ארנבות.
יצא לי לבשל מעט פעמים ארנבות בעבר ועוד יותר פעמים לאכול במהלך טיולי בעולם, לכן כשגיליתי באחד הסופרים בעירי ארנבות (קפואות, בר, מנוקות, יבוא מניו זילנד) שמחתי והחלטתי ללמוד את הנושא יותר לעומק. קראתי הרבה יותר ממאה מתכונים מכל רחבי העולם והבנתי עיקרון מאוד פשוט. קודם יש להשרות את החיה ל 24 שעות ביין או במי מלח ואח"כ להכין כיד הדימיון הטובה עלי. בפעם הקודמת השריתי ביין לבן ולא זוכר בדיוק איך בישלתי, אני לא מהאנשים שרושמים מתכונים. הפעם אני מזדרז לכתוב לפני שאשכח. קודם כל ההשריה כמובן. הכנתי תערובת של מי מלח, יין לבן, רוטב סויה, שני עלי דפנה, שני פלפל אנגלי, כמה גרגרי פלפל שחור, כמה שיני שום חצויות ובצל חצוי והשריתי את הארנבת במקרר ליממה. כמויות הנוזלים לא מאוד חשובות העיקר שהארנבת תכוסה. למחרת. א. פירוק הארנבת. רגליים אחוריות, רגליים קדמיות וגב ל 2. התוצאה דומה ויזואלית לעוף מחולק. ב. הכנת ציר ירקות. זה פשוט. כל ירקות השורש שיש לכם בבית יתאימו. לי היו בצל, כרישה, גזר, שום וזהו. להם הוספתי שוב עלה דפנה, פלפל שחור, פטרוזיליה, שמיר, ציפורן אחת, מלח כמובן, חלקים מיותרים מעצמות הארנבת ושוב יין לבן. בישול כשעתיים עד מיצוי הטעמים מהירקות, לסנן, את המוצקים לזרוק. ג. השחמת חלקי הארנבת בחמאה. להוסיף קצת שמן זית למניעת הישרפות החמאה. ד. בישול הבשר בציר. כשעתיים וחצי עד שמתרכך. כמובן שלהוסיף עוד כוס יין לבן. ה. בשלב זה תיכננתי להסמיך את הרוטב בשמנת וחרדל ולהגיש עם פסטה אבל הרוטב יצא כה טעים שהחלטתי לשנות כיוון. הוצאתי את הבשר וברוטב בישלתי תפו"א וגזר עד להיתרככות. קצת לפני הוספתי פטרוזיליה קצוצה, מיורן טרי ופרוסות פטריות טריות והחזרתי את הבשר לסיר. ו. מוכן, בתאבון. טעים ביותר. ולא, לארנבת אין טעם של עוף כמו שלצפרדע אין טעם של עוף ושלארנבת אין טעם של צפרדע.
יצא לי לבשל מעט פעמים ארנבות בעבר ועוד יותר פעמים לאכול במהלך טיולי בעולם, לכן כשגיליתי באחד הסופרים בעירי ארנבות (קפואות, בר, מנוקות, יבוא מניו זילנד) שמחתי והחלטתי ללמוד את הנושא יותר לעומק. קראתי הרבה יותר ממאה מתכונים מכל רחבי העולם והבנתי עיקרון מאוד פשוט. קודם יש להשרות את החיה ל 24 שעות ביין או במי מלח ואח"כ להכין כיד הדימיון הטובה עלי. בפעם הקודמת השריתי ביין לבן ולא זוכר בדיוק איך בישלתי, אני לא מהאנשים שרושמים מתכונים. הפעם אני מזדרז לכתוב לפני שאשכח. קודם כל ההשריה כמובן. הכנתי תערובת של מי מלח, יין לבן, רוטב סויה, שני עלי דפנה, שני פלפל אנגלי, כמה גרגרי פלפל שחור, כמה שיני שום חצויות ובצל חצוי והשריתי את הארנבת במקרר ליממה. כמויות הנוזלים לא מאוד חשובות העיקר שהארנבת תכוסה. למחרת. א. פירוק הארנבת. רגליים אחוריות, רגליים קדמיות וגב ל 2. התוצאה דומה ויזואלית לעוף מחולק. ב. הכנת ציר ירקות. זה פשוט. כל ירקות השורש שיש לכם בבית יתאימו. לי היו בצל, כרישה, גזר, שום וזהו. להם הוספתי שוב עלה דפנה, פלפל שחור, פטרוזיליה, שמיר, ציפורן אחת, מלח כמובן, חלקים מיותרים מעצמות הארנבת ושוב יין לבן. בישול כשעתיים עד מיצוי הטעמים מהירקות, לסנן, את המוצקים לזרוק. ג. השחמת חלקי הארנבת בחמאה. להוסיף קצת שמן זית למניעת הישרפות החמאה. ד. בישול הבשר בציר. כשעתיים וחצי עד שמתרכך. כמובן שלהוסיף עוד כוס יין לבן. ה. בשלב זה תיכננתי להסמיך את הרוטב בשמנת וחרדל ולהגיש עם פסטה אבל הרוטב יצא כה טעים שהחלטתי לשנות כיוון. הוצאתי את הבשר וברוטב בישלתי תפו"א וגזר עד להיתרככות. קצת לפני הוספתי פטרוזיליה קצוצה, מיורן טרי ופרוסות פטריות טריות והחזרתי את הבשר לסיר. ו. מוכן, בתאבון. טעים ביותר. ולא, לארנבת אין טעם של עוף כמו שלצפרדע אין טעם של עוף ושלארנבת אין טעם של צפרדע.