ארץ ישראלי - התשובה שלי לדיקטטורה

• פותח הנושא poza
  • פורסם בתאריך

poza

New member
ארץ ישראלי - התשובה שלי לדיקטטורה

חבל על המילים, אתה אומר. צריך דיקטטור עם אשכים מפלדה. תרשה לי לחלוק עליך ובגדול. יש לנו מזל שמדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית. הרי כל אחד מאיתנו מתנהג לעיתים כמעט כמו דיקטטור. הדמוקרטיה הזו שאתה בז לה, מאפשרת לך להביע את דעתך בפורום הזה. חופש ביטוי, חופש עיתונות זכויות האדם. בדיקטטורה אין דברים כאלו. הדיקטטור הזה שאתה מייחל לו, זה עם האשכים מפלדה, עם צבא שילך עמו באש, אוויר ובמים, לא חושב על האזרחים הקטנים. מוכר לך - סטאלין- מוסליני - קאסטרו- סדאם - אנשים מתו ומתים בגללם. לאזרח הקטן, כמוני וכמוך אין משמעות. ומערכת ריגול, אולי קיימת, אבל זה בדרך כלל מתבצע על ידי הגורם האנושי, אותם אזרחים שנאלצים לפעול נגד האוכלוסייה. בדיקטטורה אתה אף פעם לא לבד. וגם עם יגיע דיקטטור אחר ותהיה הפיכה, עדין מהפכה לא תהייה, ועולם כמנהגו נוהג ולמנוחה ולנחלה שכל כך רצינו - לא נגיע. והכי חשוב - לתמוך בדיקטטורה בישראל - רק בגלל כמה ערבים. נו באמת!

פוזה-הייתי צ י נ י ../images/Emo63.gif../images/Emo104.gif../images/Emo45.gif

אם לא שמת לב הייתי מאוד ציני בנושא הדיקטטורה,אך,גם היום בממשל הקים ואלה שהיו לפניו,בדמוקרטיה כפי שאת כותבת,לאף אחד,קראי את מילותי,את אף אחד בממשל לא מעניין האזרח הקטן,מה שמעניין את מנהלי המדינה הזאת-זה עצמם עצמם ורק עצמם.ואני לא דיברתי על ערבים דיברתי על חירותינו הכלכלית בטחונית ובראש וקודם לכל החברתית,דברתי עלינו............. ובעצם הדמוקרטיה המיוצגת עתה היא סוג של דיקטטורה שהדבר היחידי,שעדיין מתאפשר לנו לעשות הוא לדבר ורק לדבר,רק מדיבורים.....לא נכנסה אף אישה להריון

poza

New member
בדבר אחד אתה צודק- אישה לא נכנסת

להריון מדיבורים. אבל בכל השאר אתה טועה. אמנם אולי אתה ציני, למרות שהרושם שקיבלתי ממך הוא קצת שונה. כי בסופו של דבר אתה עדין טוען כי הדמוקרטיה הקיימת במדינה שלנו היא סוג של דיקטטורה, ופה לדעתי מדובר בתפיסה לא נכונה. אנחנו האזרחים יכולים להשפיע ולעשות רבות. גם עצם הכתיבה בפורום הזה היא מעשה ולא הכל דיבורים. דיבורים וסיפורים הם זרז להרבה מאוד דברים ופעילויות. האזרחים אינם שותקים יותר. וחברי כנסת, שרים ומנהיגים שאינם עונים על המצופה, סופם להעלם. אני זוכרת חברי כנסת נבחרי ציבור שאכזבו ופעלו בניגוד לציפיות. ואיפה הם היום, מחוץ לפוליטיקה. בפוליטיקה יש עליות וירידות. פעם עוזי ברעם היה בראש והיום הוא בזנב (דוגמא קטנה). רק לשם השוואה, אתה יודע שבמדינת ישראל האזרחים משתתפים ומשתמשים בכוחם הרבה מעבר לקורה בארה"ב. בישראל משתמשים בנשק ההפגנה, ההסתה, פרסום בעיתון, מכתבים למערכת, שימוש בתקשורת, שימוש בחברי כנסת ועוד. ואילו בארה"ב, ואני כותבת לך מניסיון, כאחת שהתגורה שם, כולם שותקים. האזרח הקטן מתבצר בביתו ושם --------על כולם. וכך הדמוקרטיה הזו נראית. ותראה את אנגליה או צרפת, או כל מדינה דמוקרטית אחרת. תחשוב על זה.

למעלה