ארכטיפים

breuven

New member
ארכטיפים

מהן האגדות העיקריות עליהם גודלים ילדים בישראל??

Paraliminal

New member
אחלה נושא !

כל האגדות האירופאיות הרגילות: כיפה אדומה, סינדרלה וכו'. חוץ מזה כל סיפורי המלחמות, השואה, גיבורי קרב נוקבי מבט, חיילים שבאים לביקור בבית הספר, סיפורי ניסים על פיגועים... כמו כל ילד נורמאלי
בענין ארכיטיפים, אני חושב ש"חלל" (void) הקשור במוות ועצב ו"גיבור על" (super hero) - חזקים מאד בראיית העולם כאן, גם אצל ילדים.

מצא

New member
לצערנו

המציאות בה גדלים ילדנו.היא מציאות שעולה על כל דמיון.יש פער עצום בין אגדות עם "happy end "לבין ה"סיפור שאינו נגמר" של חיינו. השאלה מה קורה בפער הזה? האם הוא מאזן? האם הוא אשליה מתסכלת? יום טוב עידית.

breuven

New member
המציאות

דווקא בתוך הפער הזה. לפי דעתי הסד או הבדיחה של היקום בכך שאנחנו חיים בעולם לא אנושי. (לא אנושי בלי משמעות שלילית או חיבית). החיים די מענינים

מצא

New member
החיים אכן מאוד מעניינים../images/Emo13.gif

ו n.l.p ודמיון מודרך מרחיבים את החוויה. יום מקסים עידית.

מה שאני זיהיתי:

אחד הארכיטיפים שאני זיהיתי שמוביל את הגישה הישראלית הוא: לא לצאת פראייר. ובגלל הפחד הזה - קיימת ההתנהגות הזו בארץ. זהו באמת ארכיטיפ שהיה מעניין אותי לחקור. מיכאל

Paraliminal

New member
כבישים

יש לי הצעה לפתרון בעיות הנהיגה בכבישים בארץ: כל אחד מכיר את החוויה המפוקפקת של נסיעה נינוחה בכביש. הזמן נע לו בקצב נעים והדרך מתקדמת בדיוק כמו שרוצים. ואז תמיד יבוא איזה פושע כביש, ויעקוף ויחתוך ויסכן וימהר ויתעלם וישאיר אחריו שורת מכוניות מבוהלות. למה זה שכשמישהו בארץ עוקף אותי או כשאני רוצה לעבור מסלול - זה כאילו שאני לא קיים ? יש לי תשובה NLPית: אני באמת לא קיים ! זוכרים הלוסינציה שלילית ? אם כשאני נוהג באוטו אני עושה לחי תמונות בראשי. ואם התמונות האלה הן רק של היותי כבר במקום חפצי - אזי אני אמחק מן ההכרה את כל מה שמפריע לי. אם לאומת זאת, בנוסף לתמונות מקם היעד אני גם אדמיין את עצמי היכן שאני בדיוק עכשיו, אז אני אהיה ער למתרחש סביבי ואוכל גם להינות מהדרך. יש כאן עניני Time Distortion חזקים ביותר (והמבין יבין)

Paraliminal

New member
כבישים

יש לי הצעה לפתרון בעיות הנהיגה בכבישים בארץ: כל אחד מכיר את החוויה המפוקפקת של נסיעה נינוחה בכביש. הזמן נע לו בקצב נעים והדרך מתקדמת בדיוק כמו שרוצים. ואז תמיד יבוא איזה פושע כביש, ויעקוף ויחתוך ויסכן וימהר ויתעלם וישאיר אחריו שורת מכוניות מבוהלות. למה זה שכשמישהו בארץ עוקף אותי או כשאני רוצה לעבור מסלול - זה כאילו שאני לא קיים ? יש לי תשובה NLPית: אני באמת לא קיים ! זוכרים הלוסינציה שלילית ? אם כשאני נוהג באוטו אני עושה לחי תמונות בראשי. ואם התמונות האלה הן רק של היותי כבר במקום חפצי - אזי אני אמחק מן ההכרה את כל מה שמפריע לי. אם לאומת זאת, בנוסף לתמונות מקם היעד אני גם אדמיין את עצמי היכן שאני בדיוק עכשיו, אז אני אהיה ער למתרחש סביבי ואוכל גם להינות מהדרך. יש כאן עניני Time Distortion חזקים ביותר (והמבין יבין) נ.ב. Talkning Spirit or Desert wind ?

מצא

New member
אולי מקור האכיטיפ

הוא מאבות אבותינו,למשה ניתנה ההזדמנות לבחור את הארץ המובטחת,וקיבלנו ארץ "מאובטחת" לא יצאנו פריאיירים?
כמובן הכל בחיוך
עידית.

למעלה