ארץ אוכלת יושביה

ארץ אוכלת יושביה

היי לכולם אני לא בארץ כרגע ומאוד כועס על המדינה אולי תרגיעו אותי לפני שנתיים עברתי תאונת דרכים בעבודה התאונה הוכרה במל"ל ונתבע כ-ת.ד. נקבעה לי כבר 5% נכות תפקודית ע"י מומחה בית משפט המשכתי לתבוע שימונה לי מומחה לתחום הנפשי עקב הזעזוע שעברתי וגם התמכרותי למשככי כאבים ואנטי דכאוניים משום מה לאחרונה המוסד לביטוח לאומי רוצה שאארגן מסמכים מהצבא למה השתחררתי (פרופיל 21) אחרת תביעתי תידחה מה ההסבר לכך ומה הקשר שלהם לזה אחרי שכבר נקבעה לי נכות?

smarom

New member
תראה...

אין קשר בין הנכות שכבר נקבעה לך, שלמיטב הבנתי אינה בתחום הנפשי. אם השתחררת מהצבא בגלל סעיף נפשי יכול להיות שזה אומר שכבר היתה לך נכות נפשית עוד לפני התאונה ומפצים אותך רק על פגיעה נוספת. בכל מקרה הם כמובן יוציאו לך את המעיים ויעשו את המקסימום כדי להראות שכבר לפני התאונה היו לך בעיות נפשיות. דבר שני רציתי לציין בקשר לזה שאמרת שמומחה בית המשפט קבע נכות תפקודית. אז כדאי שתדע שמומחה רפואי לא קובע נכות תפקודית אלא רפואית וגם אם הוא ציין בחוות הדעת שלו שהנכות היא 5% תפקודית, בית המשפט לא תמיד מחוייב לזה. אם בית המשפט למשל יראה שחזרת לעבודה ואין לך פגיעה במשכורת, או שהמשכורת שלך רק עלתה, לא בטוח שתהיה נכות תפקודית בכלל ואז הפיצוי על הפסדי שכר הוא אפסי.

למעלה