אשור משטרה על העדר ר"פ ובדיקות רפואיות

אשור משטרה על העדר ר"פ ובדיקות רפואיות

שלום לכם! אני מתגורר בטורנטו במעמד של תושב זמני בעל אשור שהיה. בימים אלה אשתי (אזרחית קנדה) ואני מגישים ספונסרשיפ במתכונת IN-CANADA. בישראל השארתי בידי בני משפחה בקשה חתומה שלי לקבלת אשור ממשטרת ישראל המטה הארצי, על העדר ר"פ. האם תוכלו להסביר כיצד מתבצע התהליך ולאן משטרת ישראל שולחת את האשור וגם כמה זמן זה לוקח? במידע לא מאושר נאמר כי הבקשה נשלחת רק בישראל לשגרירות קנדה בתל אביב. אם זה נכון, כיצד מגיע המסמך לאימגריישין קנדה וכיצד יודעים בשגרירות בת לאביב לחבר בין המסמך מהמשטרה לבין התיק שלי בקנדה? האם אני חייב גם בדגימת טביעות אצבע ואם כן היכן אני מבצע את התהליך? ושאלה נוספת לגבי הבדיקות הרפואיות. אם אני מבצע בדיקות כאלה אצל רופא בטורונטו שמופיע ברשימת האימגרישיין. כיצד נשלחות התשובות לבדיקות, האם ישירות על ידי הרופא לאימגרישיין, או הן נמסרות לי כדי לצרפם לבקשת הספונסרשיפ? ואם ישירות ע"י הרופא, כיצד זה מתחבר עם הבקשה בתיק שלי? וכן תוך כמה זמן התושבות לבדיקות מגיעות? שאלות נוספות: האם יש "הנחות" במסמכים לאדם שגילו מעל 55 שנים? ושאלה אחרונה, בשלב זה, האם מספר התיק שלי באשור תושב זמני שקבלתי מאימגרישיין קנדה, זה יהיה מספר התיק שלי גם בבקשה לספונסרשיפ? האם תוכלו להעריך כמה זמן לוקח התהליך מרגע ההגשה כאן בקנדה עד לקבלת ה-PR? תודה מראש על התשובות. ותודה לכם על האתר שמספק מידע כה חיוני. ירון

leprechaungreen

New member
לגבי הרופא

1. הרופא שולח לבד, אבל אתה צריך לציין איפה התיק שלך מנוהל 2. מס' התיק מצוין ע"ג הטופס 3. בד"כ התשובה מגיעה תוך עד חצי שנה. 4. על תלך לד"ר אברהם ששון בת'ורנהיל, הוא חסר אחריות.

לא קיבלת תשובה, כי אין כאן כמעט לאף אחד

ניסיון בספונסרשיפ מתוך קנדה. הדרך הטובה ביותר היא להתקשר לשירות הלקוחות של ה CIC בשיחה מתוך קנדה זה 1-888-242-2100 בימים שני עד שישי מ 8 עד 4 . לגבי הבדיקות הרפואיות, תתקשר לאחד הרופאים המוסמכים לביצוע הבדיקות, ותשאל, נדמה לי שיש נוהל לגבי בדיקות לפני שיש מספר תיק אבל אתה צריך לבדוק את זה (טפסים תמונות וכיו"ב). לגבי תעודת יושר עדיף להזמין בקונסוליה בטורונטו, והם יודעים לשלוח את זה למרכז ההגירה העוסק בספונסרשיפ. המרכז הזה יושב במיסאסאגה. אתה צריך לברר את הנוהל, ע"י שיחה למספר הטלפון שלמעלה. יש בחור שעבר תהליך כזה לא מזמן, ושלחתי לא מסר וביקשתי שייענה לך כאן. תתאזר בסבלנות, לבסוף אני מקווה שתקבל תשובה מבעל ניסיון. בינתיים מומלץ לדבר עם הטלפנים של ההגירה, הם אדיבים ויש להם הרבה ידע. יכול להיות שיש גם משרד בטורונטו שבו אתה יכול לפנות ישירות לפקיד. תשאל גם על האפשרות הזו את הטלפן שייענה לך.

