-46%. הכתבה פורסמה ב"קול-הרצליה" אתמול ואף מופיעה בלוקאל. ודעתי האישית, שטיות במיץ עגבניות, היא לא תקבל לא יותר מ-30% בסיבוב הראשון.

הנתונים נמסרו ממשרד הפרסום

הסקר הוזמן ע"י מטה גרמן, ולכן המכון לא ימסור (פורמאלית) תוצאות לאף אחד, בלא הרשאה. התוצאות מוצגות חד משמעית באופן מוטה (ממתי "סופרים" קולות של אנשים שאינם מצביעים?) - והסיבה מוזכרת בגוף הכתבה (אכן ב LOCAL) את תוצאות הסקר למועצה הם לא פרסמו, כנראה הברוֹך שם הוא גדול וכנראה שיש רשימות אחרות שיטביעו חותמן על המועצה הבאה - ולכן יש לקוות שהמועצה הבאה תהיה טובה יותר מקודמותיה. לכישלון במועצה יש גם היבטים כלכליים, מימון הבחירות הולך עם המנדטים.

הסקר הזה לא רציני

ותראו כי יהיה סיבוב שני אוכלוסיית הרצליה נחלקת לשני סוגים הרוב אדישים, משלמים ארנונה, יודעים כי מפנים להם את הזבל ומעבר לזה לא יודעים מה קורה בעיריה. בכלל לא יודעים מיהם המועמדים בבחירות הצפויות. כאלו אם יטרחו לבוא לקלפי כנראה יצביעו ברובם לראש העיר הקיימת. הסוג השני שיש להם איזשהו קשר לעיריה ורובם ממש לא אוהבים את ראש העיר ויש בתוכם כאלו שטוענים שהיא ממש מזיקה והורסת את העיר. בקיצור - מי שלא מכיר אותה כנראה יבחר בה. מי שכן מכיר - ממש אין סיכוי שיבחר בה. לכן אני חושב שתעמולת הבחירות האגרסיבית שלה ממש מזיקה לה. כי ככל שהציבור שואל שאלות הוא מקבל תשובות מריחה. הייתי בכמה חוגי בית ופגשתי לא מעט אנשים שבאו לפגישה עם הרגשה שיבחרו בקיימת ובסוף הפגישה היו בטוחים שלא יבחרו בה. עדיף לה שכולם ילכו לישון ויתעוררו לבחירות. אם הבחירות היו מתקיימות לפני חודש אכן היתה מקבלת 60%. עוד חודש כנראה לא תגרד את ה 40%.

EmperorMollari

New member
הסקר רציני ביותר

בהחלט יותר רציני מזה של רשפי, שטוען שהיא עומדת על 20%. כ"כ מצחיק. היא הרי מגרדת את ה-4%. אף-אחד לא תומך בה. גם במועצה היא לא תשב, כי מקרב המעטים שתומכים בה, רבים יצביעו לרשימת העבודה למועצה ולא לרשימת רשפי. לכן, ניפטר לאחר הבחירות מאחת הנשים המלוכלכות, השליליות והנוראות ביותר הפוליטיקה המקומית, אורית רשפי. ונמשיך ליהנות מראש העיר המצויינת, ואחת הטובות בארץ, יעל גרמן שרוב מוחלט של תשובי הרצליה תומך בה. על אפכם ועל חמתכם.

מה ההיסטריה הזו מרישפי

מאחר שהיא העתק די מושלם של גרמן לכן אתם חוששים ממנה? למה כאלו השמצות? מה עשתה לכם? תוקפת את הבוסית שלכם? כולם עושים זאת בכל חוג בית שמקיימים. זו השיטה. מה שבטוח שאם גרמן היתה מועמדת להיות גננת עירונית ראשית היא היתה מביסה את כל מתחרותיה. אבל מאחר שהבחירות לא יתקיימו בפעוטון העירוני (שם כמו שראינו כולם מעריצים אותה) כנראה באמת תתקשה להשיג את ה 40% ורישפי בטוח תהיה לפחות חברה במועצה.

