תיקונים, למקרה שלא יבינו אותי
היי, מאוחר ואני עייף P: יתכנו מספר דברים. יתכן ורק אלה שהיו מסוגלים נגיד לחישובים שנוגדים את החשבון האינטואטיבים שלנו, מה שנקרא חשבון גבוה (כפל של מספרים בני אלפי ספרות, שברים וכו') הצליחו לעבור את ההסבה המוצלחת למקצועות החופשיים בעוד אלה שלא, ניסו את מזלם עוד ועוד אך לשווא במקצועות אסורים וכתוצאה מכך הם פשוט הביאו לסוף שושלתם (בניגוד לתפישה כי אלו שכן הצליחו להתקדם הצליחו להתרבות יותר) כלומר יתכן ואנו מכירים את ההיסטוריה בכך ש"יהודים עברו למקצועות חופשיים" יותר בגלל ש"אלו שלא - מתו, אז אף אחד לא זוכר אותם". אני גם מבקש לשחק על הנקודה שרבים ממבחני IQ הם למעשה מבחני חישוב והבנת דברים הנוגדים את היכולות חשיבה היותר טבעיות שלנו ואולי באים יותר בקלות לצאצאים של בנקאים, מלווים ועורכי דין. עכשיו באשר לדברי קליגולה בגשר לטרייד אוף. אני חושב שכאן המושג לא בשימוש נכון. אני לא חושב שיש הוכחה לכך שיש יותר מחלות נוירולוגיות בתוך קבוצה בעלת אינטליגנציה גבוהה יותר, כך שהדבר "עלה" במחיר חסרונות קלים. אני חושב שהמחלות פשוט נהיו נפוצות בגלל שהקבוצה היתה קטנה, סגורה ומועדת לנישואי קרובים כך שהיה קשה למנוע התפשטות של מחלות גנטיות (ראו את מה שקורה בימינו אנו לאמיש למשל, שם אחוזי המחלות הגנטיות מרקיע שחקים)