ארנונה

radicaldreamer

New member
ארנונה

שאלות מעניינת: - איך זה שהארנונה בראשון-לציון היא הארנונה הכי גבוהה בכל הארץ? אפילו יותר מרמת-אביב, סביון, הרצליה פיתוח וכו' ? - איך זה שהארנונה במזרח העיר זהה לארנונה במערב העיר ? - לאן הולכים כל כספי הארנונה? כי אני לא רואה משהו מיוחד בראשון-לציון לעומת ערים אחרות.

תשובה אחת - מאיר ניצן ומועצת המושחתים.

וראשון דווקא די התפתחה בצורה טובה מבחינת נדל"ן תעשיה ומסחר לעומת הערים האחרות .. אבל עדיין לא מצדיק את הארנונה הגבוהה שהולכת לכיסם הפרטי של המושחתים ..

Shark Alarm

New member
כמה דברים שיש לי לומר לכם ../images/Emo26.gif

1. הארנונה בראשון מחולקת לפי איזורים (א' א+ וכו', אני לא כל כך מעורה בזה, כי אני גר עם ההורים, אבל זו החלוקה) ברור שהארנונה בשכונה מפותחת/יוקרתית יותר (ללא קשר למיקומה בעיר) תהיה גבוהה מאשר שכונה לא מפותחת. 2.לגבי "לאן הולך הכסף". לפיתוח תשתיות חדשות, לשיקום ונדליזם של בני הנוער בעיר, גינון, הוספת גנים ופארקים. וכו' וכו'...

כל האזורים בראשון א' א .......

זה לא מה שהיה לפני 30-40 שנה ... כל האזורים כיום אפשר לומר א' א ... הבעיה היא שהארנונה בשכונות יוקרתיות יותר זהות לשכונות שפחות מפותחות ... מבין ? 2.. נכון נכון נכון ותהיה הוגן ותוסיף לכיסם הפרטי של אנשי העיריה וחבריהם וכל מקורביהם בשלל בונוסים קידומים משכורות עתק .. וכו' ..

radicaldreamer

New member
האומנם?

אם אתה לא מעורה בזה אז איך אתה קובע שהארנונה בשכונה מפותחת/יוקרתית תהיה גבוהה מאשר שכונה לא מפותתת? על סמך מה אתה אומר זאת? יש בכלל ביסוס לדבריך? מעבר לזה, אם תעשה חישוב תבין שלא הגיוני שכל הכסף הולך ל"פיתוח תשתיות חדשות", "שיקום ונדליזם" (נכון.... הם שורפים בניינים ועולה הרבה מאוד כסף לבנות אותם מחדש. נו באמת....) וכו'. בראשון מרכז-מזרח הונדליזם באמת משתולל. כמעט כל ערב נשמעים פיצוצים ברחובות והערייה לא עושה כלום. אם הם רוצים להשקיע במשהו אז במקום להשקיע ב"שיקום" אז שישקיעו ביותר שיטור עירוני במקום לגבות כספים שהולכים למשכורות שמנות.

מסכים איתך על הכל חוץ מסוף ההודעה...

שיטור עירוני קיים בראשון ברמה יתר על המידה. הפקחים שמסתובבים ביום וגובים קנסות ממכוניות בכל מקום אפשרי... בלילה הייתה לפני שנתיים שלוש ת'סיירת במבה עם המכוניות הצהובות שלהם שעלו הון תועפות.. כיום יש מלא מכוניות, צי מכוניות קורולות ועוד של שיטור עירוני משולב פיקוח עירוני משמר אזרחי.. היה גם בזמנו את משמר השכונה ומשמר אזרחי וכו' .. יש מלא כוח בראשון, לא מובילים אותו לביצוע משימות שיועילו לתושבי העיר, במקום זה הם מסתובבים ושורפים משמרות על חשבון משלם המיסים..

Shark Alarm

New member
כמו שסימבה אמר, שיטור עירוני יש ../images/Emo26.gif

לגבי הונדליזם שהזכרת במרכז-מזרח ראשון שבאמת משתולל: מה לעירייה יש לעשות נגד זה
זה חינוך מהבית. ואם אין את זה- זה באמת בעיה.. מה העירייה צריכה לעשות
לשלוח פקחים 'שיעיפו' את הילדים אחרי השעה 23:00 בגן העיר/גן לשם/פארק אשלים ועוד פארקים למיניהם בעיר
הרי כולנו יודעים שהילדים/נוער של היום יגיד לפקחים: "טוב, טוב" ואחרי שהוא יילך יחזרו לאותו פארק/ יעשו רעש בפארק אחר.
לגבי הארנונה: ויצא לי לשאול את ההורים שלי על הארונה בעיר. וההיגיון שלי לא הטעה אותי. מי שגר בשכונה חדשה יותר/מפותחת יותר/יוקרתית יותר ישלם ארנונה יותר גבוהה ככה זה. בראשון יש כמה רמות של ארנונה- א אב אא א+. וביסוס יותר מעמיק, אם לא אכפת לך להסתכל בספח תשלום ארנונה של ההורים שלך תראה מה הרמה של הארנונה שאתם משלמים, תלך לחברים/אנשים שגרים בשכונת נווה ים או לחילופין לחברים/אנשים בגרים בשיכון המזרח (לא בבתים החדשים יחסית) ותראה אם באמת יש הבדל.. (אני לא רוצה שישתמע ממה שאני רושם פה שהשיכון הוא מקום שפחות טוב לגור בו מאשר מקומות אחרים, הבאתי רק דוגמא)

radicaldreamer

New member
להחמיר עם הונדליסטים

מה יש לעירייה לעשות נגד ונדליזם? - ענישה, וענישה חמורה. גם אם מדובר בבני נוער. נמאס מהנפצים והזיקוקים האלה. דיי. מעבר לזה, ממוצע הארנונה בראשון-לציון הוא הגבוהה ביותר - עובדה. זה אף פורסם בידיעות אחרנות לפני כחצי שנה. אז אתה בן 21, עדיין ילד, ולא איכפת לך כי ההורים משלמים במקומך. נדבר בעוד כמה שנים....

