ארקה (ארדונג)

רפאל 3

New member
ארקה (ארדונג)

כשאני מחבר שקע לנקודת חשמל שיש בה רק 2 חוטים, אני חושב שאפשר לחבר את חוט הארקה סתם לקיר.. כי הרי כל הענין של הארקה זה לחבר את החשמל לקרקע. האם אני צודק? זה יועיל כמו הארדונג המרכזי? תודה למי שידע תשובה בטוחה.

מאגר

New member
אתה חושב לא טוב ואפילו גרוע

אם יש בביתך מערכת חשמל ללא הארקה הרי שאתה מסכן את עצמך ואת הסובבים אותך, יש להזמין חשמלאי אשר יבדוק ויחבר את כל נקודות החשמל החסרות הארקה להארקה הראשית בלוח חיבור חוט הארקה לקיר לא יצור הארקה הוא חייב להייות בעל קשר גלווני בין המכשיר לבין אושיות הבנין או מערכת המים במידה והיא קשורה להארקה כפי שמחייב החוק.אחרת האתה והסובבים אותך נמצאים בסכנת התחשמלות. בהצלחה דורון ט

רפאל 3

New member
מצטער

על שלא הבנת אותי נכון. כל הבית שלי מחובר להארקה, למעט נקודת חשמל ספציפית זו, שמסתמא היא מיועדת לתאורה, חסרה ארקה. אז השאלה שלי היא, אם שקע שאתקין בה ואחבר את הארקה לפנים הקיר, האם יהיה בכך תחליף מינימלי? (בנוגע לעצם הצורך בארקה, הרי יש מכשירים ושקעים שהם מלכתחילה בעלי 2 חוטים בלבד). תודה, סליחה ושוב תודה.

wil

New member
אז ככה.

נשמע שמי שהתקין את הנקודה הנ"ל עשה "קומבינה" לא בטיחותית ולא אחראית. חיבור לקיר לא יועיל בכלום - כמו שכבר אמרו לך, דרוש חיבור לפס ההארקות בלוח שמחובר כמובן להארקת יסוד או מערכת המים (במידה ומוארקת) וכו'. את בדיקה איכות ההארקה עושה חשמלאי עם מכשיר מיוחד בלבד. (לא רב-מודד רגיל) הפתרון אצלך הוא פשוט להשחיל חוט הארקה בצינור שמגיע לנקודה הנ"ל, ולחבר אותו בקופסת החיבורים אליה הוא מגיע לחוטי ההארקה האחרים שמחוברים שם יחד. אם אין שם הארקה, יש להשחיל את החוט "במעלה הזרם" כלומר בכיוון לוח החשמל של הדירה ולחבר בקופסה הראשונה בה קיימת הארקה - או בלוח עצמו. את כל הנ"ל יש לבצע ע"י חשמלאי מורשה - ובמיוחד את ההתעסקות בלוח הראשי אם דרושה. ולגבי מכשירים בעלי תקע של 2 פינים - אכן במכשירים כאלו אין הבדל בין שקע עם או בלי הארקה (ובגלל זה חלים עליהם תקנים מחמירים של בידוד כפול), אבל מן הסתם יום אחד מישהו יחבר לשקע שלך מכשיר רגיל עם תקע 3 פינים, ואם המכשיר הנ"ל לא יהיה תקין יהיה סיכון להתחשמלות.

רשר

Well-known member
מנהל
חיבור הארקה לקיר בטון או בלוק

אינו יכול להיות תחליף לחיבור ע"י חוט המיועד להארקה בחתך המתאים לזרם במעגל. הבטון אינו מוליך טוב ולכן לא יוכל להוליך זרם מספיק גבוה שינתק את מערכת ההגנה (נתיך) במקרה של קצר לגוף המכשיר המחובר לשקע.

למעלה