ארכיטקטורה

DavidOus

New member
ארכיטקטורה

שלום אני מיתעניין בלימודי ארכיטקטורה. אני רוצה לקבל מידע על מה לומדים ? איפה כדי לילמוד ? ומה עושים אחרכך ?

fighter21

New member
אדריכלות

אדריכלות זה אחד החוג הרב תחומיים ביותר שיש להציע למועמד ללימודים גבוהים. הסיבה לכך היא שהאדריכל מתכנן מבנים, אך הוא עושה זאת לא רק תוך שימוש בידע הטכנולוגי, אלא גם בהתחשבות בהבט ההומני, כלומר התאמת המבנה לצרכי תושביו, לסביבה, לחברה ועוד. לכן בלימודי אדריכלות מלבד הלימודים הטכנולוגיים שכוללים מתימטיקה לאדריכלים, גיאומטריה לאדריכלים, שרטוט גרפי, הנדסה לאדריכלים וכד', גם לומדים הרבה מאוד תחומים נוספים שנחשבים הומנים כמו תולדות האומנות, סוציולוגיה, פסיכולוגיה, עיצוב, תורת הצבע, רישום ועוד. הלימודים אם כן נמשכים כ-5 שנים ובסופם מקבלים תואר בוגר באדריכלות B.Arch. 3 המוסדות העיקריים ללימוד אדריכלות הם הטכניון, אונ' ת"א ובצלאל. בנוסף יש את ויצ"ו חיפה ומכללת אריאל. הטכניון קולט מדי שנה רק כ-120 סטודנטים חדשים לחוג לאדריכלות, לגבי שאר המוסדות אני לא יודע. הטכניון והאונ' דורשים סכם מסוים (ציון המורכב מפסיכומטרי, בגרות וציון מבחני הכניסה) בעוד בצלאל דורש תיק עבודות ומעבר מבחני כניסה (ורק שתהיה בגרות). אחרי 5 שנים ארוכות בסופם מסיימים את התואר ניתן להירשם בפנקס המהנדסים והאדריכלים כאדריכל ולעסוק מן הסתם באדריכלות. מכיוון שמדובר במקצוע חופשי האפשרויות נעות בין עבודה כשכיר במשרד אדריכלים, לבין עבודה כעצמאי. אדריכלים גם מועסקים במשרדי ממשלה, במועצות מקומיות ועוד. חשוב להזכיר שהדרישה כיום לאדריכלים בארץ אינה גבוהה, מה שגורם לתחרות על כל עבודה והורדת המחירים לכל עבודת תכנון אדריכלי, ככה קורה שאדריכלים מתחילים בארץ מרוויחים פחות מהשכר הממוצע במשק.. יש לקחת זאת בחשבון.

DavidOus

New member
נישמע מעניין אבל...

עד כמה שזה נישמע מעניין אני ישמח לקבל מידע כזה מורכב על ארכיטקטורה.... ואדריכל אני חושב שזה תואר BLA ולא B.Arch

fighter21

New member
מה?

אם היתה אי הבנה, אדריכלות=ארכיטקטורה. זה אותו דבר, אדריכלות זה במקור בארמית וארכיטקטורה זה מילה בלטינית. תואר B.LA שהזכרת זה Bachelor of Landscape Architecture כלומר בוגר באדריכלות נוף. כלומר אדריכל של גנים, שטחים פתוחים, נוי ונוף, ולא של בניינים כמו אדריכל. אלה לימודים של 4 שנים. B.Arch זה Bachelor of Architecture וזה בוגר באדריכלות או ארכיטקטורה איך שלא תקרא לזה. זה תואר של 5 שנים. כל המידע שנתתי לך נוגע לאדריכלות בניין, אם אתה מתעניין באדריכלות נוף אז תגיד.

DavidOus

New member
הבדל

עכשיו שהבהרת לי את הנושע מה ההבדל בין לימודי אדריכלות בטכניון תל אביב והמיכללות ? האם זה אופי שונה ?

fighter21

New member
יש כל מיני טענות לגבי ההבדלים

יש טענות כאילו בצלאל נותן יותר דגש על הפן האומנותי ואילו את"א ובעיקר הטכניון נותנים יותר דגש על הצד הטכנולוגי והיישומי. כל אחד וההתאמה שלו. גם אם תסתכל על מבחני הכניסה, המבחנים של בצלאל הם הרבה יותר אבסטרקטיים ודורשים כושר דימיוני עילאי, לעומת המבחנים של הטכניון שדורשים יותר "רגליים על הקרקע". כמו שהזכרתי, לימודי אדריכלות הם שילוב של הפן הטכנולוגי והפן האומנותי, כל מוסד קובע את דרגת ואת אופי השילוב, וכן את הדגשים שלו. בסך הכל אם אתה באמת רוצה ללמוד אדריכלות, תלמד באיטליה.