Shark Alarm

New member
לגבי הונדליזם- תחשוב מה אתה היית עושה ../images/Emo26.gif

במקום ראש העירייה או במקום המשטרה או במקום כל גורם מוסמך אחר (כמובן שזה צריך להיות במסגרת המשפטית הקיימת כיום במדינת ישראל בכלל ובראשון לציון בפרט) אם זה לא החינוך מהבית- תגיד לי אתה מה זה..

radicaldreamer

New member
כבר אמרתי

זה 100% חינוך מהבית. אבל זה לא אומר שכל תושבי העיר צריכים לסבול בגללם ובגלל העובדה שהם קטינים. כמו שאמרתי - להחמיר בענישה עד למקסימום המותר בחוק.

space1

New member
לאנסים וגנבים לא עושים כלום

אז אתם חושבים שלמי ששורף ספסל ברחוב יעשו משהו?

radicaldreamer

New member
יופי. אין תותח אתה.

מה הקשר? אתה מצדיק משהו לא בסדר על סמך משהו אחר שגם הוא לא בסדר? זה נורא קל להגיד "לא עושים כלום". תתחיל לחשוב במונחים של "מה אני יכול לעשות" ואז אולי יקרה משהו. המדינה הזו נהפכה למדינה של לוזרים.

space1

New member
למה מה אתה עשית?

תפסיק לזיין את השכל עם אמרות כמו "מה אני יכול לעשות", כי זה בולשיט וכל אחד יודע את זה, אני לא אלך לכלוא אנשים, אני לא אתקשר למשטרה לדווח על כל עבריין שאני רואה ואני לא אלך להפגין נגד עוולות שעושים. למה? כי עשיתי אותם פעם וראיתי שכלום לא יוצא מזה. המשטרה לא באה כי כלום לא מעניין אותה. ההפגנות נגד אולמרט לא נושאות פרי והמושחת הפשיסט עדיין יושב על כסאו ומוכר את המדינה, אפילו ההצבעה למפלגת הגימלאים לא נשאה פרי, כשאלו נכנסו לכנסת עם 7 מנדטים ועד היום לא העבירו הצעת חוק אחת למען הגמלאים. אז את האמת, לא איכפת לי, ואני לא מרגיש רע עם זה. כשיחליטו לעשות הפיכה, כמו זו שהייתה בארגנטינה לפני מספר שנים שבמהלכה שרפו את הרחובות ופירקו את הממשלה העיפו את כל המושחתים מכסאם - אז אני אצטרף. ועכשיו אני מחכה לפירוט של מעשיך מה אתה עשית למדינה. הרי כולנו לוזרים ומזל שיש לנו אותך בשביל שתאיר את דרכנו.. כמו אדיוט יושב וכותב מאחורי מקלדת ומטיף לאחרים...

radicaldreamer

New member
תרגיע

אם אתה יושב באופן פסיבי ומחכה לנס אז אתה לוזר. זו השלמה עם המצב הקיים. מצד אחד יש את המושחתים, הקומבינטורים והעושקים ומצד שני יש את האנשים הנעשקים שחלקם אומרים כמוך "ככה זה ואין לי מה לעשות" ובגלל זה המדינה שלנו נראית איך שהיא נראית. הפיתרון יהיה איגוד של אנשים שאיכפת להם ממה שקורה סביבם ורוצים לשנות אותו.

space1

New member
אנחנו עדיין מחכים שתפרט מה אתה עשית למדינה.

אה.. בעצם זה מסתכם בכלום...

radicaldreamer

New member
תרגיע

אם אתה יושב באופן פסיבי ומחכה לנס אז אתה לוזר. זו השלמה עם המצב הקיים. מצד אחד יש את המושחתים, הקומבינטורים והעושקים ומצד שני יש את האנשים הנעשקים שחלקם אומרים כמוך "ככה זה ואין לי מה לעשות" ובגלל זה המדינה שלנו נראית איך שהיא נראית. הפיתרון יהיה איגוד של אנשים שאיכפת להם ממה שקורה סביבם ורוצים לשנות אותו.

shirili

New member
מעבר לתשלום של הארנונה מה מקבלים ??

אז ככה אני כבר המון זמן מנדנדת להם שיעשו צל לגני השעשועים כדי שאפשר יהיה ללכת עם הילדים אחרי הגן להינות ולא להישאר בבית עד 18 בערב ואז לצאת מהבית. גם בבקרים זה בלתי אפשרי לשהות בגן שעשועים כבר מעבר ל10 בבוקר היות והקרינה מאוד חזקה. העיריה מבחינתה לא מתכוונת לעשות בקרוב שום דבר עם זה לעומת תל-אביב, רמת גן, הרצליה ועוד מקומות שבהם הגני שעשועים כן מוצלים!! בנוסף לזה שיש גן אחד שמצאתי כן מוצל והוא בנחלת יהודה וזה במקרה שייך לראשון. אז כן יש גנים מוצלים בראשון אבל מעבר לגן הבודד הזה כנראה שאין כוונה להציל עוד גנים נוספים.

למעלה