אשור ידידי,זוכר את אברי אלעד

• פותח הנושא 11a2
  • פורסם בתאריך

11a2

New member
אשור ידידי,זוכר את אברי אלעד

´מהפרשה?´ גיבור או בוגד?

נתיבה

New member
אברי אלעד הוא אברהם זיידנברג

או האדם השלישי-[לאחר הקצין הבכיר שהוא בנימין ג´יבלי וקצין המילואים שהוא אחד מקציני היחידה 151 שעסקה בהקמת הרשת.]שכך התפרסם אז. למרות ששבתי טבת כתב את המחקר המקיף ביותר והמעודכן ביותר על ´הפרשה´ וספיחיה עדיין לא פורסם הכל. וזאת לאחר כמעט חמשים שנה. ולשאלתך..אברי אלעד נשפט על קשרים עם סוכן מודיעין מצרי בבון שהתקיימו לאחר ´הפרשה´ לטענתו כדי להוכיח את חפותו, ולטענת מעסיקיו למטרות אחרות. על כל פנים הוא הועסק גם לאחר הפרשה ונשפט ל-12 שנות מאסר. האם היתה זו נקמה ותשובה על מהות השאלה שלך.אולי פעם נדע את התשובה.! עד כמה שידוע לי, ממעקב רצוף והיכרות עם אחד או שניים מהקשורים לענין במישרין או בעקיפין, המצרים מעולם לא הודו שהוא מסר להם על הרשת..! וכאמור בספרים ובעיתונים, היו תמיהות כיצד הוא הצליח למכור את המכונית וכו´..ולצאת כשהיה ברור שחברי הרשת כבר נעצרו.!!!

11a2

New member
אכן רב הנסתר על הגלוי גם אחרי

תקופה כל כך ארוכה,לדעתי הוא היה ´השעיר לעזזל´על מחדלי אותה יחידה ומפקדיה. אם אני לא טועה הוא מת מצער בגרמניה לפני כמה שנים.

magy

New member
ומוטקה קידר?????????. זוכרים?

פרשה עלומה עד עצם היום הזהההההההההההה

אז פעם, מזמן, כשהייתי סטודנטית

עבדתי עבור איסר הראל בעיבוד חומר עבור הספר "האדם השלישי" על הפרשה. איזה התרגשות זו היתה וכמה מדהים היה לשבת איתו ולעבור על החומר. וכמה נכנסתי לתוך הסיפורים וחודשים חייתי רק את הפרשה ועסק הביש. אבל התמונה שנשמרה לי הכי חזק אלה השוקולדים שנראו כמו פולי קפה שהיה מגיש לי בכל פעם שעבדנו ביחד משום מה הטעם הוא חוש חזק ומותיר זכרון ארוך

שוקולד של פולי קפה מרירים חומים

טעם של צלוחית אחת בודדת מקריסטל מקושט שמונחת במרכזה של מפית התחרה על שולחן פורמייקה מכוער של שנות ה60. השוקולד של פולי הקפה מיועד למבוגרים ולנו- הילדים הכינו שוקולד עם סוכריות צבעוניות גרגריות למעלה. וכמה השתוקקתי לטעום את פולי הקפה האסורים הללו. והיו חוקים ומסגרות של מותר ואסור ומה מתאים לילדים ומה ממש ממש לא כדאי שישמעו וידעתי שאת כל הדברים המעניינים הם מספרים בשפה ההיא כאשר אותנו שולחים עם המון שוקולד בכל חופן יד לשחק במרפסת. וכמה שניסיתי להקשיב וכמה שניסיתי לשמוע לא הצלחתי להבין את הסודות של המבוגרים, ורק השוקולדים נמסו לי מזיעת כף היד.

הבהרה לגבי הנ"ל

"האדם השלישי" היה ספר של אברי אלעד השם "האדם השלישי" כל כך זכור לי שקצת בלבלתי, אבל חשבתי שוב מה מקור הטעות. הספר שעל החומר שלו עבדתי נקרא: "אנטומיה של בגידה. האדם השלישי והמפולת במצרים. 1954" וזכרוני מתנצל בפני ובפניכם על הבלבול
אמרתי שזכרתי בעיקר את השוקולד
כל כך הרבה שנים עברו

אשור

New member
האיש שישב במדור הx17 שנה.

גויס על ידי יהושפט הרכבי לשמש סוכן עבור יחידת המודיעין.נאשם ברצח מפעילו בדרום אמריקה .עוסק היום במסחר גרוטאות בארה"ב.

אשור

New member
כינויו היה ה"אדם השלישי" ,כנראה

שבגד עקב לחץ המיצרים. כול הפרשה הזו הייתה קצת מטומטמת ומיותרת במבט לאחור.

"האדם השלישי" היה אברי אלעד

שהיה מפקד הרשת במצרים בשנת 1954 וגם היחיד שנחלץ בשלום מהמפולת של תא הריגול. אברי אלעד פרסם ספר בשם "האדם השלישי" בו הציג עצמו כקורבן לעלילת הפללה. מצד שני ישנו ספרו של איסר הראל שנקרא "אנטומיה של בגידה" שמציג את הצד של האחר, המצביע על אברי אלעד שעל סוכן כפול.

למעלה