ארנב/עכבר סרוג - הוראות הכנה

ארנב/עכבר סרוג - הוראות הכנה ../images/Emo13.gif

אז קודם כל, זה תרגום מהאתר הזה, זה לא אני המצאתי
זה מפתיע, כמה יפה זה יוצא, וכמה כלום עבודה זה! (וזאת תמונה של השלושה האחרונים שעשיתי, שלא ממש דומים לארנב שיצא באתר הזה באנגלית, והאמת היא שאני לא יודעת למה. אולי אני תחבתי יותר מדי ריפוד בפנים? אבל בכל אופן, גם שלי יוצאים מאד חמודים
) ואני אתן את המתכון בהודעה הבאה, כי יש שירטוט.

הוראות הכנה לארנב/עכבר

צריך ממש מעט צמר, אלא אם כן רוצים חיה גדולה, כמובן. סורגים ריבוע. הארנב הלבן בתמונה למעלה נסרג עם מסרגות 4, 35 עיניים. שני האחרים נסרגו על מסרגות 4, 45 עיניים. צריך שהסריגה תהיה די צפופה, כדי שהמילוי לא יברח החוצה. אז מעלים, נגיד, 35 עיניים. סורגים שורה ימין/שורה שמאל עד שזה בגובה של הרוחב (ובקיצור, ריבוע). סוגרים את העיניים. ועכשיו החלק המעניין
הראש מסמנים בסיכות את נקודות א, א' ו-ר. כמו שאפשר לראות בשרטוט, נקודה ר נמצאת ב-1/3 הגובה מלמטה, ובאמצע מהרוחב. בעזרת מחט (עבה, כי עובדים הרי עם הצמר), מתחילים לחבר את נקודה א עם ר בתפר הכי פשוט, תפרים רחבים, ואז לנקודה א' בצורת חצי עיגול. למשוך את הקצוות, זה מתכווץ לעיגול. לקשור את הקצוות. למלא את הראש במילוי. עם הקצוות שנשארו מהמתיחה של העיגול של הראש, לתפור את הסנטר. רגליים קידמיות לסמן בסיכות את נקודות ב, ב', ג, ג'. לחבר את דופן אב לדופן בג; לחבר את דופן א'ב' לדופן ב'ג'. רגליים אחוריות לסמן בסיכות את נקודות ד (החצי), ו, ה, ו', ד'. עם מחט מתחילים מנקודה ה (אמצע למעלה) ומחברים את דופן הו לדופן וד. ואז שוב מנקודה ה מחברים את דופן הו' לדופן ו'ד'. השלמת הגוף לפטם אותו במילוי (אני השתמשתי במילוי מכרית ישנה שכבר אי אפשר לישון עליה. יצא לי מאד נעימי). לתפור את הבטן. לקפל את הרגליים האחוריות ולתפור את הקצוות של הרגליים לצידי הבטן. להפטר מכל הקצוות (ויש!). ועכשיו לאזניים, אז עשיתי שני סוגים, ואני אסביר בליווי תמונות.

עכבר

יש לו אזניים יותר עגולות, נכון? בכל אופן, זה אמור להיות עכבר
אזניים: להעלות 7 עיניים. שורה ימין/שורה שמאל 3 שורות. שורה 4: 2 ימין יחד במאחורה של העיניים (סליחה על העברית...)(זה מסובב את העין שנוצרת), 3 ימין, 2 ימין יחד. שורה 5: שמאל שורה 6: 2 ימין יחד במאחורה של העין, 1 ימין, 2 ימין יחד. שורה 7: להעביר 2 עיניים בלי לסרוג למסרגה ימין. להעביר את העין הראשונה שהעברנו מעל לעין השניה שהעברנו. להחזיר את העין שנשארה למסרגה שמאל, ולהעביר את העין האחרונה מעל לעין החדשה (זה לא מאד מהותי לדעתי, אז טיפונת האוזן תהיה מוטית לצד אחד, זה רק הקצה של האוזן). לסגור את העין שנשארה עם מחט (להעביר את קצה החוט דרך העין ולמשוך). ולחבר לגוף. ואת המתכון הזה לאזניים לקחתי מהאתר הזה, יש שם המון המון בובות לאצבעות, אז חיפשתי את האזניים של העכבר. זנב: עשיתי I-CORD (כאן לקראת סוף העמוד), וחיברתי לגוף. את האף רקמתי (ואני לא יודעת לרקום) עם חוט צמר שחור. אבל אפשר נגיד, פונפון קטן, או כפתור חמוד? והעיניים תפרתי. ועכשיו לארנב

גוגי את גדולה לה לה!!!

