ארנב פחדן

sbvsbv555

New member
ארנב פחדן

יש לי ארנב שאני מאוד אוהבת, אבל אני רואה שהוא כל הזמן רועד ובורח ממני.
מה לעשות?
וגם הוא אוהב להכנס למקומות סגורים ורכים לדוגמה הארון שלי האם זה צריך להדאיג או שזה בסדר?
בתודה מראש

Runny

New member
הוא פשוט ארנב
דבר ראשון חשוב שתהיה לו פינה משלו.
כזו שהוא יוכל להיות בה ואף אחד אחר לא יחדור לפרטיות בה. מומלץ שתהיה קופסה לפחות פעמיים בקודלו עם שתי כניסות/יציאות.
בכדי לתקשר איתו הכי מומלץ לתחום אותו לאזור גדול ופשוט לשבת לידו, לצפות בטלויזיה/לקרוא ספר, מבלי לגעת בו. הוא כבר יסתקרן ממך ויתחיל ליצור מגע.
זה לוקח המון זמן ולכן צריך סבלנות.
&nbsp
חשוב גם להימנע מלהרים אותו, זה הפחד הכי גדול שהם.

sbvsbv555

New member
ארנב

יש לו פינה שהוא נורא אוהב להכנס לשם וזה נורא קטן ועמוק אבל הבעיה היא זה כשאני צריכה להחזיר אותו לכלוב הוא לא רוצה לצאת ואני משיטה את היד כדי להוציא אותו ואני פשוט גוררת אותו החוצה.
אני משחררת אותו בחדר ולפעמים הוא עולה על המיטה מתחיל לרחרח אותי ואז הוא מתחיל לשרוט ולנשוך לי את המצעים (ולפעמים אותי) ואת השמיכה שהוא נכנס לתוכה, או שהוא מתחיל לרחרח אותי ולעלות עליי ולאכול את הספר.
ואני חייבת להרים אותו אם לא איך אני אכניס אותו לכלוב.
מה לעשות?

Runny

New member
הוא פשוט ארנב
כמעט כל מה שאת מתארת זה התנהגות טיפוסית של ארנב - סקרנות, כירסום, עצמאות.
&nbsp
בכדי ללמד אותו לחזור לכלוב יש ללמד אותו מילת קוד - נניח "בית".
כשהוא בבית יש להגיד את המילה ולתת לו ממתק כך שהמילה תהיה חיובית בעיניו.
לאחר מכן כשהוא בסביבת הכלוב להגיד שוב "בית" ובעזרת הממתק למשוך אותו פנימה - כשהוא נכנס להגיד "בית" ולתת לו אותו.
כך כל פעם רחוק יותר מהכלוב.
כך הוא יבין שהמילה בית אומרת "הולכים לכלוב לקבל ממתק"
בשלב מסויים כבר תוכלי להפסיק עם הממתיקים כי העקרון כבר ישקע.
&nbsp
הסיבה שהוא מטפל במצעים היא שהוא מחפש משהו לחפור בו והמצעים הם בדיוק הדבר (במקרים מסוימים הם עלולים לחפור בתוך המזרן). הוא בסך הכל משחק - משעמם לו.
אז אם ניתן יש לסדר לו בחדר ארגז חול לחפירה, פזרי לו קופסאות קטנות מקרטון ואולי צעצועים נוספים לארנבונים.
בלי קשר עלייך ללמד אותו להפסיק ע"י קריאת "די !" (או כל מילה אחרת לבחירתך), בהתחלה אפילו ניתן להשפריץ עליו מעט מים ברגע שהוא מבצע את מה שאסור לו- כך הוא ישייך את המילה לדברים לא נעימים ויבין שיש להפסיק.
&nbsp
בלי קשר, את בהחלט יכולה להרים אותו בעדינות (יד מתחת לרגליים הקדמיות ויד נוספת אוחזת בישבן) אם יש הכרח בכך - לחזור לכלוב זה הכרח.
הוא לא יאהב את זה, אבל גם את לא אוהבת כשמחריבים לך את המיטה.

לשוניט

New member
הארנבת שלנו מבלה במצטבר שעות ארוכות

בחיק בנותיי בתנוחת ערסול של תינוק, או מונחת להן על החזה פנים אל פנים וגם לא מתנגדת כשאני כורעת לצדה, מרימה אותה מתחת לרגליים הקדמיות ומחזיקה אותה ראש מול ראש.

Runny

New member
טעות נפוצה
ארנבונים קופאים לחלוטין כאשר הם נמצאים על הגב, זה נובע מפחד קיצוני.
הסיבה לכך, כנראה, היא שכאשר טורף תופס אותם בשיניו ולוקח אותם למקום שבו יוכל לאכול אותם הוא עלול לטעות בכך שהם מתים, כך הוא מוריד את הגנותיו וברגע שהוא משחרר טיפה את אחיזתו הם בורחים.
בשל כך, כאשר טיפה מזיזים אותם לאחר זמן מה שהם בקפיאה הם מבצעים סיבוב של הגב.
מאד לא מומלץ להחזיק אותם כך, אלא אם כן אין ברירה אחרת - כמו בעת גזיזת ציפורניים או מתן תרופות.
יש להיזהר מאד במצבים אלו, אם הם יזרקו את הגב חזק מדי הם עלולים לשבור אותו, זה יותר מדי שכיח.
&nbsp
גם התנוחה של הרמה וראש מול ראש בעיתי באותה המידה.
&nbsp
חשוב תמיד לתת להם להיות בשליטה, עם רגליים על הקרקע.

לשוניט

New member
אבל מתנוחות אחרות שבהן לא נוח לה היא משתחררת

באופן מידי. באופן כללי היא עשתה קפיצת דרך משמעותית בקשר שלה עם כל בני הבית, והתחושה שלנו שהיא מרגישה מוגנת ובטוחה אתנו.
מבאס לחשוב שאנחנו בעצם משתקים אותה מפחד.

בימים האחרונים היא גם התחילה ללקק את הידיים של הילדים שלי ולעשות איתם סשנים של ליקוקים וליטופים לסירוגין.

Runny

New member
ליקוקים זה נהדר
זו הדרך שלהם להתחבר - אני אנקה את הפרווה שלך ואתה תהיה חבר שלי.
&nbsp
וצריך תמיד לזכור שהחשיבה שלהם שונה ולפעמים לחלוטין מנוגדת לאינטואיציה שלנו.
&nbsp
ובתנוחות אחרות היא מרגישה שניתן לברוח, בתנוחה על הגב היא חסרת שליטה לחלוטין. בנוסף זה נחשב כאינסטינקט, משהו מולד ולא נלמד (ובגלל זה כולם מתנהגים כך)

trilliane

Well-known member
מנהל
רק נסה להפוך את קבו על הגב ושיהיה לך בהצלחה...

אגב, סובבתי עכשיו את הראש וראיתי שהוא 'הפליפ' את עצמו... למרבה הצער הוא אף פעם לא נשאר זמן רב בפוזה הזאת, כל רחש קל מקפיץ אותו.

למעלה