אררררררררג...

ליטל ו

New member
אררררררררג...

הייתי כולי שמחה וקפצוצים לקראת בחינות סוף השנה - סוף סוף התפקסתי על איך מתאים לי להתבטא שם, איך אני רוצה להביא את עצמי. ישבתי שעות וימים ועברתי על שירים וחיפשתי מה שיתאים, ושמחתי באפשרויות וכו'. ועכשיו מסתבר שאני אהיה חייבת לשיר שירים של בנות. מי מחייב לכזה דבר? ולמה?! זה נעשה בעקיפין, כך שאני מאד מקווה שזו רק תוצאה ולא היתה הכוונה המקורית בעניין, אבל כך או כך זה אומר שכמעט כל השירים ששמחתי בהם והתלהבתי מהאפשרות לבצע פשוט לא הולכים להיות אופציות. הבחירה שלי הצטמצמה בזאת לגוונים של מתיקות, וורדרדות ובמקרה הטוב והקיצוני זנותיות. העומק היחיד שהם משאירים לי לדמויות (אלה שירי מחזמר) זה אם היא נאנסת (מאמי), נשארת עם החבר המכה שלה עד שהוא הורג אותה (אוליבר), או סתם חסרת עמוד שדרה שעושה רגשי לארוס שלה שמזדיין עם אחרות (שיער). דאמיט! במקום I've Got Life או שיער או מנצ'סטר או אפילו דונה, שאני מחבבת, משאירים לי לבחור אם לשיר את זה, או שיר מתקתק על כמה שזריחה זה נחמד. זה לא אני!!!!! אפילו מבחינת סולמות זה לא מתאים לי. איפה הביצים?! אפילו לא בקטע טרנסי, אפילו פשוט בקטע של שוויון, או שפיות, או כבוד לאומנות או לביטוי עצמי! איך אני אמורה לבטא את עצמי ככה?! זה מקום של אמנות, dammit! אני *יודעת* שהם לא קולטים מה הם עושים. זה לא מתאים לרוח בית הספר. איך מנהל בית הספר היה מרגיש אילו היו מכריחים אותו להופיע אך ורק לבוש בשמלת תחרה ורודה, והיו מאפשרים לו לנגן רק בכמה תווים הגבוהים ביותר שלו? אני אנסה נורא לשכנע אותם לשנות את ההחלטה, אבל אני מפקפקת שיתנו לי. אולי אני לפחות אצליח להזיז משהו לשנים הבאות.

ליאתו

New member
../images/Emo46.gif זה באמת מעצבן נורא!

אותי זה היה מרתיח. האמת שמרתיח אותי רק לקרוא על זה. אני מקווה שתצליחי לשנות את רוע הגזירה! או לפחות להסביר להם מה רע בזה. בהצלחה!

DarlingAdam

New member
איך הם בדיוק ניסחו את זה?

"תוכלי לשיר רק שירים שנשים שרו במקור"? ומה אם בא לך שיר שבמקור שר זכר אבל לפני עשר שנים מישהי ביצעה גרסת קאבר? זה נחשב? מה בדיוק הבעיה שלהם?

ליטל ו

New member
זה על פי

סולמות שבהם משתמשים בביצועים ספציפיים שהם בחרו. בתכלס לא אומרים שום דבר על נשים או גברים (למרות שזה מחולק ל"שירים לבנים" ו"שירים לבנות" בחלק מההנחיות), אבל הם בחרו סולמות נורא נמוכים או נורא גבוהים, כך שלא נשארת לי המון ברירה.

CeruleanCat

New member
אידיוטים

זאת לא הפעם הראשונה שאת אומרת דברים כאלה. פשוט החלטות מטומטמות. במקרה שלא תצליחי לשנות את הקביעה הזאת, כמה הצעות, שבטח גם לא ימצאו חן בעינייך וגם לא יתאימו לך לקול, אבל הם פחות שירים מעוררי הקאה: באוליבר - לבחורה יש עוד שני שירים שלא יושבים על הקטע של להישאר לעד עם החבר המכה, והם דווקא חביבים. לאלייזה בגברתי הנאווה יש שירים שלא מתקפלים לתוך המוסכמות - Just you wait; Show me; Without You אם תגידי לי איזה עוד מחזות מרשים לך, אולי יהיו לי עוד רעיונות. Good Luck

