אשמח אם תקלידו מתכון לאטריות -אורז .

שרי 55510

New member
אשמח אם תקלידו מתכון לאטריות -אורז .

יש לי חבילה של אטריות אורז בארון ,
אודה לכם על רעיונות ועל מתכון .
 

raya

Well-known member
להכין פאד פתאי
יש הרבה מתכונים ברשת.
היתה תקופה שהכנתי הרבה פעמים, ירקות (גזר, כרובית, פלפל בצבעים , בצל) .
להתחיל בירקות ה"קשים" כאשר כל הירקות במחבת- להוסיף את אטריות האורז (לאחר השרייה במים רותחים) ולתבת לפי הטעם האישי. ככל הזכור לי מוסיפים גם ביצה מקושקשת.
מתכונים לדוגמא בקישור.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4701454,00.html
רעיה
מצרפת סריקה של מתכון שאהבתי להכין בזמנו.
 

yair_bar

New member
מנהל
לא קרה כלום
האם יש לך מתכון טוב לפאד תאי?

יש לי עכשיו להבה חזקה מאד בכיריים והייתי שמח לנסות להשתמש בה
 
כן

100 גרם אטריות אורז
100 גרם טופו חתוך לקוביות (הטופו הגר לתאילנד משכנותיה, ובמקור הוא זר במטבח, אבל לטעמי כאן זה שייך, ואף התאילנדים יוסיפו)
100 גרם עוף (עדיף פרגיות אבל גם חזה הולך) חתוך לקוביות
3 שיני שום
2 בצלים קטנים
100 גרם נבטים עבים
ביצה
3 כפות שמן צימחי (חמניות)
רוטב סויה, רוטב דגים , רוטב צדפות (אני משתמש בסילאן) ביחס של 3, 2, 1 לפי הסדר
כוס מים
לקישוט וטעם בצל ירוק , צ'ילי אדום, אגוז גרוס, וכמובן ליים קוסברה (אני משתמש בפטרוזיליה)
 
ממשיכים

נשרה את האטריות אורז (אלה אם יש טריות) במים חמים כמה דקות
. את הטופו נערבב עם כורכום (בתאילנד הוא כבר בא מוזרה)
את הבצל הירוק חותכים ל2 ס"מ
ואת השום קוצצים או מועכים
שוטפים את הנבטים
ומתחילים
מחמים את השמן בוואקום
בצל צולים
עוף אטומים
שום, טופו
מזיזים הכל הצידה (עדיין בוואק, אבל בצד)
מוסיפים ביצה עם רוטב הדגים
רוטב צדפות ורוטב סויה
לאחר שהביצה התייצבה מוסיפים להבשיל
להוסיף את האטריות ומעט מים
להוציא ולקשט בליים קוסברה שבבי אגוז וכו
 
חשוב לציין

בניגוד למטבח הסיני שבו
הטמפרטורה והטמפרמנט מאוד גבוהים
בתאילנד הכל צנוע ושקט יותר.
אבל המנה הזו היא אומצה בתאילנד שהיה משבר כלכלי ולא היה מספיק אורז, ולכן תתחיל בטמפ גבוהה ומייסד לאחר הוספת הטופו הלהבות יצנחו ף למינימום
 

חנהפ

Active member
אטריות אורז מוקפצות עם ירקות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/05/blog-post_20.html[/URL]


החומרים:
1/3 שקית אטריות אורז ברוחב 0.5 ס"מ
1 בצל חתוך לשמיניות
3 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לרצועות
2 גזרים חתוכים לגפרורים
1/4 כרוב חתוך לקוביות
1 קופסת פטריות
1 כוס אפונה קפואה חלוטה
2 כפות סוכר חום
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה
מלח,ג'ינג'ר יבש
אופן ההכנה:
מניחים את אטריות האורז בתבנית , שתוכל להכיל אותם בנוחות
יוצקים מים רותחים ומניחים להתרכך
בווק: מחממים 2 כפות שמן ומתחילים להזהיב את הבצל
מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים כ- 10 דקות
מוסיפים את האפונה לסיבוב קצר
מתבלים ב 2 כפות סוכר חום,צ'ילי סויה וג'ינג'ר
מערבבים מעט
מוסיפים את אטריות האורז המסוננות ומקפיצים עןד 3-4 דקות
מתקנים טעמים


או כזה: נודלס קארי צהוב (אפשר להמיר לאטריות אורז)

הרכיבים:
1 שקית נודלס ביצים מבושלת ע"פ ההוראות
1 בצל סגול חתוך לפלחים דקים
2 זוקיני שטופים חתוכים לגפרורים דקים
1 כרישה חתוכה לאורכה ופרוסה
1 פלפל כתום חתוך לרצועות דקיקות

רוטב:
1 כוס חלב קוקוס
כפית שום כתוש
כפית קארי צהוב
חצי כפית כורכום
כפית אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות סויה
כף גדושה סוכר חום
מלח,פלפל
אופן ההכנה:
לחמם מעט שמן בווק ולהוסיף את הבצל והכרישה ל-3 דקות
להוסיף את שאר הירקות ולהקפיץ כ- 5 דקות
להוסיף את חומרי הרוטב להרתיח
להוסיף את הנודלס, לערבב היטב ולהקפיץ 2-3 דקות


[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/09/blog-post_4.html[/URL]
 
למעלה