את רשפי נראה ונשמע

חבל לי לאכזבך, אבל את אורית רשפי היחידה שנלחמה למען התושבים בעיר הזאת נראה במועצה הבאה ומה שאני מאמין כרה"ע הבאה. היא תשים סוף לשלטון גרמן האיום בהרצליה-מה שרוב תושבי העיר חושבים ורק תומכי גרמן עיוורים לגמרי. גרמן תחלש במועצה (הרשימה שלה תגרוף רק 4-3 מנדטים הפעם), ואז העיר תנוהל כומ שצריך. היא מנהלת ישיבות מועצה כדיקטטורית אמיתית, לחבריה לסיעתה אין דעה-מצביעים מבלי לחשוב (וגם לאחרונה נתגלה שלא קוראים). גם אם גרמן תבחר בשנית, אורית תעמוד בראש האפוזיציה ותראה לכולם מאיפה משתין הדג, בקיצר יהיה שמח החל מה-28 באוקטובר! מרשפי לא "ניפטר" כל-כך מהר ועוד נשמע עליה הרבה...

בנזין 95

New member
נלחמה? למה מלחמה? מה לא רוצים שלום?

לא מספיק מלחמה עם הערבים? ואלוי בגלל זה הכל באדום? אולי בכל זאת אפשר לקבל כאן איזה הודנה? אולי אפשר להתחיל במגעים מדיניים על אף המלחמה הנמשכת? ומה עם האופק המדיני והמזרח התיכון החדש, רק מלחמה? אין דרך אחרת? שתשאל את מצנע, מפלגת העבודה הרי תומכת בה, שתתיעץ עם פרס, ואולי עם סנה, הוא קרוב יותר, הוא תושב העיר. ועם כל ה"שמחות" שרישפי מכינה לנו לקראת ישיבתה באפוזיציה, אנחנו נהיה מאד עצובים.

[אורן]

New member
היחידה?

נראה לי שאתה מגזים, יש עוד אנשים טובים בעיר שנלחמו למען העיר (חלקם אפילו באמת למען העיר ולא רק למען עצמם). אני מבין שיש לך נסיון רב בניבוי עתידות, כי אתה פוסק בבטחון רב מה יקרה לאחר הבחירות. אולי תעזור לי למלא טוטו? ובקשר לזה שלא "ניפטר" כל כך מהר מרשפי- מצחיק, זה לא מדאיג אותי במיוחד. אנשים חסרי עקרונות תמיד נעלמים מהר.

מי חסר עיקרון?

אלקלעי? שהעדיף משכורת שמנה על-פני מפלגתו? פלד וכחלון? שהעדיפו תפקידים (ופלד משכורת) בעייריה? בללי? שנמאס לה לעשות התנדבות ורוצה סגנות בכל מחיר? סייעת מרצ? שמצביעה בלי לעבור על החומר? אז מי חסר עיקרון?

בנזין 95

New member
בשביל מלחמה צריך אויב.

אז מי האויב? הקבלנים? - גרמן שברה להם את כבר את העצמות. התושבים? - לנדאו שבר להם את כל השיניים וגרמן עם כל החיוכים לא הצליחה לאחות את השברים - ואף הוסיפה מכה או שתיים. עובדי העירייה? - לנדאו נכנס בהם וגרמן הפקירה אותם. הממשלה? - למה לריב איתה, היא דווקא יכולה לעזור. לפני הבחירות נלחמים, אך אחרי הבחירות, נגמרה המלחמה, צריך להתחיל לעבוד. ורישפי עם מרשמי הקרב שלה, שבהם האדום מנצח, חושבת שראש עירייה זה ראש אופוזיציה עם משכורת שמנה, שני סגנים, לשכה ו 1300 עובדים. אז בואו נאמר כולנו לגברת רשפי - גבירתי את טועה, הישיבה באופוזיציה הייטיבה ותייטיב עמך, גם השנים בהם היית באיכות השלטון, הייטיבו עמך ועימנו - רק מה, לא למדת שם שום דבר.

זה ממש לא תירוץ

עם כל הכבוד, ברמה המקומית אין חשיבות אמיתי לראש האופוזיציה. אורית רשפי היתה יכולה, כחברה מועצה, להאבק על כל מה שהיא רוצה.

למעלה