ליטל ו

New member
תודה, dear :)

זו הפעם הראשונה שאני אומרת דברים כאלה על בית הספר הזה. I thought they were different <pout> כן, חשבתי לעשות את אומפפה (אם אני צריכה לבחור בין מלאכית דו מימדית לזנזונת, ברור שעדיפה הזנזונת. וזו דמות שיש בה קצת משתיהן, וואו ;) ). בגברתי הנאוה, I can't pull off את המבטאים אפילו קצת, אז אני לא בטוחה קשר לזה. לא שיש לי מבטאים לדברים אחרים, אבל שם זה פחות משנה. בשורת המקהלה הם נתנו סולמות קצת יותר שפויים, אז אולי Let Me Dance For You, או Tits and Ass, או, ירחם השם, Nothing.

אורי 0

New member
דווקא ב"שער"

Easy to be Hard נראה לי אחד השירים הכי חזקים במחזמר (וכמה שהוא נכון!), לא סתם "רגשי". אבל זה באמת מרגיז, בצד העקרוני. בהצלחה. אני רואה שיש כמה מאיתנו שנתקלים בכל מיני מעקשים. אולי "נקים" שוב את קפו"ט?

ליטל ו

New member
כולי בעד הקמת קבוצות חתרניות,

אבל לפחות למקרה הספציפי הזה לא נראה לי מתאים לרמוס את שערי בית הספר ולחסום את הכניסה למזכירות בעלוני הסברה :) אבל תודה :) {חיבוק} אה, וסחתיין על הזיהוי :) בלי קשר לנושא - לא יודעת, Easy to be Hard נראה לי תלוש בתוך המחזמר. שיר בלי דמות. הוא שיר אודישנים טוב, אבל כשזה מגיע ללשים מישהי מאחוריו, אין שם הרבה. וגם זה לטעמי רק קליפה ריקה וסקסיסטית. גורם לי לחשוב על למחוץ ביצי קינדר ;) ומולו השיר של שילה, שיש לה סיפור והיא עוברת משהו, אבל במקום לבטא אותו בשיר-מונולוג, כמו שיכול היה לתרום לעניין (אפילו לג'נט מרוקי יש שיר כזה!), היא מקבלת שיר "לה-לה-לה, תראו אותי מקפצת בין החרציות" כזה. הוא אפילו לא מי יודע מה תורם לאווירה ולמסר של המחזמר, לדעתי. סתם.

אורי 0

New member
פעם כשהייתי בן שש...

(טוב, 14-15) וגדלתי בבית שהמוסיקה הלא-קלאסית היחידה ששמעתי בו היו קטעי הג'אז שהתלמידים של אמא שלי ניגנו... (ושנסונים צרפתיים, אבל נעזוב את זה) היה התקליט של המחזמר, לא הסרט. את השיר הנ"ל שרה זמרת עם קול גדול. אז עוד לא ידעתי להבחין בין קולות "שחורים" ל"לבנים". אני חושב שהוא הערת שוליים חשובה - ולא סקסיסטית - לכל החגיגה במחזמר. היחיד שהולך "נגד הזרם". ואת האידאליסטים המופלאים שיכולים להיות חרא כא/נשותים, כולנו מכירים. במחזמר המקורי יש עוד שני שירים נחמדים שלא נכנסו לסרט: don't put it down ו my conviction מהזיכרון, של ילד שבקושי מבין אנגלית: I would just like to say that it is my conviction That longer hair and ... flamboyant are expression Of a feeling which is nothing more than the male ... Of the .... camuflage of the body .... Which is the birth just right out of his sex There is no peculiar notion that every ... and fine feathers are no ... for the male Ac (כאן התקליט היה קופץ) tualy That is the way things are in most species הדבר הכי טרנסג'נדרי שהיה לי, בתור אליבי לגדל שער :)

ליטל ו

New member
אני מקבלת שלשיר יש ערך :)

