ארררר שיגע אותי כבר העקשן הזה

shirael

New member
ארררר שיגע אותי כבר העקשן הזה

אספתי אותו מאיזה חניון בנגב לפני כמה חודשים, קוראים לו ברווז והוא מהמדברים. הוא מדבר המון.
ספציפית היום למשל, הוא מדבר בטון מסכן במיוחד על זה שהוא ממש צמא. הנה הרקע: במרוצת החודשים שהוא אצלנו, שמתי לב שהוא לא עף על המים בקערה. החלפתי מקערת פלסטיק לזכוכית, והקפדתי להחליף מים כל יום וגם פעמיים ביום. ניסיתי גם לתת לו מים מטוהרים שווים שאנחנו שותים ולא מי ברז תל אביביים - לא הזיז לו יותר מדי כך או כך. הדבר שהכי עושה לו את זה - לשתות מים שמטפטפים בזרם דק מהברז במטבח. סבבה, הבנתי אותו, מעדיף מים זורמים. אז הזמנו מסין מזרקה חמודה כזו של חתולים עם זרמים דקים, כדי שיהיו לו מים זורמים ואנחנו נקבל את הכיור שלנו חזרה (יש לנו רק אחד, דירה תל אביבית, סיפור ארוך), מה גם שאני באמת מעדיפה שהוא ישתה מים מטוהרים כדי לשמור על הכליות שלו לטווח הארוך.
לא מזיז לו כלום, הוא ממשיך להתחנן למים מהכיור ופשוט מסרב לגעת במים מהמזרקה, וניסיתי גם את כל המצבים שלה (זרמים, פכפוך וכו'). לדעתי יש סיכוי שהוא מספיק טיפש כדי ממש להרשות לעצמו להתייבש - רק לא לשבור את ההרגל הזה שלו.
שמנו לב שכשמתעלמים ממנו לגמרי, הרבה זמן, או בלילה כשהוא יודע שאף אחד לא יפתח לו ברז - אז הוא כן שותה מהמזרקה. ממש עכשיו למשל, בזמן שאני כותבת את ההודעה הזו, הוא הבין אחרי חצי שעה של התייפחויות והמתנה עיקשת בתוך הכיור שהוא לא מקבל, וסוף סוף הלך לשתות ואני קצת נרגעתי - כי תכלס התחלתי כבר לדאוג קצת שאולי אני טועה באיזה משהו ענק ואני פוגעת בו. מה דעתכם?

be_roo

New member
בע"ח בריא לא ימות מהתייבשות אם יש לו מים זמינים

כמו שכבר ראית בעצמך, הוא שותה מהמזרקה כשאין אופציה אחרת.
&nbsp
את צריכה להחליט, האם את מצ'פרת אותו מידי פעם ואז פותחת דלת ל"תלונות" או מפסיקה לגמרי כשבסוף הוא יבין.
&nbsp
היה לי מקרה דומה עם החתול שלי, האקס נהג לפתוח לו את הברז. לא אהבתי את זה בגלל הבזבוז והפסקתי. בהתחלה הוא קיטר ואז למד.
&nbsp
אבל מאז שהוא אובחן עם כשל כליות והמטרה היא לעודד אותו לשתות אז ביצעתי כמה פעולות:
1. פיזרתי קערות שונות ברחבי הבית. מפלסטיק, מנירוסטה, מקרמיקה. קטנות, ענקיות, עם כדור צף או בלי.
2. קניתי מזרקת נביעה (לא זרם, אלא פכפכוך תחתי)
3. קניתי משאבה של מזרקה והתקנתי בכיור עם צינור. כך זה מדמה את זרם הברז ואין בזבוז גדול.

dimitrygo

Active member
מנהל
אם המזרקה נמצאת קרוב לכלי אוכל אז אני ממליץ להרחיק אותה

בעיקרון חתולים לא אוהבים שהמים נמצאים ליד המזון. רובם מסתגלים למצב כזה אבל חלקם לא.

