אשטנגה יוגה

mishx2

New member
אשטנגה יוגה

שלום רב לכולם מלפני כמה ימים ניסית שיעור נסיון של אשטנגה יוגה והיה לי נורא קשה... זה היה שיעור מתחילים וכבר אחרי 5 דקות הזעתי כמו אחרי ריצת מרתון של יומיים וכל הגוף כאב לי... כמו כן נתפסו לי כל השרירים וכואב לי בכפות הידיים מתחת לזרת בצמוד למפרק היד מתנוחה שנקראת תנוחת הכלב או משהו כזה... אולי עשיתי משהו לא בסדר? האם לכולם כואב כך בהתחלה? האם להישאר בסוג זה של יוגה או לעבור ליוגה רכה יותר? ושאלה קצת אינטימית..... האם זה נורמלי להרגיש צורך להתפנות מייד לאחר השיעור?? תודה מראש

יוגי בר

New member
הבנות

היי mishx2 אז ככה: 1. למדת לקח של מתחיל ועכשיו תן לגוף להתחיל להתרגל מחדש. יענו- תנוח קצת. אחר כך תתחיל שוב. 2. בקשר לשיטת היוגה- כל אחד בוחר- בסופו של דבר- את מה שמתאים לו. אחרי שבחרת חשוב להתמיד. אבל, רוצה לנסות אחרים- זו זכותך. 3. זה טבעי להתפנות אחרי השיעור. וואללה יותר מטבעי. המשך בדרך היוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

סטיוויה

New member
שלום

תרגול יוגה לא אמור לכאוב ולהכניס את הגוף לסטרס.נכון שאטנגה ויניאסה נחשבת לתרגול יותר דינאמי במהותו אבל עדיין,מורה טוב לא יכניס מתרגל מתחיל לתרגול אינטנסיבי מידי. זה לא "בום,זבנג וגמרנו". אז לדעתי לעמוד על קנקנו של אותו מורה וגם,לא חחיבים לעבור ליוגה רכה.אפשר למצוא את שביל הזהב שבאמצע.תרגול שמתחיל בחימום והכנת הגוף,מעבור לתרגול יותר דינאמי ועבודה על רבדים שונים בגוף הפיזי והאסטרלי. בהצלחה.

היי

ככל שתתמיד בתרגול תוכל לתרגל פחות ופחות מתוך מאמץ ויותר מתוך הרפיה, והתרגול יהפוך ליותר מדיטטיבי. החום של תרגול מאוד מטהר ומנקה את הרעלים שאנו צוברים במהלך היומיום, והוא מאוד מעורר, ומחזיר אנרגיה אבודה לאנרגיה זמינה... נסה כמה שיטות וכמה מורים. לכל אחד יש את המורה שלו, ואת השיטה שמתאימה לו לאופי. לא משנה דרך איזה שער כניסה תיכנס ליוגה, בסופו של דבר האלמנטים יתאזנו, תהיה זרימה חופשית של אנרגיה, ולאט לאט התגובות למצבים בחיים משתנות. המשך תרגול נעים תום

למעלה