"ארץ שנתנו לה אוהביה כל שיכלו לתת"

liri7

New member
"ארץ שנתנו לה אוהביה כל שיכלו לתת"

ראיתי אתמול בערוץ ה-1 את מרינה בלומין בחזרות על השיר של נתן יהונתן לקראת ערב שיערך לזכרו. היה לי קשה לראות בחורה צעירה שהשתמטה משירות צבאי שרה את מילותיו הכואבות של אב שכול. היא בסוף אמרה משהו על עלייתה לארץ ועל ציונות... העליה לפני 16 שנים, כאשר משפחתה של מרינה עלתה לארץ, הייתה בעיקרה עליה ממניעים כלכליים כאשר אוקראינים רבים (יהודים ונוצרים) נאלצו לעזוב את ארצם על מנת למצוא פרנסה בארצות אחרות. בכל מקרה איש מאיתנו לא יכול היה לחיות כאן ללא הצבא ומי שמתחמק משירות חי חיי טפילות על חשבון אלה שמקדישים שנים מחייהם ולפעמים את החיים עצמם למען כולנו. צורם שמי שלא מוכנה לתת אפילו מזמנה לטובת הקיום כאן תשיר "ארץ שנתנו לה אוהביה כל שיכלו לתת".....

קסנדרה*

New member
לירי, זה לא הפורום הנכון לפרסם את דברייך אלה

יש פורום "כוכב נולד" ואולי למרינה עצמה יש פורום, ואולי יש פורום למשתמטים מהצבא (אני יודעת שיש משהו כזה), אז אלו הפורומים שבהם מתאים לדון בנושא. אצלנו עוסקים בשירה קלסית, לא בפזמונאות. קסנדרה

לי דווקא הפריעה העובדה...

שהיא שרה את השיר ללא טכניקה, עם סינקופות שלא שם מקומן, קטיעת משפטים, נשימה במקומות הלא נכונים, ושירה במנעד לא מתאים (כנראה כפשרה בעקבות הכרה במגבלות). אבל כמובן, זה לא המקום לזה, אומר רק שהשירים החדשים (ישנים, אבל לא מזמן פורסמו) של נתן יונתן הם מקסימים ונפלאים כתמיד. השיר שהקריא אביו של נועם שליט מאד ריגש אותי, והפליא אותי (העובדה שנכתב לפני זמן רב, והוא עדיין כה עכשיווי).

תיקון: נועם שליט, אביו של גלעד שליט.

מוזר שתמיד יש את הפורומים כדי לטעות

tiramisu1

New member
את מוזמנת לפורום מוזיקה עברית לכתוב את הדברים

ראיתי את הביצוע עכשיו בואינט, ואני חייב לציין שהוא ממש סתמי. אגב, נתן יונתן, לא יהונתן. אין שם ה'.

למעלה