אשמח אם תעזרו.

מ ר ל ה

New member
אשמח אם תעזרו.

אני אחזור על הבקשה לי ,פשוט כי נראה לי שלא כל כך הייתי ברורה במה שאני מבקשת. ובכן אני עושה עבודה על מאפייני היהדות. כלומר עקרונות, התנהגויות שמאפיינות את הדת היהודית. לדוג: העדר של רומנטיקה או יצר מיני, זיקה לטקס ,ציניות ופסימיות, מופנמות, לימודים כעעקרון בסיסי. האם מישהו יכול לתרום לי בידע על הנושא הזה או במקור שבו אוכל למצוא תשובות לעניין?

שרון AAA

New member
אני יכול לנסות

אולי האתר על הגותו של ישעיהו לייבוביץ שהיה פילוסוף וידע לנסח עקרונות ותכנים ביהדות. תסתכלי בעיקר במאמרים שלו על יהדות ועל קטעי הוידאו .

tamarhp

New member
הממ

מאפייני היהדות שעולים לי בראש: ענווה, צניעות. חבל לי שאת מתעקשת לכתוב מאפיינים שאינם קשורים כלל ליהדות ואף סותרים אותה (ציניות, פסימיות ועוד).

../images/Emo12.gif"היעדר רומנטיקה או יצר מיני"../images/Emo12.gif

מצרפת לך קישור לסדרה של מאמרים בקשר לכותרת שכתבתי למעלה.... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/default.asp?forumId=1149&c=8129&sc=0&ssc=0 אני לא בטוחה שהיצר המיני או הרומנטיקה נעדרים מהפן היהודי, בדיוק כפי שאינם נעדרים מאף דת. כן, עשו עם זה המונמונמון "מטעמים" והעדיפו המון איסורים, ואולם, אני תקווה כי אסייע להבין פנים נוספות של היהדות.

שרון AAA

New member
קראתי רק את המאמר הראשון ביינתים

"אמפריית החושים" זה קורע מצחוק. הייתי מצטט פה אבל נראה לי שמנהל הפורום היה מוחק את ההודעה . פרובקטור , אתה חייב לקרוא את "אמפריית החושים" .

לולא זה היה מצחיק../images/Emo13.gif

זה יכול היה להיות עצוב... זה לא שהיהדות נעדרת יצר מיני ורומנטיקה.. זה רק מה שעושים עם היצרים הללו בשם הדת... שדווקא מהללת אותם.

שרון AAA

New member
ובכל זאת , אני חייב לצטט

יש קטעים הזויים וגסים מזה אבל הצנזורה שלי לא מעבירה אותם. "השמים עושים אהבה עם האדמה והשמש מתחרמנת אל תוך האופק בשקיעה, חרגולים ופרפרים מזדיינים על עלי העץ השולח את זרעוניו לכל עבר עם הרוח, ופרחים פוערים את אברי המין שלהם גדולים ועסיסיים וריחניים, ומקשטים את הגבעות בחגיגה חושנית גדולה. הגוף שלך ושלי ושל כולנו נולד וגווע כחלק מאותה חגיגה. על גוויותיהם המרוטשות של חיילים בשדה הקרב זבובים עושים אהבה. אתה יכול להיגעל מזה, אתה יכול לחשוב שזה לא ראוי ולא מנומס ולא מכובד ולא רוחני, אתה יכול להימנע מזה ולהכחיש את מה שאתה חלק ממנו אם תרצה או לא תרצה, ואתה יכול גם להכיר בזה ולחייך אל זה ולומר 'כן' לאלהים, שברא את החירמון האינסופי הזה, ואתה יכול גם להפסיק להילחם בזה ולהיות שותף לחגיגה" מה זה זה ? ההיפים של שנות ה 60 שמרנים בהשוואה לאוהד מזרחי . הוא לוקח את הקבלה והופך אותה לסרט כחול. .

יפה שאתה נהנה מהשטחיות

אלא שאם תקרא שוב ואולי שוב, ייתכן ותוכל לראות מעבר לאנלוגיות ה"פרועות" הללו את האמת הפשוטה.... אין כלום מלבד האל והאהבה. מעניין שבחרת לצטט דווקא את זה.. בן כמה אתה, אגב?

