אשמח אם תענו לשאלות:

אור007

New member
אשמח אם תענו לשאלות:

1. איך מבטאים את האות ß? 2. איך מבטאים את האות é? 3. איך מבטאים את האות ü? 4. איך מבטאים את האות à? 5. איך מבטאים את האות ø|? חשוב לציין, האות הראשונה היא בגרמנית, השניה בפלמית, השלישית בגרמנית, הרביעית בצרפתית והחמישית בנורווגית.

masorti

New member
האות הראשונה היא למעשה SS.

ולכן מבטאים אותה כמו האות "ס" בעברית. החצי העליון של הלינק מתאר את ביטולה החלקי של האות הזו והחלפתה ב- SS כחלק מהרפורמה באיות הגרמנית. והנה עוד קישור על אותה רפורמה.

python 4

New member
הנה..

את הרביעית בצרפתית מבטאים כמו a רגילה - עד כמה שאני יודע אין כיום משמעות לדגש מעל ה- a (מבחינת ההגייה). את ה- U בגרמנית עם שתי הנקודות מעליה (umlaut) קשה להגות.. זה דומה ל- U אבל לא בדיוק.. צריך לשמוע את זה. כדאי לך לפנות לפורום גרמנית למתחילים, אולי שם יוכלו להסביר את זה טוב יותר.

odar

New member
תשובה

כדי לבטא את התנועה ø תהגה את התנועה e עם שפתיים מעוגלות.[e-התנועה במילה עץ].ü-בהברה פתוחה האות הזאת מציינת את התנועה y[תנועת i ארוכה עם עיגול שפתיים].לדוגמא:Güte בהברה סגורה היא מציינת תנועה קצרה,נמוכה ומרכזית יותר עם עיגול שפתיים.לדוגמא:Mütter התנועה במילת היחס à זהה לתנועה שבמילה העברית בת.

forglemmigej

New member
ø

מבטאים אות זאת כמו שאומרים BURGER או FURNITURE (הכוונה לאיך שU מבוטאת במילים אלו).

odar

New member
é בפלמית

ה- Acute accent מופיע במילים שאולות מצרפתית [café,coupé ועוד].אם אתה יודע איך להגות את התנועה ö בגרמנית,תהגה אותה ללא עיגול שפתים,ותקבל את התנועה האחרונה במילה café .האקסנט גם מבדיל בין התווית המסתמת een והמספר één-1.המשפט Ik heb een kind הוא דו-משמעי ללא אקסנט.[יש לי ילד\ יש לי ילד אחד].התנועה במילה een דומה לתנועה במילה bane.

john1987

New member
בנוגע ל3 ו5

את האות u עם שתי נקודות (דיארסיס) מעליה הוגים כמו u בצרפתית במילה lune. הוראה פשוטה להגיה זה להגות i חזק (כמו במילה העברית _אי_) ואז לעגל את השפתיים. בנוגע לחמישי, זה אותו צליל כמו בגרמנית ö ונהגה כמו e רק עם שפתיים עגולות. יש בנורווגית (ובעברית מוקדמת יותר, אאל"ט זה הצליל המקורי של פתח) אות שמסמנים בנורווגית å והיא נהגת כמו o לא ארוך ולא מודגש בדיאלקטים שונים של עברית ורוסית.

למעלה