אשטנגה יוגה והריון

קט קט

New member
אשטנגה יוגה והריון

האם אשטנגה יוגה יכולה להזיק בהריון? או בכניסה להריון? משום שהיא כ"כ קשה ומאמצת, אני תוהה אם זה יכול לגרום לנזקים? ברור שישנם תרגילים מסוימים שאסור לבצע, אבל מה עם האחרים? למשל הנשימה המאמצת או הבנדהות? מישהו יודע? קט

יוגי בר

New member
יוגה והריון

הריון זה דבר מאוד אישי ושונה מאשה לאשה. אבל, בואי נעמיד דברים על דיוקם. 1. ביוגה קלאסית המאמץ אסור לחלוטין. כי יוגה קלאסית היא אנטי מאמץ. נקודה. איני יכול להגיד זאת על אשטנגה יוגה. דמייני לעצמך שאת צריכה לעמוד 30 ד´ בעמידת ראש האם תוכלי לעשות זאת במאמץ? תאמיני לי- בלתי אפשרי. כל הגוף והשרירים שלך יתחילו לרעוד מחמת המאמץ. ואני לא מדבר על דברים נוספים. זה חל גם על ביצע פרניימה. בזמן הביצוע את חייבת להיות רפוייה לחלוטין. 2. בהיריון כיוון שאת לא לבד, הכלל הזה מתעצם על אחת כמה וכמה. ועומדים למבחן גם התנאים הבאים: כמה זמן את מתרגלת? באיזו תדירות? האם זהו ההריון הראשון? 3. תנוחות הפוכות ברור שאסור לעשות. וגם לא נשימות מאמצות ואו בנדהות למינהן. 4. מומלץ בהריון להתחיל לתרגל והתרגול חייב להיות תרגול שונה מהמקובל החל מהחודש הרביעי ( את ודאי מבינה מדוע) 5. תמיד תקשיבי לגופך. ודעי: עם כל סימן של כאב הגוף מאותת לך על בעייה. 6. לעולם, אבל לעולם, אל תעברי את גבול המאמץ והכאב. 7. עדיף ואף חשוב לבצע את התרגול בהנחיותו של מורה מוסמך/מוסמכת המיומן/מיומנת בתרגול יוגה בזמן הריון. 8. דעי כי יוגה שלא מבצעים נכון או שומרים על הכללים הנכונים בזמן התרגול עלולה גם להזיק. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

קט קט

New member
תשובה ושאלה

הי יוגי קודם כל, תודה על הפירוט! מאחר ואני כן עושה אשטנגה, שחוסר מאמץ הוא לא ממש שמה השני, אני בכל זאת מתאמצת, והשאלה היא האם זה יכול ממש לפגוע ולהזיק (הפלה למשל). תירגלתי לפני הרבה שנים ועכשיו חזרתי אחרי הפסקה ארוכה לפני 3-4 חודשים. אני מתרגלת פעמיים בשבוע. בקיצור - האם ממש כדאי להפסיק הכל?? אינטואיטיבית אני מרגישה שדווקא לא, משום שזה מאד עוזר לי. תודה מראש

Yaara72

New member
אשטנגה והריון

אני אישית מתרגלת אשטנגה וטרם הספיקותי להיות בהריון אולם נתקלתי בכמה וכמה בנות הרות שתרגלו ביחד איתי. אני ממליצה לך לדבר עם המורה שלך שיסביר לך בדיוק איזה שנויים את צריכה לעשות. ממה ששמעתי בתחילת ההריון צריך לוותר על הקפיצות בגלל שהעובר עדין לא מושרש ברחם, אני יודעת שיש הנחיות לגבי המולה בנדהה, תנוחות הפוכות והנשימה אולם אני לא משוכנעת שאני זוכרת אותן ולכן לא רוצה לבלבל אותך. אני יודעת המורה שלי תרגלה ממש עד ללידה, כמובן שככל שהבטן גודלת יש להתאים את האסנה שתהיה יעילה יותר ובטוחה יותר, שוב, בעזרת המורה. במידה ולמורה שלך אין תשובות אנא פני אלי ואקשרך עם שלי. [email protected]

יוגי בר

New member
עוד על יוגה והריון

יקירתי, זה ממש לא משנה באם את עושה אשטנגה, וינאסה, או איינגר. כולם האת´ה יוגה. והסיפור ביוגה הוא לא להתאמץ. ליתר דיוק: הפשטות הבלתי מתפשרת של ההרפייה. עכשיו, תשאלי למה ואיך באמת מרגישים את המאמץ? לשם כך צריך להתעמק ולהבין את הפיסיולוגיה של השריר ואופן פעולתו. בעיקרון- באם את נושמת נשימה בטנית עמוקה ואיטית ומבצעת תנועה הדרגתית במקביל אין שום סיבה שתגרום לעייפות השריר. ככלות הכל, עייפות ושרירים כואבים זה פונקציה של חוסר חמצן בסיבי השריר. ועכשיו להריון: 1. כיון שלא תרגלת זמן ארוך היי זהירה- זהירה מאוד בתרגול. 2. באמת, אל תתרשמי מזה, שאחרות כן מתרגלות בצורה נמרצת לאורך כל תקופת ההריון, כל אישה שונה מרעותה וכל אחת היא עולם ומלואו. לך זה לא כדאי. 3. חשוב מאוד שהמורה שלך ילווה אותך בצורה אישית לאורך כל הדרך. בהדרכה, בשאלות מטרידות, ובכל מה שצריך לעשות הכל זמן לגופו של עניין. 4. כשאינטואיטיבית את מרגישה שלא צריך להפסיק- זה אומר שאת לא צריכה להפסיק מצד אחד. מצד שני זה גם אומר שלא צריך לקרוע לגוף את הצורה. ובהריון על אחת כמה וכמה. בהצלחה בכל בברכה ואהבה יוגי בר

א א

New member
ועוד...

הי באופן כללי לא כדאי להתחיל דבר חדש בהריון ולרוב אין בעיה להמשיך במשהו שהגוף רגיל לו (מנסיון...) אבל למה לא להעזר ב´יוגה להריון´ שזו שיטה שכבר בחנה את ההשלכות ויש מורים מיומנים וגם יעזרו לך בהכנה ללידה? פרי ורבי א.א. (הי יערונת...)

למעלה