../images/Emo92.gif

את זה, אתה מסוגל להבין
......כי הכוח המיני הוא כוח אלהי, הוא כוח יוצר, הוא כוח מאחד, הוא כוח של אהבה שעושה את דרכו אל תוך הבשר שלנו. מקורו גבוה מאוד בעליונים וביטויו הפיזי בתחתונים. הכוח המיני הוא כמו חבל המשתלשל מלמעלה למטה, עובר דרך כל מה שבאמצע, אבל כל הזמן, לאורך כל הדרך, הוא אותו חבל. מי שרוצה לטפס על החבל ולהגיע לקצהו העליון חייב לאחוז בצידו התחתון תחילה, ולהתחיל לטפס משם. אי אפשר, כמובן, לטפס על החבל מבלי לאחוז בו, וחזק. חייבים לגשת אליו, לא לברוח ממנו, לגעת בו, ללפות אותו, ולהתחיל להרים את עצמך למעלה......... איפה היעדר המיניות ביהדות?
אגב, זה אוהד אזרחי ולא מזרחי...

שרון AAA

New member
ועכשיו אהיה רציני

לשאלתך ,אני בן 26. הכוח המיני לדעתי הוא כוח אנושי ולא כוח אלוהי. יצא לי לראות קטעים מסדרה של אוהד אזרחי בערוץ 8 של כמה פרקים במדבר על רוחניות ככה שזאת לא החשיפה הראשונה שלי אליו .יש התייחסות למין ביהדות זה ברור.אבל לקחת את הקבלה ולרתום את כל עולם המושגים שלה למין כפי שזה קורה במאמרים שהעלת (עולמות עליונים ותחתונים,עולם העשייה והיצירה) זאת פרשנות רחוקה מידי לדעתי. אהבה היא אכן התוכן המרכזי של הקבלה ומין הוא אכן ביטוי אנושי מרכזי לאהבה אבל לפי הבנתי הדלה הקבלה מלמדת את האדם איך לאהוב את הזולת באמצעות תיקון לתרי"ג הרצונות כלומר תיקון האגו(אהבת האחר) באמצעות המצוות. האהבה מקבלת ביטוי בשלל פעולות ומחשבות אנושיות והמין שהוא יצר חייתי הוא רק חלק מהם ולא בהכרח האנושי שבהם. כאשר המין משודרג לביטוי של אהבה כלומר רצון להעניק לבת הזוג הוא מקיים את הפונקציה שלו.אבל המין חייב להשתלב בגדרים,בהגבלות,בחוקים ובמצוות האחרים .

אז אין לנו ויכוח בכלל../images/Emo8.gif

אם תואיל לקרוא מאמרים נוספים באותה סדרה בדיוק, תגלה שכל מה שאתה אומר בעצם מצוי שם, ועוד הרבה מעבר. אני מאד מתחברת לדרכו של אזרחי ולו רק משום שהוא מפשט את הדברים שצורה שאינה משתמעת כמי שבאה מאיסורים, כפי שרבים אחרים וטובים עשו במשך הדורות. הביטוי הפיזי של האהבה מבחינתי הוא המין אבל.. וזה אבל חשוב, המיניות היא רק השורש של פרח שאמור לתת ניחוח... הוא החיבור לאלוהי. מעולם לא אמרתי שמין הוא הכל, גם לא שהוא ביטוי לאהבה מלבד הביטוי הפיזי - ואנו במימד פיזי מה לעשות? אגב... כתבת: הקבלה מלמדת את האדם איך לאהוב את הזולת באמצעות תיקון לתרי"ג הרצונות כלומר תיקון האגו נדמה שקודם שאנו פונים לאהוב מישהו אחר, מן הראוי שנדע לאהוב את עצמנו כיחידים, פרטים, בודדים, ורק אח"כ כחלק מן השלם... האלוהות מבחינתי מתגלה בכל אחד ואחד מאיתנו באמצעות אותה אהבה עצמה. מזמינה אותך להיכנס לאתר של אוהד ודואן בכדי להבין קצת הרבה מעבר למה שאני מסוגלת לתרגם במילים שלי

מקומות למצוא

מ ר ל ה ערב טוב! 1.יש ספר חשוב ביהדות שנקרא "ספר התודעה" שכתב אותו הרב אליהו כי טוב שמדבר על כל מיני נושאים ביהדות אז את יכולה למצוא שם. 2. ספר נוסף הוא הכוזרי שהוא ספר של דו שיח רב יהודי גדול למלך גוי על כל ענייני האמונה והבסיס ליהדות. הספר יוצא גם עם פירושו של הרב שלמה אבינר שמבאר הרב נושאים על בסיס היהדות. 3. בנושא זוגיות יש ספר שנקרא "הבית היהודי" שכתב הרב שמחה הכהן, שהוא מסביר את התייחסות היהדות לזוגיות. ממולץ!! באיזה מסגרת את עושה את העבודה? תיכונית? אונברסיטאית? אולי אוכל להפנות אותך לאדם ספציפי. רק טוב שיהיה לך!

למעלה