אשכנזי מכל הכיוונים

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
אשכנזי מכל הכיוונים

אבל יש לי ספרים בלאדינו. אגב, כמדומני שהספר שאני מצרף, הבאתיו בשעתו מבית כנסת המלבי"ם בבוקרשט. בית כנסת שכבר לא קיים.

רותי ב.

New member
בוקר טוב לך, ותודה על צילום

הספר (כנראה גם די נדיר הוא, ויקר ערך) שהבאת.
אנא רשום את רשימת הספרים שברשותך, אם לא יקשה עליך. זה בוודאי יעשיר במאד את רשימת הספרים שפה (במאמרים).
לגבי הספר המסוים הזה, קיימת רשות לשימור הלדינו, במעלה אדומים, ייתכן שהם יהיו מאד מעוניינים בפרטים על העותק הזה. אם תרצה פרטים אשמח לתת לך. בוקר טוב לך
ולכולם

רשל

New member
בוקר טוב גם לך ולכולם ושבוע טוב|כלנית

אתמול בערב היו אצלי אורחים רבים דה טודו מודו דלוגר (עדות) ומכל טוב שהכנתי התלהבו מהקורבייס הידועים שלנו (הטורקים). אם משהו מעוניין במרשם לובו אסקריביר, סמנדס בואנס אי בשורות טובות

avielss

New member
איידה אסקריבה לו וורמוס

וכדרך אגב טודו מודו-מכל מיני -מתיחס לסוגים בעיקר מדאם אלגרה טיינה טודו מודו דה קוזס אן לה בוטיקה לגברת אלגרה (שמחה) יש כל מיני דברים בחנות אורחים דה מונצוס לוגרס... או דה לוגרס דיפרנטס רשליקה דה אנדה נסיטס אן טורקיה איסטנבוליה סוס איזמירליה?

רשל

New member
avielss יו נסי הקי אן ישראל ../images/Emo104.gif

מפדרה אי ממדרה ארן דה איזמיר, אי מוז אבלרון אנקזה אספניול פינה כסאמבזרון עיברית, אי אנסינה גנימוס אי מוזוס אינטרונה לנגואה ארמוזה נו טפרסה ? אמה אגורה נו טנמוס קון קן אבלר מונצ´ו אספניול מוז סטמוס אולוידנדו אונוס קואנטוס בירבוס כומו מונצ´וס לוגרס....אי אנסינה, גרציס כמלואקודרטס
מס דוספואס לובו אסקריבר לוס קורבייס אלוורמוס.

טרבה טה לאורז´ה............/images/Emo107.gif

דקה אלהוספיטל ממנדתס???? שימו לב! טרבה טה לאורז´ה= משכי את אזנך וזה נאמר מיד לאחר שמועה של אסון או חולי או כל דבר רע. אמונה דומה לדפיקה על עץ.כאילו לא עלינו. לימונס=לימונים גם מרחיק אסון ע"פ האמונה הנ"ל

רשל

New member
אנקואמל = חס וחלילה

ואם מדובר במקרה מאוד לא רצוי מוסיפים לשוס דאקי = רחוק מכאן, או לשוס דמוזוס = רחוק מאיתנו.

רשל

New member
מתכון לקורבייס = עוגיות חמאה../images/Emo96.gif

ק ו ר ב יי ס החומרים: שתיים וחצי כוסות קמח רגיל חופן אבקת סוכר (כרבע כוס) כפית אבקת אפיה אחד ורבע מרגרינה -מחמאה רכה מאוד. אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את המרגרינה, לשים היטב ויוצרים עיגולים קטנים- כל עוגיה גודלה בין דובדבן למישמש בערך (מקווה כלודקלרי בואינו) אופים לצבע בהיר מאוד בתנור מחומם על 180 מעלות. אלה הקורבייס המקוריים שאני מכירה מבית אמא. מדי פעם אני משפרת אותן ומורידה מהמתכון חצי כוס קמח ומוסיפה כוס אגוזים קצוצים, או שקדים קצוצים, או קוקוס. מומלץ בהצלחה ו ב ת א ב ו ן.

רותי ב.

New member
../images/Emo51.gif רשליקה, על המתכון. ../images/Emo39.gif

ממש זה עושה לי דילמות מה כדאי להכין קודם לשבועות, עם כל כך הרבה מתכונים. כך או אחרת,
הולך טוב עם כל המתכונים שפה.

למעלה