אשכול המתכונים

idod2

New member
אשכול המתכונים

מתכון לפסח ! ------------ מוצרים ---------------------------------------------------------------------- 1 חלבון 1 כף מים בנוסף 1 כוס מים חמים 1 כפית מלח רבע כוס קמח חיטה מלאה 2.5 רגיל קמח רגיל 7 גרם שמרים יבשים תהליך הבישול ---------------------------------------------------------------------- 1.מברישים תבנית אפייה רחבה וארוכה או תבנית לחם צרפתי בחמאה מומסת או בשמן. מנפים 2 ורבע כוסות מהקמח הרגיל יחד עם קמח חיטה מלאה ומלח לקערה גדולה,ויוצרים גומה במרכז הקמח. ממיסים שמרים במים חמים ומוסיפים לקמח. בעזרת כף עץ מערבבים את הבצק לכדור נוקשה ודביק מעט. 2.מעבירים למשטח עבודה מקומח מעט שהבצק חלק וגמיש. מוסיפים חלק מהקמח הנותר אם יש צורך . מניחים את הבצק בקערה גדולה משומנת מעט,ומברישים את פני שטח הבצק בשמן. מכסים ומשהים במקום חם במשך שעה או עד שהבצק תופח היטב. 3.מקטינים את הבצק ולשים דקה. משטחים את הבצק או מרדדים אותו למלבן בגודל 18 X 45 ס"מ. מגלגלים בחוזקה לצורת נקניק ארוך. מחדדים את הקצוות ומניחים את הבצק באלכסון בתבנית או בתבנית לחם צרפתי. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חם כ-40 דקות או עד שהבצק תופח היטב. 4.מחממים מראש תנור ל-210 מעלות צלסיוס. מוזגים 2 כוסות מים חמים לכלי אפייה נמוך,ומניחים בתחתית התנור (זה עוזר להשיג קרום פריך). מברישים את הלחם בתערובת של חלבון טרוף מעט ומים. חורצים את הלחם באלכסון בעזרת סכין חד במרווחים שווים של כ-5 ס"מ. אופים בתנור המחומם מראש 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות צלסיוס. מברישים שנית במהירות את הככר בזיגוג,ואופים 15 דקות נוספות או עד שהלחם מוכן. מוציאים מהתבנית ומקררים על רשת. מגישים עם גבינות רכות,כגון קממבר או ברי או רק עם חמאה. הלחם טעים מאוד גם כתוספת לסלטים,למרקים ולמאכלי פסטה. הערה:לחם צרפתי כדאי לאכול ביום אפייתו. ניתן להקפיאו היטב,וטוב להחזיקו במקפיא לחטיפים מהירים. אולי תעדיפו להכין מהבצק 6-8 לחמניות אישיות. לשם כך מגלגלים את הבצק לצורות הרצויות ואופים 10 דקות ב-180 מעלות צלסיוס. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות צלסיוס ואופים את הלחמניות 10 דקות נוספות או עד שהן מוכנות. תבניות ללחם צרפתי ניתן להשיג בחנויות לאביזרי מטבח.
 

idod2

New member
קדרת עוף עם פטריות ובצלים

מוצרים -------------------------------------------------------------------------------- 60 גרם ללא הקליפה וחתוך לרצועות של 1 ס 12 בצלי פנינה או בצלים לכבישה זר עשבי תבלין טריים 80 גרם חמאה ללא מלח 1.5 ק עוף מחולק ל-8 חתיכות פטרוזליה טרייה קצוצה לקישוט 100 גרם פטריות שמפיניון מחולקות לרבעים או שלמות אם הן קטנות 600 מ ציר עןף 30 גרם קמח לבן תהליך הבישול -------------------------------------------------------------------------------- 1.מחממים תנור מראש ל-170 מעלות צלסיוס. מכניסים את הבצל לסיר קטן עם רצועות הבייקון,מכסים במים קרים ומרתיחים. מסננים ושוטפים במים קרים. ממיסים 60 גרם מהחמאה,בקדרה חסינת אש בקיבולת של 2.5 ליטר. מוסיפים את חתיכות העוף,בקבוצות קטנות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים משך 10 דקות או עד שמשחימים היטב. מוציאים מן הסיר וטופחים במגבות נייר לספיגת השומן. 2.מוציאים את השומן המיותר מן הקדרה,משאירים כ-2 כפות ומוסיפים את הבייקון,הבצלים והפטריות. מטגנים כ-3 דקות או עד שמשחים קלות ומוציאים מן הקדרה. ממיסים את שאר החמאה בקדרה,מוסיפים את הקמח ובוחשים בעזרת כף עץ,תוך קירצוף תחתית הקדרה. מבשלים משך 3 דקות או עד שמזהיב קלות. מוסיפים בהדרגה את ציר העוף ובוחשים ללא הפסקה עד שמתקבל רוטב חלק. להקפיד לא להרתיח. 3.מחזירים את העוף לסיר שבו נמצא זר עשבי התיבול,מתבלים במלח ופלפל,מניחים את הבייקון הבצל,והפטריות מעל. מביאים לידי רתיחה,מכסים וממשיכים לבשל במשך 45 דקות,או עד שהעוף נמצא רך בדקירת מזלג והנוזלים צלולים,לא ורודים. 4.מעבירים את העוף לכלי הגשה. בעזרת כף מחורצת שולים את הבייקון והירקות ומפזרים מעל לעוף. מכסים כדי לשמור על החום אם נחוץ. מרתיחים את הרוטב עד שיגיע לדרגת סמיכות של סירופ. מתבלים את הרוטב ויוצקים על העוף מפזרים מעל את הפטרוזליה ומגישים בלוויית אורז,פסטה,כופתאות או תפוחי אדמה מבושלים.
 

Teo Toriatt

New member
מתכון ללהקת רוק

לוקחים גיטריסט עם גיטרה שעשויה מאח ישן ומתעניין באסטרופיסיקה. מתופף אחד שרוצה להיות רופא שיניים ולמחייתו מוכר בגדים. מקימים להקה. לא הולך. מנסים שוב, הפעם מוסיפים אחד בשם פארוק, עם שיניים שצריכות אורטודנט דחוף ושהצהרת אופנה מבחינתו זה בגדי גוף, לק שחור ומיניות אמורפית. מעיפים את הבסיסט לוקחים אחר מעיפים גם אותו מביאים אחר. הוא שותק. משאירים. אתם יודעיםמה? לא נראה לי שדבר כזה יכול להצליח..... חג שמח
 

B a m B a m

New member
חההההההה!!!../images/Emo168.gif../images/Emo6.gif

הרסת אותי! במיוחד :"מביאים אחר. הוא שותק. משאירים"
 
למעלה