קבלנו תשובות מקצינת הגירה במרכז המידע

התקשרנו היום למרכז המידע של אימיגרישין קנדה וקבלנו מידע מפורט להפליא. קצינת הגירה שוחחה אתנו יותר מחצי שעה והייתה ממש נהדרת. היא הסבירה את כל התהליך. בכל אופן תודה על הכל רוני

קבלנו תשובות מקצינת הגירה במרכז המידע

התקשרנו היום למרכז המידע של אימיגרישין קנדה וקבלנו מידע מפורט להפליא. קצינת הגירה שוחחה אתנו יותר מחצי שעה והייתה ממש נהדרת. היא הסבירה את כל התהליך. בכל אופן תודה על הכל רוני

predoc

New member
ממליץ - תשאל שוב יותר ברור, פסיקים נקודות וכו

קראתי כמה פעמים וממש קשה להבין מה אתה שואל. מה שכן הצלחתי להבין לא ממש יודע את התשובה. אולי המשלט יענה אם תכתוב בצורה יותר ברורה ומסודרת. הוא בטח יודע את התשובה. בעיקרון יש פה בפורום פחות ידע נצבר בהגירה על בסיס ספונסרשיפ ויותר ידע על בסיסי SW או דרך הקהילות היהודיות

יותר ברור וקריא ממה שכתבתי?, אין!

ידידי היקר, מה שכתבתי ושאלתי מופיע ברור מאד. איני יודע מה קראת? תבדוק שוב. כל הפסיקים והנקודות במקום. גם אם לא היו פסיקים ונקודות קל מאד להבין את כל שאלותי. אנא ממך!

predoc

New member
ידידי לפורום

דיירי הפורום מנסים לענות ככל יכולתם על שאלות רבות וגם חוזרות ,, לרוב מהר מאוד ומקצועי מאוד. אומנם דיסגרפיה קלה נפלה בחקי ואני קצת מתקשה בקריאה והכתב שלי לא קריא ויש לי טעיות כתיב רבות גם בהקלדה. אבל עזוב אותי ...בצורה אובייטיבית אם לא קיבלת פה תשובה....כנראה שיש בעיה בדרך שבה נשאלה השאלה. בכל אופן המון בהצלחה

תודה, קבלתי עכשיו מידע מפורט מהאימיגרישין

התקשרנו היום למרכז המידע של אימיגרישין קנדה וקבלנו מידע מפורט להפליא. קצינת הגירה שוחחה אתנו יותר מחצי שעה והייתה ממש נהדרת. היא הסבירה את כל התהליך. תודה

predoc

New member
נפלא....

