ארניקה

הדס הדס1

New member
ארניקה

האם למישהי יש ידע או ניסיון בשימוש עם ארניקה בלידה? אם כן אשמח לקצת יותר אינפורמציה בנושא. דבר נוסף יש לי זעטוטה קטנה בבית, ובמידה ואכרע ללדת- אין לי אף ביביסיטר טובה שיכולה לקחת מהגן לטפל להשכיב ולהכין אותה ולקחת לגן או בקיצור....מישהי מכן מכירה ויכולה להמליץ על ביביסיטר טובה שאפשר להזעיק גם באמצע הלילה שטטפל במלאכית שלי בצורה הטובה ביותר. מאזור ר"ג, גבעתיים ואולי ת"א. תודה רבה רבה

mise

New member
אני בעד

לתת ללידה להתנהל באופן פיזיולוגי ללא התערבויות קונבנציונליות/פיזיות/רוחניות/מאגיות/פוליטיות וכו' וכו' כיד הדמיון.

mise

New member
ודאי.

רק כשהיא נדרשת ורק כשהיא רוחנית, לא סימפטומטית.

mise

New member
אולי מישהי תסביר לי

אחת ולתמיד - למה נשים לוקחות ארניקה אחרי הלידה או בלידה עצמה? מה ההתוויה? טראומה? בדיוק סיפר לי קולגה, כשאשתו ילדה לא מזמן בבית והמיילדת, למרות ההכנה שלו בפגישות שלפני, שאלה בחשש: "אתה לא חושב שצריך ארניקה?" שאלנו את עצמנו - על סמך מה היא אומרת את זה? מה ההתוויה שלה ומה הידע שלה בהומיאופתיה? יולדת הרגע סיימה ללדת, מתאוששת מהלידה, מה הארניקה הזו נכנסת פתאום? למה? זו פשוט התערבות לא רצויה. ה ת ע ר ב ו ת. בדיוק מה שאתן סולדות ממנו בלידות בי"ח.

לפעמים אנשים חושבים

שאם זה מתוייג כ"טבעי" זה אומר שזה בסדר, שאפשר לקחת ללא חשש, שזה "משלנו", "מה זה כבר יכול להזיק
הרי זה טבעי", ולא מתייחסים לזה כאל "תרופה". זה נכון שכמעט כל הרפואה, היום, נוטה לטפל בסיפטומים ולא בשורש הבעיה עצמה. (מבשרי חזיתי), אבל לפעמים נוח לאנשים לטפל בסיפטום ולא לעשות "טיפול שורש", כי הסיפטום הרי לא נעים בעליל..... והרצון הוא להעלים אותו, ומיד......

debby12

New member
מנהל
כמדומני שההתוויה היא תשישות-כוח

אני לא חושבת ש"צריך" כמו שהמיילדת שציינת אמרה, אבל יכולה לראות את זה כבחירה כל דבר יכול להיחשב "התערבות" - זה הכל על ציר ארוך שמצידו האחד לידת בית חולים ומצידו השני לידה בלי מיילדת לבד בחושך - שהרי גם מיילדת היא התערבות, וגם בריכת מים חמים בעצם. בעיני ההבדל החשוב הוא כשזה בא *ממך* ולא ממישהו אחר. למשל בסיפור שתיארת זו המיילדת שדוחפת את זה ולכן בעיני זה יותר התערבותי. אבל אם אישה *בעצמה* חושבת שזה יעזור לה זה משהו אחר בעיני.

mise

New member
אבל איך אשה בעצמה

יכולה לחשוב שזה יכול לעזור לה, אם לא הציעו לה את זה? מישהו הרי צריך להציע לה את זה ובד"כ זה בא מכיוון המיילדות. אני לא יודעת לגבי ה"בא ממך" משום שאני מאמינה שכמו שאשה חוקרת ובודקת מה ההשפעה של פיטוצין/אפידורל/היפוך/קיסרי/לידה בשכיבה על הגב ומתוך כך בוחרת ללדת טבעי או שלא טבעי, היא גם צריכה לדעת היטב מה ההשפעה של הכנסת חומר "טבעי" לגופה לפני שהיא בוחרת.

סטיוויה

New member
למיטב הבנתי ההתוויה היא כאב

כאב בלידה עצמה ובעיקר אחריה.כאבי שרירים,מפרקים,התכווצויות שונות. בתפיסה המודרנית ארניקה יעילה למצבי חבלות ופגיעות גופניות שונות. מכאן ההתוויה.

mise

New member
מוזר מאוד.

יש עוד כל כך הרבה פוטנצים שבחלק הפיזי שלהם יש כאבי שרירים, התכווצויות שונות וכו', או מצבי חבלה ופגיעות גופניות. מעניין למה ארניקה הפכה להיות High Fashion של הלידות.

גם למבי

New member
אני זוכרת שגם שרון ניב מאוד המליצה

לי על ארניקה וממש רצתה שאקנה (לא ממנה מבית מרקחת - זה לא היה אינטרסנטי) לא קניתי ואחרי הלידה היא גם רצתה שאקח כדי שארגיש טוב ולא קניתי - אני לא כ"כ בקטע של תרופות (גם הומאופטיות) אני זוכרת את זה מפני שממש לא ידעתי מה זה ארניקה.

למעלה