ואתה צודק בעניין המסר שלו. בעניין הדמות עצמה - מגדלת את הילד ומחכה כבר בין שנתיים לשש לארוס/חבר/בעל שיחזור אליה (אני, לפחות, לא רואה סיבה הגיונית שיש לו לא לסגור עניין ולהתחתן איתה אילו הוא היה מתכוון לעשות את זה). ואז, כמו התמונה הקלאסית מכל הסרטים הארכאיים על ביגמיסטים או בגידות בחיי הנישואין, מופיעה עם הילד לברר אם הוא שוכב עם אחרות... לא היו שמים גבר בתפקיד כזה (כולל הילד, הציפיה הכנועה וכו') בסרט/מחזה מאותה תקופה. ואפילו רק הניגוד לדמויות הגבריות. דמיין לעצמך שברגר היתה אישה. או האד - בת זונה, אבל חזקה ומהממת. אפילו ווף... הוא הכי שקט בחבורה, ואפילו הוא יותר חזק ויותר חפשי מכל אחת מדמויות הנשים שם. ברור שאני יכולה לסנגר עליה, כמו על כל דמות, והאמת שקצת בא לי, כי אתה אוהב אותה, אבל על העיקרון עצמו אני לא מסכימה. * "I would just like to say that it is my conviction that longer hair and other flamboyant affectations of appearance are nothing more than the male's emergence from his drab camouflage into the gaudy plumage which is the birthright of his sex There is a peculiar notion that elegant plumage And fine feathers are not proper for the male When actually; That is the way things are in most species." הה, זה חמוד :) אף פעם לא קראתי את המילים של זה קודם :) ותודה על הסיפור החמוד :) {חיבוק} את השיר השני אני לא מזהה. זוכר משהו אחר ממנו?

אורי 0

New member
תודה!!! *חיבוק*

לא הייתי מאמין, איך לא קלטתי את המלים אז? (טוב אני ידוע בזה... גם היום אני לא קולט את כל המלים ועוד של הGreat society שזו גריס ליק ששרה הכי ברור שאפשר). ואני לא מתווכח איתך על הדמויות של הנשים (הרי בדיוק כך התחיל הפמיניזם, לא? שלמהפכניות של הSDS נמאס להיות הזיון של המהפכנים), רק על השיר עצמו: "מוצא מהקשרו" הוא חזק ונכון. והנה מה שאני זוכר מהשיר השני: הוא מתחיל במין קולות כאלה, כמו ג'יבריש, ואז מישהו מתחיל לנאום: Folding the flag is [or:means] taking care of the nation. Folding the falg means putting it in bad for the night. I fell through a hole in the flag. I'm falling through a hall (וכאן היתה שריטה בתקליט וחזר עוד כמה פעמים) Falling through a hole, falling through a hole in the flag Help! (שירה)Don't put it down it's gonna ... Breathing [???] for the red, white and blue Breathing [???] for the white red and blue, Breathing for the blue, white and red, and yellow Breath! Breathing for the blue white red and yellow! והיה עוד שיר שלא נכנס לסרט בשם Frank Mills ששרה אשה (שילה?) אבל כולו מתאר את אותו בחור... והאמת היא שאני בקושי זוכר את עלילת המחזמר - לראות ראיתי רק את הסרט, וזה היה כשהוא הגיע לארץ.

ליטל ו

New member
תודה :)

ואתה צודק בקשר לשיר. את השיר השני אני לא מכירה, לא חושבת שהוא מופיע באף אחת הגרסאות שיש לי. אבל הנה המילים שלו, אם אתה מעוניין: Om mane padme om On mane padme om Folding the flag means taking care of the nation. Folding the flag is putting it to bed for the night. I fell through a hole in the flag I'm falling through a hole in the flag Help! Don't put it down Best one around Crazy for the red blue and white Crazy for the red blue and white You look at me What do you see Crazy for the white red and blue Crazy for the white red and blue Cause I look different You think I'm subversive Crazy for the blue white and red Crazy for the blue white and red My heart beats true For the red white and blue Crazy for the blue white and red Crazy for the blue white and red And yellow fringe Crazy for the blue white red and yellow

matanbu

New member
אורגגגג ../images/Emo58.gif

איזה מדכאיםםםם אוף. טוב ידוע שביצפר זה לא החיים האמיתיים. תשירי מה שהם רוצים, אח"כ זה מה שחשוב באמת.

גם אני מחבבת אותי.

וגם אותך. (וגם יופי שהגעת למקום ההוא. איפה שכותבים דברים שאולי אח"כ מחרימים בגללם מחשבים
)

למעלה