אשה חכמה

אשה חכמה

"חוקרים בריטים גילו: ככל שעולה האינטליגנציה של אשה, כך פוחתים סיכוייה למצוא חתן. עצם הניסוח מעיד על הטיה, וכך גם ההסבר המדעי: לדעת החוקרים, גברים חוששים מנשים חכמות, מעדיפים מישהי שתישאר בבית, תבשל ותפנק. אבל יש עוד הסבר אפשרי: הייתכן שנשים אינטליגנטיות אינן מעוניינות למצוא חתן? בייחוד אחד שהאידיאל הנשי שלו הוא בית, בישול ופינוק?" מאיר שלו, ידיעות אחרונות, 7.1.2005

ועכשיו, דברי בהקשר זה

1. מנסיוני, אני מעידה על נכונות תוצאות המאמר. 2. אני מצתרפת לדעתו של מאיר שלו על ההטיה בעצם הניסוח של שאלת המחקר ושל מסקנותיו. 3. האם זה מסביר מדוע מעולם לא נהיתי אחר חתונה? 4. האם אני מחמיאה לעצמי ב-3?

שושלסר

New member
בכלל לאנשים חכמים קשה

בכלל לאנשים חכמים קשה למצא חברה שווה, יש להם הרבה פחות אופציות למצא משהו ברמתם... אבל, אגב, כשאני מסתכלת על כמעט כל הזוגות שאני מכירה - אמ.. הנשים באופן בולט יותר חכמות מהגברים שאיתן. אולי פשוט נשים יותר חכמות, אז יותר קשה להם מהבחינה הזו? אולי רוב אילו שנמצאות בזוגיות מתפשרות?

newKiticat

New member
אני מחשיבה עצמי

לבחורה אינטלגנטית ועם זה- גם אני רוצה בית חם ואוהב. אני אוהבת לבשל. ולא רואה בזה מאסר עולם.... אני כן מאמינה שגברים מעדיפים טיפשות. יותר קל להסתדר איתם-למרות שגם יותר משעמם ופחות מענייין....

marish

New member
הבעיה העיקרית במחקר

זה שהחוקרים ראו כמובן מאליו את מוסד הנישואין כמשהו חיובי שכל אדם - גבר או אשה, ואולי במיוחד אשה, שואף אליו. לכן נשים שלא מתחתנות - יש להן בעיה. המחקר לא מביא נתונים כמה מתוך אותן נשים באמת מעוניינות להתחתן. אנחנו לא יודעים כמה מתוכן חיות עם בן זוג מבלי "למסד" את הקשר, וכמה מתוכן נהנות מזוגיות טובה מבלי להטריד את עצמן בשאלת המחקר דנן. אני אישית מוקפת בנשים אינטליגנטיות שנהנות מזוגיות רבת שנים. ככל שהנחתום יכול להעיד על עיסתו - אני בהחלט בחורה אינטליגנטית, ובן זוגי מדען טילים. עם זאת - טפו-טפו - בכוונתנו להזדקן באושר, בלי שום טקס.

עינת12

New member
מצטרפת לדעתה של marish

איזה כייף שמישהו ניסח במקומי
חוץ מזה שלו שם את העניין בפרופורציה הנכונה. גם אני נהניתי מאד לקרוא את הרשומה שלו.

עינת12

New member
מצ"ב קישור

לאותה כתבה אליה מתייחסת גאטו ושאליה התייחס שלו. היא פורסמה ב-Ynet:

עינת12

New member
קראתי את המאמר ביום שהתפרסם

אבל רק עכשיו התחלתי לקרוא את התגובות.....פנינים, פשוט פנינים

SaraGubits

New member
קשה לי להאמין שזה בגלל שהאשה חכמה

הרבה גברים רוצים שהאשה תעבוד ותביא כסף הביתה. אשה שנשארת בבית נראת להם עצלנית ופרזיטית. יש גם מחקרים אחרים על אינטלגנציה רגשית. שם מצויין שככל שהאינטלגנציה הרגשית יותר גבוהה כך הם מתחתנים יותר. לפעמים כאשר חכמים מדי, זה בגלל שלבנאדם לא היה מספיק ידע איך להתחבר עם אנשים, ואז הם השקיעו מזמנם בקריאה ואז האי קיו שלהם עלה, אבל הם נשארו בודדים... כך לא התחתנו. מעניין אותי לדעת מה לגבי הגברים החכמים מאד... כמו אינשטיין האם גם גברים חכמים פחות מתחתנים?

QueenOfMagic

New member
אימא שלי טוענת ככה

שמה שבעצם מפחיד את הגברים זה בגלל שבעצם אין להם מה להציע לאישה שעצם היותה חכמה היא עצמאית ולא זקוקה לגבר. מה שבשטח לא נכון אם היא סטרייטית, פשוט גבר מרגיש מאויים מכיוון שאין לו מה להציע לאותה אישה חכמה ואשת קריירה. *חוצמ- להרוג ג'וקים ולפחות קופסאות וגם את זה הן בטח עושות כבר לבד

למעלה