ארכימדס אמר פעם - הבו לי נקודת משען
ואזיז את כדור הארץ. הוא התייחס כמובן לחוק המנוף במכניקה. אבל נראה לי שבאנלוגיה ניתן לראות
גם הדבר בחיים הציבוריים, בפוליטיקה וביחסי הכוחות בחברה. בשביל לנתח מה קורה צריך להבין מיהם הכוחות שנותנים
את נקודות המשען ( האנשים שרוצים לשמור על כוחם והישגיהם) ןמי אלו שדוחפים לשינוי. אבל מעבר לכך
צריך להבין לאיזה כיוון דוחפים. וזה הדבר שלכאורה הקשה ביותר לעשות, משום שרבה הדיסאינפורמציה
(ע"ע הקוראים בפורום הזה ללילה יום וליום קוראים לילה) .
למעשה התמונה פשוטה. עם הקואליציה הפוליטית הרחבה ביותר ישראל הולכת
למשבר (כלכלי, חברתי , פוליטי). משבר יזום , עלי להוסיף ולומר להשלמת התמונה.
מה יהיה אחרי המשבר? ימים יגידו. יתכן והדברים לא יהיו כפי שהיו או כפי שהינם כיום.
וחוקי המשחק ישתנו. לטובה? לרעה ? תלוי בהשקפתך.
מה שאני יכול לומר שישאר זה דבר אחד. חרדים לא יגויסו לצבא ויהנו מממלוא הזכויות האזרחיות
ויתכן שיקבלו עוד פריבילגיות נוספות. עם הרוב כיום ניתן לשריין את חוק טל כחוק יסוד עם 90 חברי כנסת ....
וזה כמובן לא בגלל שאי אפשר לשנות אותו, אלא פשוט מחוסר סיבה פוליטית לשנותו.
ואזיז את כדור הארץ. הוא התייחס כמובן לחוק המנוף במכניקה. אבל נראה לי שבאנלוגיה ניתן לראות
גם הדבר בחיים הציבוריים, בפוליטיקה וביחסי הכוחות בחברה. בשביל לנתח מה קורה צריך להבין מיהם הכוחות שנותנים
את נקודות המשען ( האנשים שרוצים לשמור על כוחם והישגיהם) ןמי אלו שדוחפים לשינוי. אבל מעבר לכך
צריך להבין לאיזה כיוון דוחפים. וזה הדבר שלכאורה הקשה ביותר לעשות, משום שרבה הדיסאינפורמציה
(ע"ע הקוראים בפורום הזה ללילה יום וליום קוראים לילה) .
למעשה התמונה פשוטה. עם הקואליציה הפוליטית הרחבה ביותר ישראל הולכת
למשבר (כלכלי, חברתי , פוליטי). משבר יזום , עלי להוסיף ולומר להשלמת התמונה.
מה יהיה אחרי המשבר? ימים יגידו. יתכן והדברים לא יהיו כפי שהיו או כפי שהינם כיום.
וחוקי המשחק ישתנו. לטובה? לרעה ? תלוי בהשקפתך.
מה שאני יכול לומר שישאר זה דבר אחד. חרדים לא יגויסו לצבא ויהנו מממלוא הזכויות האזרחיות
ויתכן שיקבלו עוד פריבילגיות נוספות. עם הרוב כיום ניתן לשריין את חוק טל כחוק יסוד עם 90 חברי כנסת ....
וזה כמובן לא בגלל שאי אפשר לשנות אותו, אלא פשוט מחוסר סיבה פוליטית לשנותו.