עכשי תשפוך לפה בבקשה את המידע בצורה מסודרת שנוכל להעביר הלאה

הגשת ספונסר שיפ, אשור עבודה ותושב קבע

הנה המידע שקבלתי בהמשך לשאלות בעניין הגשת ספונסרשיפ מתוך קנדה (כאמור אני נשוי לקנדית) אשור משטרה יוגש בישראל (השארתי לבני משפחתי בקשה חתומה) בכל תחנת משטרה מרחבית. על הבקשה למשטרת ישראל יש לציין את כתובת השגרירות הקנדית בתל אביב וכן באנגלית את כתובת משרדי האימגריישין בקלגרי אלברטה. חשוב! לציין את מספר הקליינט שלי באימגריישין קנדה, מספר שקבלתי בעבר בעת שקבלתי אשור שהיה מורחב (אקסטנשן לתושב זמני) שגרירות קנדה בתל אביב תעביר את אשור המשטרה שיתקבל מהמטה הארצי לכתובת באלברטה ושם יצרפו את תעודת היושר לתיק שלי בהתאם למספר הקליינט שיצוין על אשור המשטרה. בדיקות רפואיות: עלי למסור לרופא הבודק בקנדה את מספר הקליינט ואת כתובת האימגריישין באלברטה, לשם ישלח הרופא את תוצאות הבדיקות. חשוב! לבצע בדיקות רפואיות רק אצל רופא המופיע ברשימת הרופאים שאושרו לבצע בדיקות המופיעים ברשימת הרופאים באתר האינטרנט של CIC קנדה. הרשימה הזאת מתעדכנת אחת לכמה חודשים. יש רופאים שבעבר הוסמכו לבצע בדיקות עבור אימגרישין קנדה ונפסלו עם הזמן. כך שבדיקות שיגיעו מרופא שלא ברשימה, כל הטפסים יוחזרו למבקש והוא יאלץ לבצע בדיקות חדשות ולהתחיל את כל הטפסולוגיה מחדש. במקביל לטפסי הספונסרשיפ שימלואו על ידי אשתי ואני הכוללים גם חוזה ספונסרשיפ, עלי להגיש בקשה לקבלת אשור עבודה הכוללת את מספר הקליינט של באימגרישין קנדה. אשור עבודה כללי ישלח בתוך חודשיים לכתובת שלי, זאת כדי שאוכל לעבוד לפרנסתי אף לפני קבלת תעודת תושב קבע. כל הנ"ל כמובן צריך להיות מלווה בכל המסמכים המקוריים המופיעים בצ'קינג ליסט של הבקשות השונות, לרבות צירוף קבלות תשלומי האגרות. בנוסף לאגרות על הספונסרשיפ, על הבקשה לקבלת אשור שהיה קבוע, יש אגרה על הבקשה לקבלת תעודת תושב קבע ועל הבקשה לקבלת אשור עבודה כללי. יש עוד פרטים שהם ספציפיים לכל מבקש ולא כאן המקום לפרטם. בכל מקרה כדאי מאד לכל למי שמתחיל את המסע הזה להתקשר למרכז המידע CALL CENTER של משרדי ההגירה בקנדה, אם הוא מועמד לבצע את התהליך מקנדה ולקבל מידע מפורט ועדכני על כל התהליך. כאמור קצינת ההגירה שהייתי מולה בטלפון, הייתה מאד אדיבה, מקצועית וענתה על כל שאלותי בסבלנות ובאריכות במשך יותר מחצי שעה שיחה. אגב, כל השיחות מוקלטות, אך אין צורך להזדהות ואפשר לדבר בחופשיות מבלי לחשוף פרטים אישיים.

תודה על המידע יקר הערך, יצורף לשאלות הנפוצות

מסקנה: בשאלות מסובכות הפנייה למרכז המידע הטלפוני יעילה ומועילה (אני מתקשר לשם לפעמים כדי להתעניין בשאלות מסובכות עבור חברי פורום שעדיין נמצאים בישראל). מסקנה שנייה: בספונסרשיפ מתוך קנדה חובה להצטייד במספר קליינט לפני התחלת התהליך כדי שיהיה לאן לשלוח את תעודת היושר והאישור הרפואי, וכששלוחים את ניירת הספונסרשיפ לציין את המספר הזה כדי שייקשרו את התיקים יחד. יפה לדעת שאפשר כבר אחרי חודשיים לקבל רישיון עבודה זמני פתוח.

