אין שום בעיה
מדובר בטענה שעולה מדי פעם אצל אנשים שמכירים ביולוגיה אבל לא מספיק, וזה בהקשר לחומצות אמינו ומה שמכונה ״חלבון מלא״. יש תפיסה שגויה (שמקובלת אגב גם אצל תזונאים שמכירים פחות ביולוגיה) שאם מישהו מתבסס על תזונה צמחית (טבעונים למשל), אז כדי לקבל חלבון מלא הם צריכים לשלב קטניות עם דגנים, לדוגמא עדשים + אורז. האמת היא ששתי מנות קטנית יש יותר חלבון וגם יותר מכל חומצה אמינית מאשר בשילוב של קטניות + דגנים.
מקווה שהסברתי את עצמי טוב. ברור שבמסגרת הפורום הנוכחי אני מוגבל ברמת הפירוט של הביולוגיה מאחורי העניין, אבל אני מניח שאת מכירה את הבסיס של מהו חלבון, כיצד הוא נוצר, ואת כל מנגנון ה- central dogma.