ועכשיו לסוד שלי, שישאר בינינו../images/Emo163.gif לפני הרבה זמן, כשהתחלתי את החיפוש אחר משפחת ברד"ש באוסטריה, ההתחלה היתה דרך ארכיון האוניברסיטה בוינה, בפקולטה לרפואה. חשבתי לתומי שגיליתי את משפחתו של דר´ צבי (הרמן) ברד"ש (רק אח"כ קלטתי את גודל הצרה: המון רופאים בשם הרמן, למרביתם יש אבות שהם רופאים גם כן, להתגאות...). בפרטים שאיתרתי, נאמר שאביו של דר´ ברד"ש נולד בלמברג, גליציה המזרחית, הקיסרות האוסטרו-הונגרית (כיום: לבוב, אוקראינה). עם הפרטים הללו, והחוצפה הישראלית המנומסת שלי, ישבתי וכתבתי מכתב לארכיון ההיסטורי בלבוב, שם נמצאות תעודות הלידה/נישואין/פטירה. באינטרנט (וגם כולם מסביב, כולל ביד ושם) טוענים שזו טריטוריה חלוצית, ושהם בכלל לא עונים וכו´. כמובן שכתבתי באנגלית, ושילחתי מכתבי על-פני המים...והספקתי לשכוח ממנו... כעבור חצי שנה (כן, כן, בדיוק חצי שנה) הגיע אל תיבת-הדואר מכתב מן הארכיון, והפלא ופלא: ציון הפרטים על המשפחה שחיפשתי, שמות ההורים, שמות הילדים ושנות-הלידה. צוין גם, שאם ברצוני לקבל העתקים של תעודות הלידה זה משהו כמו $50, שזה כ-$10 לתעודה, תעריף שמקובל גם בארכיונים אחרים באירופה, אגב. המכתב היה באוקראינית, כמובן, אבל חבר´ה, למצוא במדינתנו מישהו שיתרגם מאוקראינית זו כבר בעיה קטנה מאד...לצערי קפצתי קצת מהר מדי, וזה לא מה שחיפשתי. המסר? לא יודעת אם יצליח גם לכם (אמא שלי טוענת שזה רק בגלל שאני יודעת לכתוב, ואחרוני היקים נשברים ממני...סתם...). תחשבו גם, שאם כולנו נתחיל להפציץ אותם בבקשות לחיפושים (ועוד באנגלית), זה עלול בעצם לחסל מראש כל רצון טוב לשיתוף פעולה. אז בואו נחשוב ביחד (אני בעצם עוד לא לגמרי יודעת מה ואת מי אני מחפשת שם, אבל בקרוב, אני מקווה, דברים מתבשלים בתנור...). וסליחה על המסרים הארוכים על תחילת השבוע. שיהיה לכולנו שבוע נעים ושקט. שרי