מספר קליינט

נא לשים לב: מספר הקליינט הונפק לי על ידי אימיגרישין קנדה, רק בגלל שהגשתי לפני כמה חודשים בקשה להארכת השהייה שלי (אקסטנשין) בקנדה. את הבקשה הגשתי חודש לפני שהסתיימה תקופה של שישה חודשים מאז שנכנסתי לקנדה. הבקשה אושרה כעבור זמן מה וקבלתי בדואר אשור שהייה זמני למשך עוד חצי שנה ומספר קליינט. לאשור המוטבע על דף אותו יש לצרף לדרכון, צורף מכתב הכתוב בסגנון נאה ומכובד. בתרגום חופשי נאמר בו: "אנו שמחים להעניק לך אשור שהייה זמני בקנדה לתקופה של שישה חודשים. נא לצרף את הויזה אקסטשין לדרכון. אם תדרש לך תקופת הארכה נוספת תוכל לפנות אלינו ולציין את מספר הקליינט שלך. הרינו לציין כי אשור זה אינו מקנה לך כל זכות לעבוד או ללמוד בקנדה. תוכל לפנות אלינו בכל שאלה ונשמח לסייע. אנו מאחלים לך שהייה נעימה". יוצא איפה כי רק במקרה שהוגשה בקשה להארכת מועד שהייה בקנדה והיא תאושר, כמו שאושרה לי, יקבל המבקש\ת מספר קליינט לשימוש עתידי. בכל מקרה אחר ייעשה התהליך ללא מספר קליינט ואז, צריך לקוות, שאנשי ההגירה יצליחו לחבר בין בקשת הספונסרשיפ לבין אשור המשטרה ותוצאות הבדיקות שמגיעות בנפרד. בכל מקרה יש לציין על גבי אשור המשטרה וטופסי התשובות של הבדיקות הרפואיות (ע"י הרופא) את כתובת משרדי ההגירה באלברטה. על גבי הבקשה לאשור משטרה שנשלחת למטה הארצי בירושלים יש לציין כי את תעודת היושר יש לשלוח לשגרירות קנדה בתל אביב ובהמשך יש לציין את כתובת משרדי ההגירה באלברטה. יש לציין כי השרה בממשלה הפדרלית של קנדה הממונה על ההגירה (איני זוכר כרגע את שמה) הורתה למשרדי ההגירה בתחילת 2007 לזרז את הליכי האשורים כשמדובר בספונסרשיפ של בני זוג נשואים בלבד. מדובר במקרה ואחד מבני הזוג הוא אזרח, או אזרחית קנדה ובן הזוג השני הוא אזרח או אזרחית זרים. אם האזרח הזר שוהה בארצו בגלל העדר ויזה יזורז התהליך למיידי וזה לוקח כיום בערך חודשיים. אם האזרח הזר שוהה בקנדה (באשור) יזורז תהליך אשור הספונסרשיפ ויסתייםבתוך תקופה של שישה חודשים. לכל מבקש השוהה בקנדה יוענק אשור עבודה כללי בתוך תקופה של חודשיים, כי שלטונות ההגירה הפדרליים מכירים בעובדה שהמבקש צריך להתפרנס גם בעת שהם מטפלים בבקשתו. מקווה שהכל ברור, שיהיה בהצלחה לכולם.

Angel45

New member
../images/Emo18.gif טועה ומטעה.............חבל

אם הליך הספונסרשיפ באלברטה היה כל כך פשוט כפי שאתה מתעקש לכתוב אז.... לא יודעת עם מי דיברת ב - call center וצר לי על כי אני מנפצת לך את אשליית ההכל בסדר ואשליית ההכל יגמר מהר... כי ההליך עליו אתה מדבר אינו מהיר אינו זריז ולמעשה יש בו הרבה אין... מאשר יש עד לסיום ההליך - קבלת מעמד של תושב קבע. אני מחזיקה במכתב שקיבלתי מהמשרד המטפל בהליך הספונסרשיפ באלברטה שידוע להם שנאמר וגם נכתב לנו שההליך אורכו 7-8 חודשים...אך לצערם כי רב ההליך כעת בהקפאה עד ל מאי 2009עקב עדיפות ראשונה לטיפול ב - פליטים. ושבמהלך ההמתנה אל לי לעזוב את קנדה כי אין הם מבטיחים להמשך קיומו של ההליך אם אעזוב, אך אם עלי בכל מקרה לצאת את גבולות קנדה עלי ליצור קשר עם קצין ההגירה המטפל בתיק לקבלת אישור. אגב הגשנו את המסמכים בפברואר 2007 ב call center התשובות שקיבלנו היו מאוד סותרות ומבלבלות ולא עלו בקנה אחד עם המכתב שקיבלנו לאחר מכן מהמשרד המטפל בהליך הספונסרשיפ באלברטה. המלצה שניתנת ע"י גוף שנקרא שנקרא Care לכל מהגר פוטנציאלי שרוצה להגר לאלברטה - לצלצל מספר פעמים ל - call center כי המידע שניתן שם עפ"י רוב הינו סותר מספר התיק עליו אתה טוען...הוא מספר תיק רק לצרכי הארכת ויזת השהייה שלך לפעם הבאה - אולי. זה לבטח לא יהיה מספר התיק שלך בהליך הספונשרשיפ. מספר תיק סופנשרשיפ ניתן לאחר 6 חודשים מקבלת המסמכים אצלהם. אישור העבודה הזמני לפרנסתך בעודך ממתין לתום הליך הספונסרשיפ...?! אין דבר כזה ולא היה דבר כזה . לא תקבל אישור עבודה זמני בגלל שאתה בהליך ספונסרשיפ ולפי כך זוגתך מגישה מסמכים מכאן ועד להודעה חדשה כדי להוכיח יכולת כלכלית לממן את שהייתך וכלכלתך וגם את כסותך ולכן קיים הסכם הספונסרשיפ. השרה לענייני הגירה לא רק שלא הורתה על זירוז ההליכים,ממליצה בחום רב להגיש מחוץ לקנדה בקיצור צא מהשאננות וברר שוב את פשר הדברים לדעתי אותה גברת נחמדת הטעתה אותך בגדול. צפה לחודשים ארוכים ומייגעים של המתנה.