shirael

New member
תודה,

המים והאוכל נמצאים באזורים אחרים בבית. המזרקה היא נביעה, ולא זרם. הוא כן מנסה לגרור אותה, כאילו לפתוח את המכסה שלה, אין לי מושג למה.
הערב הסיפור חזר על עצמו, הוא היה ממש אומלל ובכה המון, זה הגיע למצב שהוא ניסה לשתות מהניקוז של הכיור (כמו שהוא תמיד עושה) והכל היה שם קצף של סבון כלים - הוא אשכרה התחיל לשתות את זה, אז מהר תפסתי אותו והחזרתי אותו למזרקה, בפעם המי יודע כמה הערב. ואז הוא הואיל לשתות, הוא שתה איזה עשר דקות רצוף לדעתי .
טמבל

be_roo

New member
אם הוא מתעקש על ברז, נסי את הטיפ האחרון שהצעתי

גורדיאן

New member
יש לי רעיון,

תל אביב ידועה באיכות הירודה של הצנרת בדירות ישנות, ייתכן והמים בברז שלכם לא נקיים ומספקים לו טעם שהוא אוהב, או מינרלים שהוא צריך, וזאת הסיבה להתעקשות שלו.

shirael

New member
זה בדיוק מה שאני חושבת...

המים שאנחנו שותים הם מזוקקים (כן, חקרתי את הנושא רבות, בשבילנו זה עובד מצוין), וראיתי שהחתול מאוד מתעניין בסחלע שנשאר במזקק בסוף התהליך - תערובת מסריחה של חלודה, אבנית ועוד כל מיני כיופים. בגלל זה התחלתי לשים לו מי ברז בקערה הרגילה, אבל זה לא הזיז לו בכלל. חוץ מזה, כמה מינרלים כבר יכולים להיות חסרים לו עם האוכל פרימיום שהוא אוכל?
כרגע במזרקה יש מים מזוקקים... נראה לי שאחרי פיאסקו הסבון הוא מפסיק לבכות מהר יותר ופשוט ניגש לשתות ממנה. ואולי בכלל מה שמפריע לו זה הפחם בפילטר החדש של המזרקה (למרות ששטפתי אותו ביסודיות לפני השימוש). אני פשוט מעדיפה שהוא לא ישתה מי ברז באופן קבוע בדיוק בגלל האיכות הירודה שלהם.
לגבי פתרון הצינור בכיור - זו דירה קטנה ומאולתרת ויש לנו רק כיור אחד בבית, במטבח. אני ממש לא מעוניינת להתחלק בו גם עם החתול...

אלישבע777

Well-known member
חתול יללן שותה מים זורמים

גם לי יש חתול כזה בדיוק. דווקא שינוי מרענן לעומת קודמו שלא פצה פה כמעט אף פעם, גם כשהוא היה חולה. חתול מדבר, הוא אולי נודניק, אבל מדבר איתך ומודיע לך מה הוא רוצה ואת יכולה ללמוד ממנו את שפת החתולים... חתול שאוהב לשתות, הוא חתול נדיר! תשמחי שהוא שותה. היו לי חתולים שלא שתו מספיק וזו בעיה גדולה יותר מאיכות מים ירודה.
לא בטוח שאיכות המים נמוכה באזור מגורייך. המים נבדקים בקביעות והתוצאות אינן חסויות. בעיר מגורי, מקבלים את התוצאות יחד עם חשבון המים. יכול להיות שיש במים מתכות כבדות ( עופרת). העופרת אכן מזיקה, אבל ספק אם היא משפיעה על בריאותם של בעלי חיים קטנים ששותים מעט ( חצי כוס ביום) וחיים פחות מעשרים שנה. לדעתי זו דאגה מיותרת.
החתול שלי כל כך אוהב לשתות מהברז ואני נותנת לו ונהנית לראותו שותה.
בזמנו קניתי לו מזרקת נוי חשמלית והוא לא גילה התלהבות בכלל. לקח כמה חודשים, עד שהוא החל לשתות ממנה. אולי בגלל הריח שלה (למרות שניקיתי אותה היטב) . היה לה חיסרון רציני- היה צריך לנקות אתה בקביעות ( והיא היתה כבדה ולא נוחה לניקוי) .
היום אני מפזרת קעריות מים במקומות שונים והוא שותה בעיקר בכלים הרחוקים מהמזון שלו.

shirael

New member
תודה, הג'ינג'י שלך נהדר :)

אני יודעת באופן מוחלט שאיכות המים אצלנו ירודה ולאו דווקא בגלל המים שזורמים בצינורות אלא בגלל הצנרת המתפוררת. לא משנה מה המקור, אחרי שהמזקק פועל כמה שעות ומאדה את כל המים, נשאר בו מרק חום-לבנבן עם ריח מזעזע. ללא האידוי היינו שותים את כל זה.
&nbsp
וחתול מדבר זה באמת נהדר, לפעמים ממש יוצאות לו מלים שלמות. אנחנו סתם נהנים לצחוק עליו אבל האמת היא שאנחנו קרועים לו על התחת

למעלה