אשכול המתכונים
מתכון לפסח ! ------------ מוצרים ---------------------------------------------------------------------- 1 חלבון 1 כף מים בנוסף 1 כוס מים חמים 1 כפית מלח רבע כוס קמח חיטה מלאה 2.5 רגיל קמח רגיל 7 גרם שמרים יבשים תהליך הבישול ---------------------------------------------------------------------- 1.מברישים תבנית אפייה רחבה וארוכה או תבנית לחם צרפתי בחמאה מומסת או בשמן. מנפים 2 ורבע כוסות מהקמח הרגיל יחד עם קמח חיטה מלאה ומלח לקערה גדולה,ויוצרים גומה במרכז הקמח. ממיסים שמרים במים חמים ומוסיפים לקמח. בעזרת כף עץ מערבבים את הבצק לכדור נוקשה ודביק מעט. 2.מעבירים למשטח עבודה מקומח מעט שהבצק חלק וגמיש. מוסיפים חלק מהקמח הנותר אם יש צורך . מניחים את הבצק בקערה גדולה משומנת מעט,ומברישים את פני שטח הבצק בשמן. מכסים ומשהים במקום חם במשך שעה או עד שהבצק תופח היטב. 3.מקטינים את הבצק ולשים דקה. משטחים את הבצק או מרדדים אותו למלבן בגודל 18 X 45 ס"מ. מגלגלים בחוזקה לצורת נקניק ארוך. מחדדים את הקצוות ומניחים את הבצק באלכסון בתבנית או בתבנית לחם צרפתי. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חם כ-40 דקות או עד שהבצק תופח היטב. 4.מחממים מראש תנור ל-210 מעלות צלסיוס. מוזגים 2 כוסות מים חמים לכלי אפייה נמוך,ומניחים בתחתית התנור (זה עוזר להשיג קרום פריך). מברישים את הלחם בתערובת של חלבון טרוף מעט ומים. חורצים את הלחם באלכסון בעזרת סכין חד במרווחים שווים של כ-5 ס"מ. אופים בתנור המחומם מראש 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות צלסיוס. מברישים שנית במהירות את הככר בזיגוג,ואופים 15 דקות נוספות או עד שהלחם מוכן. מוציאים מהתבנית ומקררים על רשת. מגישים עם גבינות רכות,כגון קממבר או ברי או רק עם חמאה. הלחם טעים מאוד גם כתוספת לסלטים,למרקים ולמאכלי פסטה. הערה:לחם צרפתי כדאי לאכול ביום אפייתו. ניתן להקפיאו היטב,וטוב להחזיקו במקפיא לחטיפים מהירים. אולי תעדיפו להכין מהבצק 6-8 לחמניות אישיות. לשם כך מגלגלים את הבצק לצורות הרצויות ואופים 10 דקות ב-180 מעלות צלסיוס. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות צלסיוס ואופים את הלחמניות 10 דקות נוספות או עד שהן מוכנות. תבניות ללחם צרפתי ניתן להשיג בחנויות לאביזרי מטבח.
מתכון לפסח ! ------------ מוצרים ---------------------------------------------------------------------- 1 חלבון 1 כף מים בנוסף 1 כוס מים חמים 1 כפית מלח רבע כוס קמח חיטה מלאה 2.5 רגיל קמח רגיל 7 גרם שמרים יבשים תהליך הבישול ---------------------------------------------------------------------- 1.מברישים תבנית אפייה רחבה וארוכה או תבנית לחם צרפתי בחמאה מומסת או בשמן. מנפים 2 ורבע כוסות מהקמח הרגיל יחד עם קמח חיטה מלאה ומלח לקערה גדולה,ויוצרים גומה במרכז הקמח. ממיסים שמרים במים חמים ומוסיפים לקמח. בעזרת כף עץ מערבבים את הבצק לכדור נוקשה ודביק מעט. 2.מעבירים למשטח עבודה מקומח מעט שהבצק חלק וגמיש. מוסיפים חלק מהקמח הנותר אם יש צורך . מניחים את הבצק בקערה גדולה משומנת מעט,ומברישים את פני שטח הבצק בשמן. מכסים ומשהים במקום חם במשך שעה או עד שהבצק תופח היטב. 3.מקטינים את הבצק ולשים דקה. משטחים את הבצק או מרדדים אותו למלבן בגודל 18 X 45 ס"מ. מגלגלים בחוזקה לצורת נקניק ארוך. מחדדים את הקצוות ומניחים את הבצק באלכסון בתבנית או בתבנית לחם צרפתי. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חם כ-40 דקות או עד שהבצק תופח היטב. 4.מחממים מראש תנור ל-210 מעלות צלסיוס. מוזגים 2 כוסות מים חמים לכלי אפייה נמוך,ומניחים בתחתית התנור (זה עוזר להשיג קרום פריך). מברישים את הלחם בתערובת של חלבון טרוף מעט ומים. חורצים את הלחם באלכסון בעזרת סכין חד במרווחים שווים של כ-5 ס"מ. אופים בתנור המחומם מראש 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות צלסיוס. מברישים שנית במהירות את הככר בזיגוג,ואופים 15 דקות נוספות או עד שהלחם מוכן. מוציאים מהתבנית ומקררים על רשת. מגישים עם גבינות רכות,כגון קממבר או ברי או רק עם חמאה. הלחם טעים מאוד גם כתוספת לסלטים,למרקים ולמאכלי פסטה. הערה:לחם צרפתי כדאי לאכול ביום אפייתו. ניתן להקפיאו היטב,וטוב להחזיקו במקפיא לחטיפים מהירים. אולי תעדיפו להכין מהבצק 6-8 לחמניות אישיות. לשם כך מגלגלים את הבצק לצורות הרצויות ואופים 10 דקות ב-180 מעלות צלסיוס. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות צלסיוס ואופים את הלחמניות 10 דקות נוספות או עד שהן מוכנות. תבניות ללחם צרפתי ניתן להשיג בחנויות לאביזרי מטבח.