אשמח אם תוכלו לעזור לי

danibenet

New member
אשמח אם תוכלו לעזור לי

אני לא כל כך יודעת האם זהו הפורום המתאים, אבל יש לי שאלה לגבי תזונה. יש לי מערכת יחסים מאוד סבוכה עם השירותים.. אני לא מבקרת שם. לפני כמה שנים חברה סיפרתי לי שסיגריות עוזרות לה ומאז רק כף אני יכולה לבקר בשירותים. בכל ערב- סיגריה אחת (חוצמזה אני בכלל לא מעשנת) אין לי רצון לרדת במשקל, אני רק רוצה להיגמל מהסיגריה הזו. מה אני יכולה לעשות? (כתבתי את אותה השאלה בפורום נוסף כאן.. )

אם הסיגריה

ממלאת את הצורך להתרוקנות אז צריך לפתור את בעיית העצירות ולא את בעיית הסיגריה. אני לא יודעת מה ניסית עד שהגעת לפתרון הזה אבל ישנם פיתרונות יותר בריאים. 1. לשתות מים ולהמינע מהתיבשות 2. לאכול ירקות ופירות 3. לאכול סלק 4.סיבים תזונתיים המגיעים מדגנים ומקיטניות עלולים לגרום לעצירות אם לא שותים מספיק מים 5. הדבר הכי חשוב לדעתי- לפנות זמן לצרכים, ישנם עצירויות שהן תוצר של אורח חיים לחוץ ומעט זמן פנוי, אם זה המצב אז הפיתרון הוא לקום רבע שעה\חצי שעה לפני השעה שאת קמה לשתות מים ללכת לשירותים ולחכות..
6. מעבר לטיפים הללו, פגישה עם איש מקצוע כדי לרפא את המעיים 7.גם עיסוי בטן מאוד מאוד עוזר שירי

danibenet

New member
בחיי שאני עושה הכול

אני שותה מים, אולי לא שמונה כוסות ביום- אבל שותה אוכלת שני תפוחים ביום בממוצע יש לי על השולחן במשרד ברנפלקס שאני מנשנשת עם יוגורט בארוחת עשר, כך שסגרתי את הפינה של הסיבים, והרופאה אמרה לי :אז תפסיקי לעשן (ופחות או יותר נפנפה אותי) לגבי הלקוח מוקדם יותר- לא חשבתי על זה. העניין הוא, שהסיגריה הזו לא כל כך מפריעה לי כמו שאני דואגת שהמעיים שלי נהיו עצלנים.. כבר לא יודעים לעשות לבד

עצירות

קצת קשה לטפל בבעיה רפואית דרך התכתבות כי יש כ"כ הרבה מה להסביר. וכ"כ הרבה שאלות לשאול.. האמת אני מבינה אותך, אומנם בחיים לא עישנתי, אבל אין ספק שללכת לשירותים זו מטרה מספיק טובה כדי לנסות הכל
יחד עם זאת, בואי נעבור שלב שלב בניסיון לרפא את מערכת העיכול העצלנית שלך..זהירות שאלות קשות.. 1. תני לי מושג כללי איך נראה תפריט יומי שלך.. 2. מתי התחילה העצירות? מה היה באותה תקופה? 3. מדד לשתיה זה לא מספר כוסות אלא צבע השתן, תוכלי לומר לי מה צבעו? 4. האם ניסית משהו מכל מה שהצעתי לך בתשובה הקודמת? 5. כמה ירקות את אוכלת ביום? 6. פעילה גופנית? 7. האם בנוסף לעיצרות מתלווה גם השמנה? אני ממליצה לך ללכת למטפל (נטורופת, תזונאי, רופא סיני... מה שתבחרי) טוב רצוי אחד כזה שגם מטפל במגע (עיסוי שוודי) כדי לעשות עבודת עומק וטיפול בשורש הבעיה... בריאות שירי

לדעתי שווה לבדוק לעומק

לדעתי, אם זה מפריע לך, כדאי לך לבדוק את הנושא לעומק. זה ידוע שסיגריות "עוזרות" לפעילות מעיים, בגלל חלק מהחומרים שיש בהן. הרבה אנשים שנגמלים מסיגריות סובלים בתחילת הדרך מעצירות. אבל יתר החומרים שבסיגריות הם ממש לא משהו שאת רוצה שהגוף יפגוש... אני הפניתי שתי מטופלות שלי שסבלו מעצירות קשה לאבחון נטורופתי מעמיק - משהו שהוא יותר מותאם אישית ובוחן את התפריט שלך, ההרגלים שלך וסוגיות בריאותיות אחרות שלך. אני יכולה להמליץ לך על שתי מטפלות מצוינות שאני משתפת איתן פעולה - אחת בת"א ואחת בחדרה. אם את רוצה, כתבי לי מסר. והרבה בריאות

cwen

New member
אני הייתי מנסה במקומך משהו כזה

להצטייד במלאי מגוון של פירות וירקות ובמשך יומיים או שלושה לאכול רק אותם. והרבה. לא "לסגור פינה של סיבים עם ברנפלקס" אלא ללכת למקור הכי טוב - פירות וירקות. אולי להוסיף סלק מבושל/חי, זה גם טוב ליציאות. אם תראי שזה עובד, תדעי שאת פשוט צריכה להגדיל את המינון של ירקות ופירות בתפריט שלך. (שני תפוחים זה לא כל כך הרבה). מה שבטוח - זה לא יזיק, אז זה ניסוי ששווה לנסות. (דגש על הגיוון כדי להבטיח לגוף את כל מה שהוא צריך, רצוי כולל עלים ירוקים).

למעלה