מכיוון שיש כאן שתי דיעות סותרות

אני מציע לבדוק שני דברים: א, את עניין המרכז שמטפל בספונסרשיפ (אישור הספונסר) שנמצא במיסאסאגה. ב. את נושא הגשת החלק השני של הבקשה (האפליקיישן של המועמד) בתל אביב, למרות שהמועמד כבר בקנדה. יכול להיות שהספונסר מגיש את הבקשה שלו להיות ספונסר ואת חוזה הספונסרשיפ במיסאסאגה, ואחר כך אפשר מייד כשמתקבל האישור, להגיש תיק מלא בתל אביב, כולל בדיקות רפואיות ואישור משטרה. והכי חשוב, לקרוא שוב היטב את האתר, וכן, להתקשר פעם שנייה ולשאול בשירות הלקוחות, אני זוכר שיש מקום שבו יש להם משרד שפתוח לקהל נדמה לי על יד תחנת קיפלינג, אני צריך לחפש את זה. ואני מזכיר שוב, בניגוד לדעתי הפסקנית שתהליך פרובינציאלי ו SW רצוי לעשות לבד בלי עורך דין אם יש ידע מספיק באנגלית, הרי שתהליך של ספונסרשיפ, הוא מסובך יותר, ואין לגביו בפורום מספיק מידע כי משום מה אלה שעשו תהליך כזה לא נכנסים לכאן או לא תורמים כאן מהידע שלהם, וכאן אולי בכ"ז שווה להוצא כסף על יועץ מקצועי טוב. (כידוע לכולנו יש הרבה שרלטנים בתחום)

Angel45

New member
מושבניק יקר..

הבחור כתב על ספונסרשיפ באלברטה והמרכז הוא ב - Vegreville ואם הזוג גר בקנדה עליהם לשלוח את הבקשה ל - Vegreville ביחד , כולל את חוזה הספונסרשיפ. את התשובות שולחים בנפרד לכל אחד מבני הזוג עם מספרי התיק הם שונים. לאחר שקיבלנו את מכתב מאי 2009 התקשרנו לברר אם אפשר לפתוח תיק בתל אביב נאמר לנו לא חד משמעי. במשרדי Care ישנם פקידים שנותנים אינפורמציה לכל דורש וכשמגיעים לשם הם בודקים כל נושא בספרים עבי כרס שיש להם מהאימירגריישן במיסיסגואה התהליך הוא קצרצר ביותר אבל רק לתושבי אונטריו. אגב מושבניק יקר עדכנתי כאן בכל פעם שהיה לי מה לעדכן בתהליך הספונסרשיפ שלנו מתוך קנדה (אלברטה) אך זה כנראה לא עניין את אף אחד , ולא רק זה,גם כשכתבתי שאני מתחתנת איש לא טרח לברך...

ועכשיו אני מבין את הדיווחים הסותרים.....

אבל קודם כל מזל טוב מכל הלב לנישאייך גם אם באיחור. הבחור נמצא באונטריו, כך שעדיף שלא יתקרב ל ויגרביל. התהליך במיסאסאגה יותר מהיר, וניתן אולי לשלב את תל אביב. נדמה לי שלמיסאסאגה מגישים יחד עם הבדיקות והמשטרה יחד עם הכל. צריך לברר ולהבין את זה יותר טוב.

למעלה