גולדה- בבקשה מתכון- קובה דלעת
מתכון- קובה דלעתו simad1 ו 11:47 | 05/09 למעטפת הקציצה-בצק סולת: כוס וחצי סולת כפית מלח חצי כפית פלפל שחור כוס מים (להוסיף במידה וחסר) למילוי הבשר: חצי קילו בשר בקר טחון (עם מעט שומן כבש) 1 בצל קצוץ מגורר וסחוט 1 בצל קצוץ ומטוגן 2 כפות שמן צרור פטרוזיליה קצוצה מלח/פלפל שחור/פפריקה מתוקה וחריפה קורט פלפל אנגלי טחון (אפשר גם בהרט) לרוטב דלעת: 1 בצל גדול קצוץ גס חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות בינוניות 2 גזרים חתוכים גס 2 עגבניות מגוררות גס 3 גבעולי סלרי אמריקאי + עלים 2 שיני שום חצויים לימון אחד גדול - סחוט 2 כפות סוכר 2 כפות רסק עגבניות מלח/פלפל שחור/מעט א.מרק עוף קורט פפריקה חריפה 6-7 כוסות מים **** מערבבים את מצרכי הבשר. מגלגלים לכדורים קטנים ומניחים במקרר (ניתן להכין ולהקפיא מראש - מה שיקל על הכנת הקובה( . בסיר גדול מטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הסלרי ומאדים כדקה. מוסיפים את הדלעת והעגבנייה וממשיכים לאדות עוד דקה תוך עירבוב. מוסיפים את יתר המצרכים ומתבלים. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כ-35 דקות. להכנת קציצות הקובה - מניחים את הסולת בקערה ומערבבים עם המלח והפלפל. יוצקים את המים בהדרגה ותוך לישה עד אשר מתקבל בצק אחיד וגמיש. מכינים מגש גדול עם מעט מים, מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים. צרים גומה במרכז כל כדור בצק ומניחים את כדור הבשר. מהדקים ומגלגלים היטב בכפות הידיים עד לקבלת קציצה חלקה. (יש להרטיב מדי פעם את כפות הידיים). בתום זמן בישול המרק, מוסיפים בהדרגה את הקובה (מדי פעם רצוי לטלטל קלות את הסיר-כך הן לא יידבקו). לכסות את מכסה הסיר כמעט לגמרי ולהמשיך לבשל עוד 35 דקות.