כמה התחנפתי אתמול למוכרת צמר שתביא לי דוגמא כזו....שיו.... רציתי כל כך לעשות לי חבורת ארנבות. מלאן תלפים תודה גוגי!!

moncha

New member
גוגי

תודה על ההסבר המפורט ממש ממש חמוד. עשיתי הלילה עכברון קטן (היתה לי שארית אפורה תפרתי עיניים (יותר בטיחותי לילדים) ואף. קצת לא הסתדר לי עם השלוש שורות של האוזניים אז עשיתי 4 והתחלתי להוריד כשהייתי בצד ימין. הצעת יעול: מוסיף המון עם עושים לעכבר שפם מצמר. (וכדי ישעמוד ישר אפשר למרוח קלות בדבק)

ארנב

אזניים: להעלות 5 עיניים. לסרוג רק ימין 10 שורות. להוריד עין כל שורה שניה כדי ליצור משולש (אני הורדתי את העין המרכזית, עד כמה שהיה אפשר, כמובן). כשנותרות רק 2 עיניים, לסרוג עוד שורה, ואז לסרוג את שתי העיניים יחד. לחתוך את החוט. הזנב: בהוראות היא אומרת להשתמש במילוי, אבל זה לא ניראה לי. יש לי צמר וורוד מאד פלאפי כזה, אז סרגתי I-CORD קטן של כמה שורות, ואח"כ, עם חוט תפירה, תפרתי לו את הצורה עד שהוא דמה לכדור
אבל אם הייתי יודעת לעשות פונפונים כמו שצריך, הייתי עושה לו זנב פונפון. וזהו. אף כמו לעכבר, רק בוורוד, וזהו
זה הרבה יותר פשוט ממה שזה ניראה! שווה לנסות

במבליק1

New member
פונפון ומחמאה

דבר ראשון - הם פשוט מדהימים. כאלה מאמי, ממש עושה חשק לעשות כאלו וגם סוף סוף פתרון לשאריות צמר הקטנות שאין מה לעשות איתן. לגבי פונפון - זה ממש פשוט לעשות פונפון: גוזרים בריסטול כפול בצורה של בייגל - עיגול שבתוכו עוד עיגול. לוקחים צמר (אפשר להחליף צבעים באמצע) - לא צריך לקשור פשוט מלפפים מסביב סביב ה"בייגל" עד שהצמר נהיה ממש שמן וכבר אין מקום לדחוף את החוט. מחזיקים חזק במרכז וגוזרים עם מספריים חדות את המסביב (מכניסים את המספריים בין שתי חתיכות הבריסטול וככה זה יוצא ישר) ואז לוקחים חתיכת צמר קטנה ומכניסים בין שתי חתיכות הבריסטול וקושרים חזק חזק (אפשר לדמיין את זה כמו אגודת שיבולים קשורה באמצע) מעיפים את חתיכות הקרטון, מכדררים בידיים ומעגלים ויש פונפון.

תודה רבה על ההסבר ../images/Emo13.gif

אני דווקא יודעת את העיקרון של הכנת פונפונים, ואפילו הכנתי כמה, אבל הם התפרקו תוך 3 דקות (במקרה הטוב...). אולי אני לא קושרת מספיק חזק אחרי שאני גוזרת את המסביב???

במקום פונפון אפשר כדור במסרגה אחת!

גוגי, כשאני נדרשת לפונפון -שמתפרק וגם לא הכי בטיחותי עם ילדים, אני עושה כדור במסרגה אחת. זה יפה ונוח לשימוש יותר מפונפון...

גמד426144

New member
ככה: בערך

במסרגה אחת מס' נגיד, 3 או 4 וחוט אקרילן בינוני בעוביו 4 עיני שרשרת וסוגרים לטבעת 6 חצאי עמוד לתוך הטבעת שורה 2: 2 חצאי עמוד בכל עין-> 12 עיניים שורה 3: *2 חצאי עמוד בעין ראשונה, אחד בשניה* ולחזור->18עיניים שורה 4: *2 חצאי עמוד בען ראשונה, אחד בשניה, אחד בשלישית* ולחזור בקיצור מעלים עיניים ככה עד לאמצע הכדור הרצוי וכשמגיעים לגודל הרצוי, מורידים בהדרגה עיניים וסוגרים. אם זה כדור זעיר לפונפון, אפילו לא צריך מילוי.

למעלה