ארכה וקשטן

אטיוד5

Active member
ארכה וקשטן

פניתי לשניהם כדי לקבל מחיר על אביזרי חשמל. מדובר במפסקים, שקעים, מתאמים, מסגרות. ארכה מוכרים גוויס, קשטן מוכרים ביטיצ'ינו. ציפיתי שהביטיצ'ינו יהיה יותר יקר. אבל לא ציפיתי להפרש פי 3. אפילו על שקע ישראלי 16A המחירים היו: ארכה - 8.60 ש"ח קשטן - 23.80 ש"ח וזה לא שאני קונה אחד או שניים. אני קונה מאות פריטים. מה הולך פה?

fireman

New member
יש לך את הטלפון שלי כמדומני

אם לא תרגיש חופשי לשלוח מסר. אני יכול לצמצם לך את המחירים אצל קשטן אם תהיה מוכן להטריח את עצמך עד ב"ש. בכל מקרה, כמו שכבר כתבו כאן בעבר.....גוויס היום זה לא אטרקציה, מדובר במוצר נחות שהולך ומוצא את עצמו יותר ויותר בשוק המוסדי ולא בבתים פרטיים כי א- הוא זול ב- הוא מכוער.

M הדרך

New member
אם מדברים על גוויס אז שאלה

נשמע מצחיק אבל לא.. לעיתים שאני עומדת ליד חלק מהשקעים בבית נשמע זמזום קל מהשקע.. חשמלאי אמר שזה מהשקעים ועבודה "חרא" של הקבלן אפרופו גוויס. מעבר לכך יש לי פחד חלילה מהתלקחות..(פרנאוידית לשווא או ?) איזו בדיקה מתבקשת לדעתך?

fireman

New member
השקע אמור להיות שקט

כמו מתחת למים בעומק של 10 מטר. את לא אמורה לשמוע ממנו כלום, לא זמזומים לא פצפוצים ובטח שבטח לא לראות ממנו ברקים. אם השקע מרעיש הסיבה היא התקנה לקויה ברוב המקרים. זמזום החשמל נגרם כאשר בין שני גופים מתכתיים נוצר מגע שהוא רעוע או מצב של "כמעט מגע". בסופו של דבר או שהשקע יחדל מלתפקד בגלל נתק מוחלט במקרה הטוב או שהוא יישרף במקרה הרע. אם מדובר בשקעים בודדים ולא בבעיה כוללת רצוי להזמין חשמלאי מוסמך לבדיקת ההתקנה של השקעים. אם ההתקנה בוצעה כהלכה לא הייתי פוסל סחורה מסוג נחות ואף מזוייפת ובמקרה הזה הייתי עושה מה שנקרא חריש עמוק, זורק הכל לזבל ומחליף לאביזרים טובים ואיכותיים יותר. אם יש משהו באמת לא חסכתי בו בחומרים (לא שחסכתי בדברים אחרים) זה החשמל. הכל הטופ של הטופ.

M הדרך

New member
../images/Emo51.gif

בשנה הראשונה שגרנו בבית, קראנו לחשמלאי של הקבלן(ממש אובייקטיבי אהה?) הוא טען שהכל תקין. מאז , 7 שנים, השקעים עובדים, אבל מזמזמים כמו להקת כליזמר..

fireman

New member
אני חושב שכדאי למצוא חשמלאי

שהוא בלתי תלוי....ומן הסתם גם אובייקטיבי

למעלה