אשכנזיה בבעיה

אשכנזיה בבעיה

אז ככה. אני כאמור לעיל שכנוזה ואוהבת נורא קובה, גם מטוגנת וגם במרק סלק. ניסיתי פעם אחת לעשות שלב שלב אחר הוראות שניתנו לי ויצא לי קובה דווקא טעים אבל הסולת היה עבה מדי וגם קשה
אמרו לי שגם ספרדיות מבטן אימן לא מצליחות לעשות קובה בפעם הראשונה אבל האכזבה היתה גדולה וממש לא בא לי לחוות אותה שוב. לשאלתי: יש דרך ללמוד לעשות קובה מנצחת בלי שתהיה לי סבתא מסעודה? (אני בכייף אעשה סדנא לבישול גפילטע פיש
)
 

simad1

New member
אין לי סדנא אך יכולה לתת לך טיפ שיקל עלייך -

הכיני כדורים מתערובת הבשר והקפיאי אותם טרם הכנת הבצק. כאשר את מכינה את הבצק, יש להצמד לכמויות במתכון ולא להתפתות להוסיף עוד סולת. בידיים מעט משומנת אחזי בכדור קטן של בצק (והוא ייראה לך קטן ) והתחילי להרחיב אותו עם כף יד שנייה כך שייווצר לך בור. הניחי את הכדור במרכז השקע ותהדקי היטב. אני מציעה גם ליתר ביטחון - להכין סיר עם מים רותחים מבעוד מועד ולהכניס לתוכו כדור או שניים (תירגול מעולה) - כך תדעי האם זה מצליח לך.
 
בבקשה .. במיוחד בשבילך ../images/Emo26.gif

סדנה להכנת קובה .. הקרדיט שיך לשרון123 !!!
 
פלפל אופס שאלה נוספת

הסדנא שצירפת מיועדת לקובה מטוגן (טעים!) שאלתי: קובה למרק מכינים אותו דבר רק בצורה עגולה או שזה משתנה?
 

simad1

New member
גולדה- בבקשה מתכון- קובה דלעת

מתכון- קובה דלעתו simad1 ו 11:47 | 05/09 למעטפת הקציצה-בצק סולת: כוס וחצי סולת כפית מלח חצי כפית פלפל שחור כוס מים (להוסיף במידה וחסר) למילוי הבשר: חצי קילו בשר בקר טחון (עם מעט שומן כבש) 1 בצל קצוץ מגורר וסחוט 1 בצל קצוץ ומטוגן 2 כפות שמן צרור פטרוזיליה קצוצה מלח/פלפל שחור/פפריקה מתוקה וחריפה קורט פלפל אנגלי טחון (אפשר גם בהרט) לרוטב דלעת: 1 בצל גדול קצוץ גס חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות בינוניות 2 גזרים חתוכים גס 2 עגבניות מגוררות גס 3 גבעולי סלרי אמריקאי + עלים 2 שיני שום חצויים לימון אחד גדול - סחוט 2 כפות סוכר 2 כפות רסק עגבניות מלח/פלפל שחור/מעט א.מרק עוף קורט פפריקה חריפה 6-7 כוסות מים **** מערבבים את מצרכי הבשר. מגלגלים לכדורים קטנים ומניחים במקרר (ניתן להכין ולהקפיא מראש - מה שיקל על הכנת הקובה( . בסיר גדול מטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הסלרי ומאדים כדקה. מוסיפים את הדלעת והעגבנייה וממשיכים לאדות עוד דקה תוך עירבוב. מוסיפים את יתר המצרכים ומתבלים. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כ-35 דקות. להכנת קציצות הקובה - מניחים את הסולת בקערה ומערבבים עם המלח והפלפל. יוצקים את המים בהדרגה ותוך לישה עד אשר מתקבל בצק אחיד וגמיש. מכינים מגש גדול עם מעט מים, מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים. צרים גומה במרכז כל כדור בצק ומניחים את כדור הבשר. מהדקים ומגלגלים היטב בכפות הידיים עד לקבלת קציצה חלקה. (יש להרטיב מדי פעם את כפות הידיים). בתום זמן בישול המרק, מוסיפים בהדרגה את הקובה (מדי פעם רצוי לטלטל קלות את הסיר-כך הן לא יידבקו). לכסות את מכסה הסיר כמעט לגמרי ולהמשיך לבשל עוד 35 דקות.
 
תודה סימד!!! עם כל העזרה פה אני נאלצת

לשנס מותניים, להפריח את החששות ולהתחיל בהכנות!! תודה!! אני רואה שיש כאלה שמקפיאות את כדורי הבשר ואז עוטפות בבצק ויש שיוצרות קעריות וממלאות בבשר לא קפוא. נראה באיזה דרך אני אצליח... אני אעדכן.. שירהלה תודה מיוחדת...
 
למעלה