ארנונעעע

ארנונעעע

במקום שמע ישראל על המיטה
יוצא לי שמע ישראל על הארנונה...

חשבתי...
מה יקרה אם פשוט...
כשיגיע הטופס - לא לשלם ארנונה.
וכך יעשו אחיי כל בית ישראל...

ואדונירם על המס...
אולי לא כולכם יודעים אבל אז באותם ימים.
פשוט רמסו אותו. ונטשו את המלוכה. כמעט 90% מהעם.

שת(ט)פו אותי חברים. איך אתם מתמודדים עם הנושא הבוער הזה.

dori78

New member
לא הבנתי על מה אתה כועס.

אני גרה בעיר מסודרת, מפנים לי את הפחים מתחת לבית פעמיים בשבוע, מפנים זבל גדול וגזם פעמיים בשבוע, מחדשים את האספלט ברחובות אחת לכמה שנים.
כל אלה שירותים שמישהו צריך לשלם עליהם והמישהו הזה הוא מי שנהנה מהשירותים - כלומר התושבים.
איפה הבעיה?

ומצד שני:
בטוח שאפשר לספק לתושבים את כל השירותים הללו בפחות כסף, אבל אז מה יעשו עם כל אוכלי החינם שצריך לספק להם ג'ובים תמורת קולות בפריימריס?

מאחר ופני הדברים אינם כך...

יש מקום למחאה הצוברת תאוצה בנוגע לכך.
למיטב הבנתי המס שנגבה מזמן פספס את התכלית לשמה הוא נועד - שירות לתושב ("עלק" שירות, 14 יום למענה באימייל
).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

puma141

New member
כל כך נכון....

מעבר לזה שכל כך, אדם צריך לראות ולחשוב על החברה מסביב.....לא רק על עצמך.
ומה שהם עושים זה גזל......
ומי שיכול בכל משרד ממשלתי-עושה את זה, עושק........

dori78

New member
למה אינם כך?

אצלך ברחוב לא מפנים אשפה? אין כביש סלול ומתוחזק? אין תאורה? לא מנקים את הרחוב?
כשהיתה לי בעיה עם איכות השירות הרמתי טלפון ישר ללשכת ראש העיר ושלחתי מייל שמפרט את התלונה שלי.
קיבלתי מענה ראשוני כללי של "קיבלנו את פנייתך והיא הועברה לטיפול" תוך פחות משעה, הבעיה נפתרה
לחלוטין וקיבלתי על כך עדכון במייל תוך פחות משלושה ימים.

אם אתה רוצה אגוז קוקוס, צריך לדעת איזה ענף לנער...

בחצי המדינה זה לא ככה.

תצאי מהמרכז ומישובים יהודיים, או אפילו בשכונות חלשות (חרדים, ערבים, שכונות מצוקה) ותראי שאין כסף לתשתיות ולמועצות
כי לאנשים אין כסף גם לשלם אפילו לועד בית ואין חשמל בבנין ונקיון וזה הופך למזבלה כמו כפר ערבי. וכן כפרים ערביים לעיתים
עדיין מזרימים ביוב לטבע, ורק בעשור האחרון עוד סודר שלא יהיה בחלקם ביוב זורם ברחוב כמו הודו!
&nbsp
עכשיו, עובדי המדינה שההגדרה הזאת רק מתרחבת...הם אין לי מילה רעה עליהם באמת. אבל כל השאר מממנים אותם. והמיסים זה השק ששאר העם סוחב על הגב, וכן! כסף נשפך כמו חרא בצבא. התאורה? האשפה? כביש? אנחנו מכסים הרבה יותר מזה וממה שצריך. בוקר טוב דורי.

puma141

New member
אבל גם אם זה ככה בכל המדינה-

זה קנה מידה לעלויות האלה שאנשים צריכים לשלם, ובעצם רוב הכסף
מממן את המושחתים למיניהם כקופת הגניבה הבאה?!

מה שאתם מדברים עליו, פינו או לא פינו את הפח, סללו או לא את הכביש-
זה לא העניין בכלל!
כאילו-רק חסר שהם יגבו וגם את זה הם לא יעשו.....
ולדורי- חברה צריכה לדאוג גם לחלשים בה. ולא להגיד-"מה הבעיה, אצלי מפנים ת'פח, ולי עונים תוך שעה.."
היום זה אצל השכן שלך, מחר זה אצלך....

מי שחושב שמהמיסים של ישוב מממנים סלילת כביש

או שהסניף יותר מדי אספלט רותח, או שלא בדק כמה באמת זה עולה ומאיפה מגיע הכסף של המדינה לכך בערך מ2006.
&nbsp
כן יש כאן מערכים שלמים שזקוקים למשכורות ציוד וכו', לא אמרתי שרוב הכסף הולך לאותם 200 איש מושחתים שנשנא אותם באייטם החדשות הבא. אבל להגיד שהמיסים חוזרים לאזרח? זה באמת יוריד את זמן ההמתנה במענה לאותם נותני שירותים.

puma141

New member
לגמרי.