DavidOus

New member
וואלה

איטליה ? נישמע מעניין... יש לך קישורים לתת לי שאני יכול לעיין קצת ? זה לימודים באיטלקית או יש תוכניות באנגלית ? ולמה דווקה איטליה ?

fighter21

New member
תגובה

תכנס לאתר של קמפוס לימודים: www.campus.co.il יש להם מכינה מיוחדת למי שרוצה ללמוד באיטליה. בשנה ראשונה לומדים איטלקית בארץ, וגם מתכוננים למבחני הכניסה לבי"ס לאדריכלות (לימודי פיסיקה, מתימטיקה וכד') לאחר מכן לומדים עוד שבועיים איטלקית באיטליה לפני הלימודים ואז מתחילים את הלימודים. הלימודים הם באיטלקית, אך יש לאונ' פירנצה תוכנית מיוחדת לזרים, כולל עזרה בשיעורי הבית, בהבנת הטקסטים וכד'. למעשה אתה גם לומד שפה נוספת, גם לומד מקצוע וגם לומד תרבות שלמה. ולמה דווקא איטליה? הלימודים מאוד זולים, אבל עלות המחייה יחסית יקרה. עדיף להסתדר מראש בעבודה עם ישראליים כמו לעבוד בסניף אל-על באיטליה. הסיבה הנוספת היא העובדה שהתרבות האיטלקית והרומאית היא בעצם תחילתה של האדריכלות המודרנית, כאשר אתה לומד בסביבה אדריכלית מדהימה כמו פירנצה או רומא, אתה סופג הרבה יותר מהתרבות האדריכלית של האיטלקים. בארץ אין היסטוריה ותרבות אדריכלית כמו באיטליה.. תואר אדריכלות באיטליה הוא תואר נפוץ בניגוד לישראל שרק מיעוט לומד את המקצוע הזה.. באופן כללי גם, תואר אדריכל מאונ' פירנצה שווה הרבה יותר מתואר מקביל בטכניון, את"א או בצלאל, אומנם גם למוסדות הישראליים יצא שם בינלאומי, אבל עדיין לא ברמה של המוסדות האיטלקיים שמובילים את העולם בכל מה שקשור לעיצוב, אומנות ואדריכלות..

DavidOus

New member
תודה רבה ועוד משהו

מה לגבי עוד מקומות בעולם לדוגמה אוניברסיטת "ייל" בארה"ב ? איטליה ממה שקצת מאוד הסתכלתי הם יותר נוטים לקטע האומנותי ולא הטכנולוגי כמו לדוגמה הארכיטקט הספרדי המפורסם Antoni Gaudi. לאומת הארכיטקט הארגנטינאי הגאון Cesar Pelli. כן לא ? יש הבדל ? או שזה כבר תלוי בבן אדם ?

roigr

New member
אני רק מסתכל על רשימת הקורסים

וזה ממש עושה לי חשק. זה כל-כך רב גוני !

fighter21

New member
זה נכון! אבל לא דיברנו על כך ש..

קשה מאוד למצוא עבודה אח"כ עם תואר באדריכלות בישראל!

fighter21

New member
הו..יפה מאוד

לגבי עוד מקומות בעולם תשאל אנשים אחרים. אני רק מכיר את התוכנית של "קמפוס" ללימודי אדריכלות באיטליה. אונ' "ייל" הוא אונ' נחשבת ברמה עולמית, על כך אין ספק בכלל. תעשה את השיקול שלך, האם אתה נוטה לצד האומנותי או לצד הטכנולוגי..

fighter21

New member
מאיפה?

ממכינות, משיחות עם אדריכלים, מייעוץ תעסוקתי, ממידע באינטרנט, ממידע מחברים.. אם אתה רוצה לשמוע למשל מה שאלו במבחן כניסה האחרון לאדריכלות בטכניון תפנה אליי..

mayo26

New member
תיקון טעות

אחרי 5 שנים של לימודים לא ניתן להירשם בפנקס האדריכלים והמהנדסים. צריך אחרי התואר להוכיח 3 שנים של עבודה בשטח (שזה מעין סטאז) ואז רושמים אותך בפנקס .

למעלה