אתה יודע מה הבעיה האמיתית?
שאנחנו מתרגלים להכל...מפחיד. קורה פה כל כך הרבה עם שלטים על הקיר מול העיניים שלנו-
וכלום לא קורה. כולם שותקים, או מגמגמים משהו....

dori78

New member
אתה מוזמן

לעיין בהערת ה"מצד שני" שלי בתגובה הראשונה לאיש המתח.

את מוזמנת לחקור לאן הכסף הולך באמת

לא אני העלתי את נושא השחיתות. ציינתי שכרבע מהאוכלוסיה נופלת תחת ההגדרה של עובדי מדינה, והשאר מממנים אותם. במשכורות תקציבים וכו', המיסים שלנו מנופחים כדי לסחוב את המדינה על הגב עקב כך, ובכלליות.

dori78

New member
אתה מנפנף בססמאות ריקות מתוכן.

עובדי הביטוח הלאומי ורשויות המס משלמים מיסים בדיוק כמוך.
גם עובדי העיריות. איך בדיוק אתה מממן אותם?
השכר של העובדים הללו משולם מכספי האוצר, הכסף שאתה משלם לביטוח לאומי כל חודש דרך השכר שלך מועבר לקצבאות לזכאים.

רוצה לדבר על אוכלי חינם?
בוא נדבר על תקציב המדינה שמורכב מהמיסים שכולנו משלמים.
בוא נדבר על ההוצאות המופרזות של משפחת נתניהו בבית הפרטי שלה בקיסריה, שאיננו מעון ראש הממשלה הרשמי.
בוא נדבר על ההוצאות המופרזות של משרד השיכון בשטחי יהודה ושומרון לעומת ההוצאות המזעריות ביישובי הנגב.

אני? לא. להגיד שחיתות וטייקונים זה לנופף בכותרות כמו ילד טוב

ההטבות, ההקלות והחיים שלהם שונים משלנו. אני לא מדבר על אוכלי חינם או על שחיתויות. אני לא מבין למה מגיבים לי עם הנושא הזה, כנראה שכשאין תוכן בולעים הכל פשוטו משמעו. כל מה שמאכילים בחדשות בולעים כתורה מסיני?

הרמאויות הגדולות מול העיניים ועדיין קצת מסובכות מכדי לראותן. אני לא מדבר בכלל על ססמאות, ולא מנופף. נראה שלא נלמד שום דבר חדש היום. להת'.

dori78

New member
יש לך טעות.

כבת של עובדת הביטוח הלאומי אני מודיעה לך באחריות, שחיי עובדי המדינה קשים בדיוק כמו החיים שלך.

puma141

New member
עכשיו ברור-למה את בעד ה"מערכת"

הזוועתית הכוללת....
צאי מ ד' האמות שלך כבר, דורי! תסתכלי קצת מסביב, ותפנימי מה אומרים לך
אנשים שכנראה חווים את זה......את מבטלת את מה שהם חווים?!
את אומרת להם-"זה לא נכון, אתם משקרים"??

אז מחאת המיליון הייתה סתם כי לאנשים היה משעמם, צודקת.
למרות שהם בעיני, לא קנה המידה האמיתי למה שקורה פה.....

dori78

New member
שטויות. תקראי שוב את ההודעות שלי.

אני לא "בעד" שום מערכת, רק מכירה (בניגוד לרוב הכותבים פה) את הדברים קצת יותר מקרוב.
מחאת המיליון (שלא באמת היו בה מיליון איש, אבל לא נורא) היתה כי החיים פה יקרים, כי יש משאבים שאמורים להיות מוחזרים לציבור אבל הולכים למקומות אחרים.
הביטוח הלאומי הוא לא אחד מהם, הכספים שהולכים לס הכנסה דווקא כן. נורא קל להגיד "עובדי מדינה מושחתים". יש לך מקרה ספציפי שמדגים את זה?
עובדי המדינה המושחתים הם לא הפקידה שעונה לך בביטוח הלאומי או בעיריה, גם לא בפקידים במשרדי מע"מ.
עובדי המדינה המושחתים הם חלק גדול מאלה שיושבים בכנסת.

אולי שלכם. והטעות שלי שייכת לכותרת חדשות אחרת...

בר רפאלי מתחתנת ופספסתי את הרכבת שעקבתי אחריה מאז ששנינו היינו נערים, גילו אותה מחדש בבגד ים לאחר הופעתה כתינוקת לפרסום מילקי (?) ואני הייתי מנוי על מעריב לנוער.

תקשיבי...

אני לא צוחק.
לפי התלוש פה אני גר מינימום בוילה

&nbsp
ריבונו של עולם.
&nbsp
אני הולך לפינה להירגע.
לא לא.
אני אעלה לעליית גג...יש שם אויר.

puma141

New member
נו אני כבר יודעת

שיש לך גינה :) *למרות שהיא דלת גת עכשיו*.
זה מטרז', לא?

כמה קיבלת שאתה כזה מזועזע?

למעלה